duster'a xenon far

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sial Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,262

sial

Ana Kamp
arkadaşlar merhaba. 4x4 aldım ama nedense farların şiddeti biraz az gibi geldi bana. şeytan xenon far taktır diyor ama siz nedersiniz??? far'da değişiklik yapan var mı memnun mu acaba?

Etiketler
Ynt: duster'a xenon far

Benim fikrim kesinlikle yaptırmayınız. Yağışlı havalarda görüş mesafeniz kısalacak, karşıdan gelen ya da önünüzde giden aracın sürücüsünün gözlerini alacak ve yoracaksınız. Eğer ki "xenon"dan kastınız çeşitli markaların yüksek kelvinli ampullerini takmaksa tabi.

Yok ben Duster'ımın farlarına mercek taktırıp, daha sonra da buna uygun ampuller ile "xenon" yapacağım diyorsanız, ki gerçek xenon budur, o zaman kesenin ağzını biraz açmanız gerekmektedir. ;)

Bu arada ben de farları en yüksekte kullanmama rağmen astra'dan sonra gözle görülür bir biçimde görüş mesafemin düştüğünü fark ettim. :-\

selam bence hiç beklemeden kaliteli bir xenon takdırın, piyasadaki 150 tl lik farları sakın taktırmayın...

görüşü artırmak isterseniz 4300k lik ampul almalısınız. Yağmurda, karda en iyi gösteren ampul budur. :smiley:

4300k lık ampul mantıklı geldi :smiley:) bazı taksiler geçiyor normal sarı ampul yolu göremiyorum bile :(( demek onlarda 4300k lık ampul taktırmış :smiley:) işim gereği dağlarda fazla km yaptığımdan sis te eksik olmuyor, xenon siste sıkıntı yaratıyor diye duydum..

xenonu sislere taktırmamanızı öneririm. Sonuçta sisler için en optimumu sarı ampuldür.

normal farlara xenon, keyfe keder bişey. Ancak eğer bütçeniz yeterli ise, orijinal xenon montajı yaptırım bence. Ampulun kelvinini yüksellterek, belki sizin için görece kaliteli görüş sağlarsınız ama hem kısa aralıklar ile ampulleriniz patlar, hem de karşıdan gelenleri rahatsız etme olasılığınız artar.

Valla karşıyı kim düşünmüş ki :smiley:
Adamlar karşıdan geleni değil xenon farlarla arkama dayanmıyorlarmı hem direkt hemde tüm aynalardan aracımın içi ufo misali aydınlanıyor.
Nasıl gıcık oluyorum onlara bir bilseniz. :mad:
Ama işte güvenli sürüş yapabilmem için mecburen yol veriyorum onlara

bulnes' Alıntı:
Ama işte güvenli sürüş yapabilmem için mecburen yol veriyorum onlara
Öncelikle arka sis farını açıp kapatarak tepkimi belli ediyorum o arkadaşlara, gerekirse de dörtlüleri yakarak; belki baştan tedirgin oluyorlar ama bizimkiler de göz sonuçta, birilerinin zevki için ben üç aynadan yansıyan o gereksiz ışığı çekmek zorunda değilim; önümü göremiyorum..
Son olarak da solladıklarına uzunları yakarak tepkimi son safhaya taşıyorum.
Özetle: Takmayın şu "xenon" ampulleri araçlarınıza lütfen!

mertakbaş' Alıntı:
Öncelikle arka sis farını açıp kapatarak tepkimi belli ediyorum o arkadaşlara, gerekirse de dörtlüleri yakarak; belki baştan tedirgin oluyorlar ama bizimkiler de göz sonuçta, birilerinin zevki için ben üç aynadan yansıyan o gereksiz ışığı çekmek zorunda değilim; önümü göremiyorum..
Son olarak da solladıklarına uzunları yakarak tepkimi son safhaya taşıyorum.
Özetle: Takmayın şu "xenon" ampulleri araçlarınıza lütfen!

Kendince çözüm bulmuşsunuz tebrikler. Benim aracımda sis lambası yok ama açıkcası dörtlü olabilir pekala mantıklı geldi bu. En azından o da çekinir biraz :D :D

bulnes' Alıntı:
Kendince çözüm bulmuşsunuz tebrikler. Benim aracımda sis lambası yok ama açıkcası dörtlü olabilir pekala mantıklı geldi bu. En azından o da çekinir biraz :D :D
Arka sis farı vardır ya, nasıl olmaz :D
Bu arada Duster, yüksekte olduğu için bizim arka sis farımız arkamdaki sürücünün gözünün "içine içine" parlıyor ve bu da uyarmaya yetiyor. Biliyorum önünde ben seyir halinde oluyorum o esnada ama, bu furyaya bir şekilde dur denilmeli.

mertakbaş' Alıntı:
Arka sis farı vardır ya, nasıl olmaz :D
Bu arada Duster, yüksekte olduğu için bizim arka sis farımız arkamdaki sürücünün gözünün "içine içine" parlıyor ve bu da uyarmaya yetiyor. Biliyorum önünde ben seyir halinde oluyorum o esnada ama, bu furyaya bir şekilde dur denilmeli.

Yok ben daha clio'dayımda,genel olarak benim aracımda sis farı yok demek istedim :smiley:
Duster olacak inşallah o zaman konuşurum di mi :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR