şu başlık ilk açıldığında bi göz atmıştım, bugün bakınca nerelere gelmiş...
ortada sağlam bir yanlış anlaşılma var sanırım, konuyu açan arkadaş off road dan bahsetmiyor, bu fiyata suv dizel otm aracın satışlarının iyi olacağından bahsediyor, kaldı ki 65 bin fiyat baremi ile çıksa çok mantıklı bir seçenek (sıfır araç almayı düşünenler için, ben hayatımda sıfır araç almadım sanırım almam da). dizel otm laguna 3 ve Jeep WJ OV kullanıcısı olarak duster ı da zamanında incelemiştim, fena olmayan bir dizaynı var ve görünüş olarak da kullanıcısını memnun eden bir araç. kalite konusu ise kullanıcının kendi seçimi.
Jeep ile bu araçları karşılaştırmak mantıksız, BMW 7 serisi ile laguna yı karşılaştırmak gibi bişi, sınıfları çok farklı. ama kendi açımdan ulaşabildiğim bir araç olması sebebi ile ben çok memnunum. keza duster sahibi arkadaş da kendi kriterlerini karşıladığı ve az problemli olduğu sürece memnundur ve duster ı tavsiye edebilir ki bu çok normal.
diğer yandan tivoli / korando da dahil olmuş konuya, sıfırı 65 binden başlayan araç için " git yerine tivoli al" yorumu da çoooookkkk enteresan!
şimdi alacak kişi vergi avantajı kullanmak istiyorsa sıfır km alacaktır (ya da sıfır km araca binmek ister buna kimse karışamaz) ve zaten bütçesi el verse gidip daha iyi bir araç alır, bu konuda arada 15 bin fark olan aracı tavsiye etmek mantıksızlıktır, hele ki aradaki farkı ödemeyeceksen ısrar etmenin de anlamı yoktur...
ayrıca bir yaşında dizel otm bir aracın 2. eli 65 e düşüyorsa bu tutulmadığının göstergesidir tıpkı diğer sang yong modellerinin fiyatlarının 2. el de dip yapması gibi..