Duster'a CB (27MHz) anten...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arthurilyuts Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 45
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,650

arthurilyuts

537 978 6970
Yer
Istanbul
Web
www.visionurunleri.com
Merhaba Duster sahipleri!
Duster'a "CB" (27MHz) anten takan oldu mu?
Forumu dolastim ama Duster'a CB anten takani goremedim.
Varsa bunu yapan, nasil yaptiginizi paylasabilirmisiniz? Neresine taktiniz? Hangi model anteni kullandiniz?
Ben takmak istiyorum, ama varsa once ornekleri gormek isterdim.
Tesekkur ederim!

Etiketler

Ynt: Duster'a CB (27MHz) anten...

Miknatisli anten iyi fikir degil.
Telsizin gucunun yarisini bile kullanmaniza imkan vermez.
Anten isinden anlayan her bir kisi size der ki, miknatisli anten, tam anlaminda anten bile degil.
Tek ve tek "artisi", o da kolay kurulumu. Obur tum yonleri "eksileri" 'dir.
Fizik kanunlarin onune gecemezsin.

Ozellikle Duster'in tavanina monte eden varsa, ornekleri gormek istedigim.

arthurilyuts' Alıntı:
Merhaba Duster sahipleri!
Duster'a "CB" (27MHz) anten takan oldu mu?
Forumu dolastim ama Duster'a CB anten takani goremedim.
Varsa bunu yapan, nasil yaptiginizi paylasabilirmisiniz? Neresine taktiniz? Hangi model anteni kullandiniz?
Ben takmak istiyorum, ama varsa once ornekleri gormek isterdim.
Tesekkur ederim!

hoşgeldin arthurilyuts. Aracımda 2 tip telsiz anteni var. Birisi 27mhz diğer, UHF-VHF anten. İkisi de mıknatıs tabanlı. 27 mhz'lik olanı dnsonlineshop'dan almıştım, markası Midland. Diğer anteni ise HongKong'tan Ebay üzerinden aldım fiyatı da 20TL. Manyetik tabanlı oldukları için delme vs. olmadan aracın her yerine takabiliyorsunuz. Çok kuvvetli oldukları için düşme veya yerinden kayma yapmıyor. Daha önceki yapmış olduğum gezilerden aracın halini görebilirsiniz.

Merhaba Sn. ümiterkan!
Bahsettiginiz fotolari gorebilecegim sayfanin direk linki verebilirmisiniz?
Iki tane gezinize baktim, oradaki fotolarda hic bir telsiz anteni goremedim.
Bu arada kullandiginiz telsiz hangi model ve Duster'in icinde neresine monte ettiginiz?
Miknatisli anten kullaniyorsaniz, kablolari disardan iceriye nasil geciyor?
Tekrar tesekkurler!
Saygilarimla,
Arthur

arthurilyuts' Alıntı:
Merhaba Sn. ümiterkan!
Bahsettiginiz fotolari gorebilecegim sayfanin direk linki verebilirmisiniz?
Iki tane gezinize baktim, oradaki fotolarda hic bir telsiz anteni goremedim.
Bu arada kullandiginiz telsiz hangi model ve Duster'in icinde neresine monte ettiginiz?
Miknatisli anten kullaniyorsaniz, kablolari disardan iceriye nasil geciyor?
Tekrar tesekkurler!
Saygilarimla,
Arthur

27mhz'lik anten ve telsiz montajı bu sayfada http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=66044.2060
UHF-VHF ise el telsizi olduğu için güneşliğin üzerine, telsizin üzerinde bulunan bel klipsi ile takıp çıkarıyorum, anten kablosunu ise resimde gözüken sarı işaretli cam fitilinden çekip takıyorum.
[attachment=1][attachment=2]

DSCF7581.jpg

DSCF7593.jpg

Tesekkur ederim Sn. ümiterkan!
Gormek istediklerim bunlardi!
Bu arada Duster'da telsiz kullanan birini bulmusken, sunu sormadan edemiyorum:
Aracinizin uzerindeki antenleri ile 27MHz ve (UHF mi, VHF mi?) ile bugune dek kurabildiginiz en uzak mesafeli gorusme, kac km. oldu?
Tekrar coook tesekkur ederim!
Saygilarimla

arthurilyuts' Alıntı:
Tesekkur ederim Sn. ümiterkan!
Gormek istediklerim bunlardi!
Bu arada Duster'da telsiz kullanan birini bulmusken, sunu sormadan edemiyorum:
Aracinizin uzerindeki antenleri ile 27MHz ve (UHF mi, VHF mi?) ile bugune dek kurabildiginiz en uzak mesafeli gorusme, kac km. oldu?
Tekrar coook tesekkur ederim!
Saygilarimla

Telsizleri genellikle araçlar arası kullanmakla birlikte gittiğimiz yerlerde cep telefonları bazen çekmediği için şehir merkezindeki bir arkadaşla acil durumlarda irtibata geçmek için kullanıyoruz. Hava ve yükseklik koşullarını da dikkate aldığımızda CB Halk Bandı ile en uzak Balıkesirden bir arkadaşla görüşmemiz olmuştu. Tabi Rus ve Gürcü'lerle de oldu. Ama birşey anlamadığımız için pek bir önemi yok. :smiley: Diğer UHF-VHF telsizle ise şehir merkezindeki röleleri kullanarak 10-15km mesafedeki aynı şehirdeki arkadaşlarla görüşebiliyoruz. Şehir dışı görüşebilmek de mümkün ama hiç bir bağlantımız olmadı şu ana kadar.

Er-mar Bursa'dan temin ettiğim bagaj barı bağlantı parçasını kullanarak CB anteni monte ettim. Kablosu kapı fitili içinden gidilerek motor bölümüne geçirildi. Oradan kabin içine girildi.Cihaz konsola kuvvetli çift taraflı bant ile tutturuldu.

New_IMG_5837.jpg

New_IMG_5842.jpg

Merhaba Sn. acincin!
Paylastiginiz resim icin cok tesekkur ederim!
Estetik acidan eminim cok guzel olmus, fakat 2 seyi deginmeden edemiyorum.
1 - Sanirim bu durumda anten hic bir sekilde arac sasesiyle temas etmiyor. :eek: Eger barin onden ve arkadan arac sasesiyle direk temasi olsa bile, bu durumda "Anten cizgesi"(yayilma diagrami) sadece one ve arkaya dogru olacaktir. Yani onunuzde ve arkanizdakilerle haberlesebiliyorken, sagda ve solda olanlarla haberlesemezsiniz. :'(
2 - Anten neredeyse 45 derece arkaya dogru yatirildi. Bu da "Anten cizgesini"(yayilma diagramini) olumsuz yonde fena halde etkiliyordur. :-\ :'(

ve son olarak: SWR metre ile olcum yaptiniz mi? Elde edilen degerler nelerdir? ???

Tesekkur ederim,
Saygilarimla.

Hello

ümiterkan , I have seen your videos, I write in daciaduster4x4.tk

Merhaba

ümiterkan, videolarınızı gördük, ben yazmak daciaduster4x4.tk

:D

arthurilyuts' Alıntı:
Miknatisli anten iyi fikir degil.
Telsizin gucunun yarisini bile kullanmaniza imkan vermez.
Anten isinden anlayan her bir kisi size der ki, miknatisli anten, tam anlaminda anten bile degil.
Tek ve tek "artisi", o da kolay kurulumu. Obur tum yonleri "eksileri" 'dir.
Fizik kanunlarin onune gecemezsin.

Ozellikle Duster'in tavanina monte eden varsa, ornekleri gormek istedigim.
Kartepe'den Gebze'ye basıyoruz biz mıknatıslı antenli telsizle(4W).Şehir içinde de 10-15 km rahat konuşuyoruz. (Cobra telsiz+mıknatıslı anten) Şehirlerarası konuşmayacaksanız telsizciniz de sağlamsa mıknatıslı anten yeter de artar bile size.Ama ben görüntü de olsun istiyorum diyorsanız farklı.
Selamlar , Deniz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

SON KONULAR

Geri