Duster Su Geçiş Yüksekliği

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan youngsun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,924

Etiketler
Ynt: Duster Su Geçiş Yüksekliği

Bir dusterim yok (şimdilik) ama bu siteyi belkide en çok ziyaret edenlerden biride benimdir herhalde, günde 2-3 kez kesin girip bakıyorum ne var ne yok diye, sizin de bildiğiniz gibi duster aracı tam off road aracı değil sadece biraz zorlu yol şartlarında iyi performans verebilen bir araç bu nedenle dusterlarınızı çok da zorlamanın veya riske atmanın bir anlamı yok diye düşünüyorum helede standart bir dusteri, hani biraz modifiye edilir o zaman tamam ama fabrikadan çıktığı gibi duran bir dusterlada 50-60 cm suya girmek çok da doğru olmasa gerek.

kayhan_5268' Alıntı:
Bir dusterim yok (şimdilik) ama bu siteyi belkide en çok ziyaret edenlerden biride benimdir herhalde, günde 2-3 kez kesin girip bakıyorum ne var ne yok diye, sizin de bildiğiniz gibi duster aracı tam off road aracı değil sadece biraz zorlu yol şartlarında iyi performans verebilen bir araç bu nedenle dusterlarınızı çok da zorlamanın veya riske atmanın bir anlamı yok diye düşünüyorum helede standart bir dusteri, hani biraz modifiye edilir o zaman tamam ama fabrikadan çıktığı gibi duran bir dusterlada 50-60 cm suya girmek çok da doğru olmasa gerek.

Hocam günümüzde ''off road'' olayında esaslı arabalar için zaten bir full duster parası harcanabiliyor.Bununla kıyaslandığında elbette aynı performansı beklemek akılsızlık olur.Türk milletinin doğrusu bizim ihtiyacımız olansa deyim yerindeyse köye kente ava balığa gidip gelmek için mantıklı bir araç almak.Bunun tek cevabı var (parasal açıdan benim için) DUSTER! :smiley: Ayrıca yarışlara katılmadım ancak uzun zaman boyunca TOSFED bünyesinde üst düzey ralli,F1,Lemans,off road,drag vs yarışlarda hakemlik ve gözetmenlik yapmış bir otomobil sporları tutkunu olarak off road olayının bambaşka bir yetenek,yatırım ve beceri gerektirdiğini de belirtmeliyim.Bizim tarzımız için duster'a profesyonel hobi aracı da denebilir benim nezdimde. ;)
SAYGILARIMLA...

Gökhan bey'e katılıyorum hobi amaçlı av doğa gezintileri için ideal bir araç.

ekonominik alınabilir işletilebilir bir dört tekerlekli yürüyen bişeyler işte.yoksa o paralara bir başka araç alınıp binilebilir.ayrıca ilker beyin videosunda da o suyun yüksekliği okadar abartılı da değil.sadece araç hızlı geçtiği için suyu itiyor ve derin görünüyor.ona bakarsanız ondan daha derin yeri ben 88 doğanla geçmiştim ve su kaputun üstüne kadar çıkmıştı.kediye yavrusu aslan görünür gibi olmasa ve gerçekleri görsek daha iyi olur kanaatindeyim.yine de benim gibi dusterı olmayanlara tavsiye edebilirsiniz ama birkaç model eski olsun japon olsun mantığı benim için daha kabul edilebilir...

Hocam zaten burada kimse aracın gerçek bir offroad aracı olduğunu savunmuyor. Ama tabiiki herkesin beklentileri farklı. Araç bu beklentileri büyük oranda karşılıyor. Bizim bahsettiğimiz olay bu.
Ama şunuda unutmayalım burada yorum yapan arkadaşların bir çoğu sizin bahsettiğiniz şahinleri, doğanları, bir kaç model eski Japonları denemiş insanlar. Çoğunun ilk arabası bu değil. Yorumları değerlendirirken bunuda göz önünde bulundurmak gerekir.
Yoksa biz zaten 88 doğanla nehirden geçene de. Modelli japonla evereste çıkana da saygı duyuyor ve kutluyoruz.

ben de onu söylüyorum ya zaten.duster dusterdır fazla zorlamamak gerekir.ihtiyaçları kendi gücünde karşılar ve ülkemiz şartları için de iyi bir alternatif ama bana göre stepwaye 4x4 versiyonu koysalar daha güzel olurdu sanki

yasakşehir07' Alıntı:
ekonominik alınabilir işletilebilir bir dört tekerlekli yürüyen bişeyler işte.yoksa o paralara bir başka araç alınıp binilebilir.ayrıca ilker beyin videosunda da o suyun yüksekliği okadar abartılı da değil.sadece araç hızlı geçtiği için suyu itiyor ve derin görünüyor.ona bakarsanız ondan daha derin yeri ben 88 doğanla geçmiştim ve su kaputun üstüne kadar çıkmıştı.kediye yavrusu aslan görünür gibi olmasa ve gerçekleri görsek daha iyi olur kanaatindeyim.yine de benim gibi dusterı olmayanlara tavsiye edebilirsiniz ama birkaç model eski olsun japon olsun mantığı benim için daha kabul edilebilir...
;D
doğanı orda bıraktınız herhalde ;)

hayır işte sorun da orda ya serde gençlik vardı ve geçtim suyu ama daha fazlasına cesaret edip ilerleyemedim dönüşte de stop etmesin tekrar çalıştırmak için uğraşmayayım diye boş yere arabayı bir saat çalıştırmak zorunda kaldım sene 98-99.şimdiyse daha büyük araçları tercih ediyorum ama yakında bir yenilik olur inşallah

Birakin gençler uyusturucu kullanacaginna cete kuracigina dagda bayirda duster parcalasin. Hepimiz genc olduk. Birseyi denemeden nasihatla anlamiyorlar maalesef. Onlar cilgin takilsin bizde aracin sinirlarini gorelim.
Stepwayin 4 cekeri cilgin olur. Amka duster biraz makyajla sonrada yeni kasayla toparlar durumu.

Duster'a nasıl davranmak lazım, bu araba nasıl bir makinadır, alınır mı, niçin, ne işe yarar, off roadcı mıdır vs. vs. Bunlar 2 yıl önce konuşuldu ve tartışıldı.

Normalde SUV araçlarda SU GEÇİŞ YÜKSEKLİĞİ teknik bir veridir. Mesela Eskiden beri SUV araçlara hayranlığım olduğundan hep katalog alırdım bayilerden. Teknik özellikler kısmında yazıyordu. "su geçiş yüksekliği: 55 cm...gibi.
Dusterda da böyle bir veri olmalı. Bu test edilmiştir mutlaka.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,774
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR