Duster Su Geçiş Yüksekliği

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan youngsun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,924

youngsun

Zirve
Yer
İstanbul/Ankara
Web
www.youtube.com
Arkadaşlar, Duster'ın su geçiş yüksekliğiyle ilgili teknik bir veri var mı? Yani 40 cm, 50 cm gibi.

Jantın tekerle birleştiği üst noktaya kadar olsa yaklaşık 55 cm oluyor. Fazla mı acaba bu değer?

i5420152_dacia-duster-020-jpg

Etiketler
Ynt: Duster Su Geçiş Yüksekliği

youngsun' Alıntı:
Arkadaşlar, Duster'ın su geçiş yüksekliğiyle ilgili teknik bir veri var mı? Yani 40 cm, 50 cm gibi.

Jantın tekerle birleştiği üst noktaya kadar olsa yaklaşık 55 cm oluyor. Fazla mı acaba bu değer?

i5420152_dacia-duster-020-jpg

Ben de 55cm olarak hatırlıyorum

ben ön farlara kadar geçtim ama rizikolu çünki sol farın arkasında hava girişi var ordan su girerse ??? fazla derine dalmamak lazım ön tanponu fazla geçmemek en iyisi ;)

ilker bey 'in videosu vardı, bayağı bir suyun içine girip çıkmıştı hatırlarsanız..

Bir videoda duster 8-10 m. uzunluğunda su dolu yapay bir kanaldan geçiyordu ve suyun farları da geçerek ön kaputun üstüne çıktığına şahit oldum.. ben kesinlikle denemem tabi :smiley:

papilio55' Alıntı:
Bir videoda duster 8-10 m. uzunluğunda su dolu yapay bir kanaldan geçiyordu ve suyun farları da geçerek ön kaputun üstüne çıktığına şahit oldum.. ben kesinlikle denemem tabi :smiley:

O ilker abinin videosu işte (= onu diyordum bende.

su geçişinde ölümcül hasar almamanız için aracın motor hava giriş ağızına su gelmemesi gerekir. ve buda suyun yüksekliği + suya giriş hızınızla oluşacak dalgaya göre değişir. 50 cm suda usulca giderseniz motor su almayabilir ama 20 cm suya hızlı girerseniz su alabilir. Ayrıca hava filtresi kutusunun da kapakları su sızdırabilir yoğun suya maruz kalırsa.

Bunun dışında genel tavsiyem mecbur kalmadıkça kapılarınızın alt hizasını geçecek suya girmeyin.

mimar_ankara' Alıntı:
şnorkel takılmış duster örneğine rastlayan var mı?

benimde en büyük merakım bu... bir kaç foto dolaşıyor nette ama hepsi hayal ürününden ibaret.. hep montaj fotolar... snorkel takılmış bir duster fotosu bulan veya çeken olursa ve bizimle paylaşırsa ben de memnun olurum

ali şen' Alıntı:
ben ön farlara kadar geçtim ama rizikolu çünki sol farın arkasında hava girişi var ordan su girerse ??? fazla derine dalmamak lazım ön tanponu fazla geçmemek en iyisi ;)
acaba bu geçişte araç içi ıslandı mı ???

mimar_ankara' Alıntı:
şnorkel takılmış duster örneğine rastlayan var mı?

offroad.gif

Sanırım aradığımız bu. ;D Resimden anlaşılır olmaz ise aşağıdaki linki kullanarak inceleyebilirsiniz ama Almanca. Ayrıca siparişde alıyorlar sanırım.Kontak kurup geri dönüş alan olursa paylaşmasını rica edeceğim.Bende yeni kasa (2014) duster sahibi adayıyım. merakla 9 eylülde düzenlenecek (frankurt otomobil fuarı) lansmanı bekliyorum.

http://dacia-special.de/index.php?option=com_content&view=article&id=52&Itemid=62

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,774
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR