Duster Kış Lastiği

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan youngsun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 431
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 144,601

Duster için hangi kış lastiği?

• Goodyear UG8

Kullanılan: 4 12.1%
  • Continental CrossContact Winter

Kullanılan: 8 24.2%
  • Yokohama Geolander I/T GO71

Kullanılan: 5 15.2%
  • Lassa Competus Winter

Kullanılan: 3 9.1%
  • Petlas W651 /Starmaxx W850

• Brigestone Blizzak LM80

Kullanılan: 2 6.1%
  • Pirelli Sottozero3/ Scorpion Winter

Kullanılan: 4 12.1%
  • Sava Eskimo SUV

Kullanılan: 0 0.0%
  • Falken HS 449

Kullanılan: 1 3.0%
  • Diger

• Kullanılan toplam oy
    33
  • Anket kapatılmış .
Ynt: Duster Kış Lastiği

Bugun lastikcileri dolastim. Kafam allak bullak oldu.
ADAC, Auto Bild, TUV testlerinde 1.2.3. olan pahali lastiklerin AB etiketlerinde ISLAK ZEMIN (215/65/16 icin) E degeri var.
Ama testleri olmayan ya da testte derece almayan elestiren.lastiklerin C degeri var.
Ornegin Petlas Falken ISLAK ZEMIN C
Ama Lassa Brigeston E
Ne yapsam bilemedim?

Etiketler

Haklısın kullandığım continin yakıt tüketimi f miş :smiley: bakalım pirelli c diyor kış ortalaması değişecek mi? Islakda b(en iyi prelli seri 3 heralda başka b görmedim.

Gerçekten iyi yakıyormuş :smiley: yakıtta C'den iyi yok heralde en iyi C pirelli settozero 3 ü yakından inceleyen var mı diş derinliği nasıl acaba benim bulunduğum ilde bayisi yok inceleyemedim scorpion winterle desen aynı ne fark var acaba iki lastik arasında

Brigestonlar genelde kenar bloklardaki disler alcak. Bu da islak zeminde iyi yol tutus ve sessizlik avantaji sagliyor.
Dis derinligi fazla olan modeller dr karda iyi ama islak zeminde kotuler.
Test sonuclari da enteresan. Ornegin Brigeston LM30 testte cok basarili her kosulda dengeli vs demisler.
Ama TRde kullanicilar hic memnun degil. Karda buzda basarisizmis ama islak.zemimde mukemmelmis.
Bu lastik isi zor arkadas.

Continental kar lastiği neden bakmıyorsunuzki , arabanın orjinal lastikleri conti diye sidikli conti oldu ama ben daha önceki aracımda kar lastiğini kullandım çok iyiydi , hatta bir yazı onlarla geçirdim banamısın demedi lastikler bence contilerede bakın

merhaba arkadaşalar bu gün pirelli sottozero 3 pazarlığında 60 tl için anlaşamadık klasik cümleler ''kazanmıyoruz kurtarmıyor''

ozturk1976' Alıntı:
merhaba arkadaşalar bu gün pirelli sottozero 3 pazarlığında 60 tl için anlaşamadık klasik cümleler ''kazanmıyoruz kurtarmıyor''

En son ne fiyat verdiler tanesine bizde pazarlık ona göre yapalım. Bu ara lastiği gördünüz mü? Gördüyseniz diş derinliği nasıl?

Conti 2 sene kullandım çok da memlundum ama diğerlerinden pahalı oluşu yakıt sınıfı yüzünden bu sefer yakıt sınıfı iyi olan lastik alacam (settozero3)

Bu sabah yolda çiğ tarzında bir ıslaklık vardı. Önümdeki araç birden durup sağdaki sokağa girince ani fren yaptım Hızım 30-40 ama ABS devreye girerek buzda kayar gibi durmadı. Yolun sol tarafı müsaitti ve o tarafa yöneldim. Yoksa yavaş da olsa vurucaktım.
Acaba iyi bir kış lastiği olsa farkedermiydi bu çiğ tarzı ıslaklıklarda?

Lastikler satılıktır, peşin 500 tl 215 65 16. 98 H
Continental crosscontact LX. M+S
Üretim tarihi: 03/2012
Kullanıma başlama: 10.12.2012
Km:11000

image.jpg

image.jpg

image.jpg

pierrecardin' Alıntı:
Lastik satan yerler almıyor mu bizim lastikleri? Bizimkileri verip üstünü tamamlayıp yeni lastik alamaz mıyız?
Alırlar, kendin Süleyman bey yada benim gibi ;D 500'e satabilecekken, lastikçi 200 tl sayarak alır ??? Tercih meselesi.

ÖNEMLİ BİLGÍ!
Arkadaslar, ADAC, Auto Bild gibi kuruluslar kıs lastiklerini dogal olarak - derecelerde test ediyolar ve kaliteli lastikler hem islak jem karda iyi sonuclar aliyolar. Ama bunlarin AB etiketleri islak zemin E .
Cunku AB etiketlerinde +2 +20 arasi test ediliyorlar ve yaz lastikleri cok iyi degerler aliyorken kis lastiklerinin bircogu kotu degerler aliyor. Ama yuvarlanma direnci.dusuk ama kar performansi ortalama olan lastikler iyi sonuclar aliyor.
Yani kis lastigini secerken kullanacagimiz bolge ve şartlar cok onemli.
Ornegin Doguda ve hava sartlarinin cogu zaman - olan yerlerde yuvarlanma direnci yuksek AB etiket islak zemin etiketi E olan testlerde derece alan lastikler secmeliyiz.
Ama istanbul gibi havanin +.derecelerde seyrettigi ve karli zeminden cok islak zeminde kullanilacak bolgeler icin ise AB etiketinde Aya yakin degerleri olan lastikleri tercih etmeliyiz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,678
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR