Duster Kenwood Multimedya Problemleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yılmazgüç Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,852

yılmazgüç

Ana Kamp
Yer
istanbul
arkadaşlar herkese selamlar.daha önce de başka konular altında belirttiğim bir sıkıntı daha da artmaya başladığı için tekrar yazmak zorunda kaldım. aracımı alırken kenwood marka multimedya ekletmiştim.takılması bir kaç hafta sonra olduğu için eski teybi 2 hafta gibi bir süre test etmiş oldum.kenwood takıldıkta sonra radyo çekim gücü oldukça düştü.radyo kanallarını cızırtılı dinler oldum.radyo gücü orjinal teybe göre çok düşük.birde geçen gün direksiyon kumandası birkaç defa çalışmamazlık yaptı.cihazı kapatıp açtıktan sonra tekrar düzeldi ama benim canımı oldukça sıktı.bu cihazı kullanan arkadaşlar da aynı sorunları yaşıyorlar mı acaba.

Ynt: Duster Kenwood Multimedya Problemleri

Kenwood bu aracın orjinal multimedyası değil direksyon kumandasının çalışmasın için araya bir parça takılıyor , o yüzden ara sıra tutukluk yapması normaldir araçta canbus sistemi var çalışmadığı zaman sistem parçayı anlık tanımıyor demektir çözümü eski orjinal teyb e geri dönmektir

bu konu benim oldukça canımı sıktı.bu cihaz için verilen rakamlar hiçte yabana atılacak gibi değil.şunu anladım.sonradan takılan ne olursa olsun kalitesi ve markası her neyse hiçbir zaman orjinalin yerini tutmuyor.araca bir kaç aksesuar taktırmayı düşünüyordum sırf bu sebepten vazgeçtim.örneğin tavan lambası.ama inanıyorum oda ileride kesin bir sıkıntı çıkaracaktır.bu arada süleyman kaptan canbus diye bir sistemden bahsetmişsiniz.bu sistem nedir ve ne işe yaramaktadır.

Canbus birçok araçta mevcut olan elektronik tanıma sistemi
Mesela bu sistem araçtaki ampülleri sıradan markalardan seçerseniz arıza ışığını yaktırır
Aracın beyni araca yeni elektronik aksam ilave edildiği zaman uyumlu ise tanır değilse tanımaz . Kenwod hesapta uyumlu fakat işte ara sıra direksyon kumandası çalışmıyorsa tamda uyumlu değil demektir . Hangi marka takarsan tak bu sorunu yaşarsın sanırım pioner da sorun olmuyor güray hoca kullanıyor bildiğim kafarıyla
Bir aksesuarcıdanda pioneer haricinde sorun yaşarsın cümlesini duymuştum

cevabınız için teşekkürler süleyman kaptan.böyle bir sistemden habersizdim.bu arada çağlayan elektroniği aradım.sorunları ilettim.direksiyon kumandası için teybin arkasındaki küçük kutudan bahsetti.takılan soketlerde temassızlık olabileceğini belirtti.radyo çekim gücü içinde bu sorunun kaliteli markaların başına geldiğini söyledi. çünkü sinyal gücü azaldığı zaman çabuk algılayıp cızırtı yapıyormuş.istanbulda 128 tane gibi radyo istasyunun olduğu ve çoğunun sinyal kalitesinin düşük olması sebebiyle kaynaklanığını belitti.düşük kaliteli teyplerle daha kaliteli dinleyebilirmişiz.

Bende eski tip teyp vardi.
Öncelikle yeni nesil teybi arastirdim, piyasada 250TLye kadar buldum. Ancak CANBUS 2012 öncesi Dusterlarda olmadigindan, direksiyon kumandamin calismayacagini ve teybin sadece ekran isiginin yanacagi, tus isiklarinin yanmayacagini ogrendim.
Sonra Pioneer USBli teyp aldim.
Kumanda aparatini da RCTden Engin bey yapti, sorunsuz calisiyor.
Bluetiothlu teybim orjinal olarak olsaydi sanirim teybi degistirmezdim.

bende üzerinde gelen teybi satarım diye düşünüyordum.bütün renault ve dacia modellerine uyar diyordum.bu durumda canbus sisteminden dolayı uyumlu olmayacak sanırım.

Arka soketler farkli. Kesme bicme yapilarak bir sekilde calistirilabiliyor ancak dedigim gibi, kumanda arayuzu farkli ve canbus iletisimli.
Markasi Daewoo, kore malı.

Güray hocam orda bir yanlışlık olmasın , direksyon kumandası aynı fişi aynı girişi aynı neden yeni teybler canbus süz araca olmasınki bence olur ekran ışıklarının yanmaması bağlantıyla ilgili bir sorun yani sokette o kablonun girişi deiişik yerde olabilir

Olabilirde o teybin özelliği değildir bunu sağlayan dışarda bir parça vardır yani sinyal geldiğinde tuş elektriğini açıyordur
Hadi teybin içinde olduğunu varsayalım oda halledilir
Direksyon kumandasında hiç bir problem olmaz

Denedinmiki güray hocam , eğer bunu zaten servis dediyse külliyen olur
Cam kaldırma düğmeleri kapıyada alınmaz diyorlar onlar için herşey hazır olacak hazır tesisatı yoksa olmaz derler çıkarlar işin içinden
Bir örnek daha tavandaki micrafonun tesisatı için aracın elekrik kablolarıyla bütün dediler söktüm baktım bütün değil tavan lambası kablosuyla yanyana oraya gidiyor izlasyon olsun diye bezden bant sarmışlar üzerine

RCTden Engin bey ve arkadasi inceledi.
Meka shoptan Fatihbey inceledi.
Eminonunde cihazi satan elektronikci de olmayacagini okeyledi.
Yetkili servisde Maise kumanda uyumunu iletti, bir hafta sonra uyumsuz yaniti geldi.
Bunun uzerine ben cihazi almadim. Pioneer aldim.

Valla idda ediyorum ben benim teybin tuş lambalarını başka araca dahi takılsa yaktırırım , yakında sökücem zaten resimlede ıspatlarım

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,905
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
Ayhnn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR