duster kaportası sağlam mı değil mi ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sozatman Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,242

sozatman

Ana Kamp
özellikle takla durumunda gördüğüm pek çok fotoğrafta tavan kısmının neredeyse tamamen çöktüğünü gördüm aracın görünüşten başlamak üzere yüksekliği , yakıt sarfiyatı , bagaj kapasitesi hoşuma gidiyor yinede aklımda kalan bu durumu sizlerle paylaşıp görüşlerinizi almak istedim teşekkür ederim.

Etiketler
Ynt: duster kaportası sağlam mı değil mi ?

Çarpışma testinden 3 yıldızlı ama koruma oranı % 74.Aslında o puanı alan araçlar 4 yıldız alıyor fakat Duster'ın kapıları biraz fazla aralanmış ve araç ceza puanı almış. Tavan testi yok onu bilemem.

Duster ufak tefek çarpmalarda fazla hasar alıyo. Ayrıca yüksek süratteki çarpmalarda da yeni nesil araçlar kadar sağlam değil.
Özellikle yandan çarpmalarda ve direk testinde hali perişan. ???

Ben euroNcap puanina gore araci degerlendirmenin yanlis oldugunu dusunuyorum. Nede olsa belirli noktalardan yapilan kaza testlerinde verilen puanlardan olusmaktadir. Kaza aninda o noktalara gore kaza yapma sansi dusuk olacagi icin takla atan yada camurluk tarafindan olusan kazalarda 5 yildiz alan araclar her zaman kotu sonuclarla ortaya cikmaktadir. Bakiniz, Renault megane, hyundai i30.

Daha öncede söyledim...çarpışma testlerini çok fazla dikkate almamak lazım...

Bu benim araba...VW Caddy

Hasar yaklaşık 7000 TL

Buda arkadan çarpılan araba ...Ford Focus

Hasar...

Bir iki çizik dışında...hasar yok...

Şimdi bu hasarları görünce...çarpışma testlerini gözünüzün önüne getirin...Bu hasara rağmen VW caddy hava yastıkları dahi açılmadı...

Kazanın oluş biçimi...Arabaların hasar durumunu belirler...Bu kazada öndeki araç..Ford ...konvoy giderken..dur kalk esnasında..yanlış vitese takıp geri geliyor...Arkadaki araçta konvoy hareket etti deyip ileri gidiyor...

Öndeki araç sert kalkınca arkası yukarı kalkıyor...Arkadaki araç Caddy ise..sert firen yapınca önü aşağı geliyor...Sonra durum yukarıdaki şekil haline geliyor...

Dusterı gebzeden faz otodan aldım ben almadan bır gun önce gebzeye dolu yağmış ve araçlar perte cıkmıstı renault bayısınde 130 a yakın sıfır arac dolu göçüklüydü 2 adet bır kahverengı bır de sıyah duster vardı özellikle kaportaya baktım symbol megandan daha kalın kaportası var fluence ve latıdude ile aynı denebilr symbolda meganda camlar patlamıstı ama dusterda camlar sağlam ve kaportada göçükler derin değildi.

Çarpışma testlerinde araçlar 64 km/s hız ile çarparlar.Yani en sağlam araç da 64 km hız ile çarptırılır ve koruma puanlarını ona göre alır.Bende Fiorino var,Duster'dan 45 cm kısa ve 10 cm dar,ağırlığı 1265 kg.Kapılarını bilenler bilir,ağırlık olarak Duster'ın kapılarının ikisine yakındır fakat arkadaşlar Fiorino çarpışma testinden %59 koruma puanı ile 3 yıldız aldı,aslında Citroen Nemo girdi teste de aynı araçlar bunlar. Dacia Duster ise aynı testten % 74 koruma puanı ile 3 yıldız aldı.Duster çarpışma esnasında kapıları diğer araçlardan daha fazla açıldığı için ceza puanları alıp 3 yıldızda kaldı.Aslında % 74 puan alıp da 3 yıldız olan pek yoktur,4 yıldızdır genelde.Duster, eski kasa Bmw'lerden daha sağlamdır testlerine ve koruma puanlarına bakınız. Aslında önemli olan,aracın güvenlik kafesi denilen,yaşam alanına darbeyi vermemesi ya da en az oranda vermesidir. Kaporta sacı kalın fakat güvenlik kafesi koruması,darbeleri iyi emecek şekilde tasarlanmamış,güçlendirilmemiş araçla,kaporta sacı ince fakat güvenlik kafesi-yaşam alanı korunmuş,güçlendirilmiş bir aracı çarpıştırırsak tabi ki güvenlik kafesi sağlam kalmış,darbeyi yaşam alanına daha fazla emerek daha az vermiş araç daha sağlamdır. Ncap bağımsız bir kuruluştur ve testleri de güvenilirdir.En iyi markalar da Ncap'e göndermektedir araçlarını test için.Duster sağlamlıkta % 74 puan ile fena değil. Siz 64 km ile değil de 110-120 km hızla çarparsanız bir yere Duster değil de Bmw,Mercedes de olsa kurtulmak zordur.

ben kendi dusterım ile renault partner araca arkadan çarptım partner aracın arka kapısı komple içeri çökerken benim aracımda sadece 1,5 cm lik küçük bir çizik oldu. Bu bir ölçümüdür bilmiyorum ama benim içimi oldukça rahatlattı

o zaman görmüş olduğum fotoğraflar yüksek hızlarda yapılmış kazalara ait olmalı ki yüksek hızlardaki sonuçlarda malum

cc61' Alıntı:
ben kendi dusterım ile renault partner araca arkadan çarptım partner aracın arka kapısı komple içeri çökerken benim aracımda sadece 1,5 cm lik küçük bir çizik oldu. Bu bir ölçümüdür bilmiyorum ama benim içimi oldukça rahatlattı

Demis oldugunuz olcu sayilmaya bilir. Cunku araclarin onlari kaza sebebiyeti ve motor aksami yuzunden daha dayanikli yapilir. Fakat arka kisimlari biraz daha farkli uretilir. Sizin araciniz yuksek partnera arkadan carptiginiz anda dusterin burnu partnerin kapi kismina denk gelir tahminimce ve kapilarda biraz uzun oldugu icin yamulmasi ve iceri gocmesi normaldir. O yuzden bu kazanin bir olcu oldugunu zannetmiyorum sahsimca.

Euroncap:

Çarpışma sırasında Duster’ın yolcu kabini stabil kalabildi ancak arka kapısının açılması yüzünden araç ceza puanları aldı.
Sürücünün ve ön yolcunun göğüs bölgesini sınır değerlerde koruyabilen Duster, diz ve uyluk bölgesinde de problem yaratacak darbelere izin vermedi. Fakat değişik boylarda mankenlerle yapılan testlerde ve farklı oturma pozisyonlarında konsolun sürücü tarafının diz bölgesine zarar verebileceği belirlendi.
Yan bariyer çarpışma testinde Duster’ın ön kapısı açıldığı için ceza puanları verildi.
Direk çarpışma testinde Duster’ın hiçbir kapısı açılmadı ancak sürücünün göğüs kafesi zayıf korundu.
Arkadan çarpışmalarda oluşan kamçı etkisi testinden Duster sınır değerde puanlar aldı.

aslında konuyu açmama neden olan forumda yanıtını aradığım dizel mi benzinli mi sorusuna gelen yorumlarda yer alan sayın youngsun ın dusterın güvenlik ve sağlamlığı hakkındaki görüşleriydi zira yorumunda ;
[SIZE=78%]Duster'a güvenli veya sağlam araç diyebilmek çok zor.[/SIZE]Çünkü Duster; kapı içleri, yan direk, ön cam direkleri tavan bağlantıları çok zayıf bir araç. Allah korusun yandan çarpma ve taklalarda zarar görmeme veya hayatta kalma şansı çok az.Ayrıca aracın gerçekten hafif çarpmalarda(normalde tamponların darbe emmesi gerektiği ve hasar oluşmaması gerekirken) gereksiz hasarlar oluşabiliyor. Zaten yeni nesil Duster'in öncelikle donanımdan ziyade platform değişikliğine gitmesi, Nissan'a yakışmayan bu B0 platformunu rafa kaldırması gerek.
diyordu kendisinin bilgisine güvendiğim için paylaşmak istedim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,678
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri