Duster İç Mekan Sesleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan youngsun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 37
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,904
Ynt: Duster İç Mekan Sesleri

youngsun' Alıntı:
Arkadaşlar, sağa sola dönüşlerde diyelim hızınız 30-40 km vs. Tam dönülecek yerde yol bozuk tam o sırada direksiyon çevrik pozisyonda direksiyonun tam altından TANGIRT diye bir ses geliyo. Servise iki kez götürdüm. Birincisinde sıkılacak yerleri sıktık dediler. İkincisinde bu sesin direksiyon mafsalından gelidğini Clio 3 lerde, Megane 2 lerde Dusterlarda olduğunu söylediler.

Sizlerde bu ses var mı yok mu dikkat edermisiniz? Ona göre yine şikayet ile bölge müdürlüğünün yolunu tutucam.

Güray Hocanın bahsettiği durum aynen bende de var.Arabam 110 bg. 4x4 Laurette 3500 km.de Bu durum yaklaşık 2000 km.lerdeyken dikkatimi çekti.Bozuk yollarda düz giderken herhangi bir sıkıntı yokken,yine sert zeminli bozuk yollarda 20-30 veya 40 km/ hızlarda dönüşlerde direksiyon simidi altı , konsolun sol kapıya yakın bir yerinden geldiği hissedilen bir tırıldama-takırdama sesi oluşuyor.Dönüş tamamlanınca ses kesiliyor.(Bozuk olmayan yollardaki dönüşlerde bir sorun yok.)Sanki bir aksam, plastik-bakalit kısımlara sallanıp da titreterek değiyormuşçasına bir vurma bir tangırdama sesi. ( Metalik bir ses gelmiyor.) Servis,direksiyon kutusu olduğunu,bu durumun diğer dacia araçlarda da olduğunu,değiştirilse bile yine aynısı olacağını söyledi,Ama,bu tangırtı bozuk olan düz yolda oluşmuyor.Direksiyon kutusu olsa bozuk olan düz yolda da ses yapar diye biliyorum.Yanlışım varsa düzeltin.
Arkadaşların da ifade ettiği gibi direksiyon mafsalından olma ihtimali ağır basıyor gibi.Fakat pedalların olduğu yerdeki mafsal vidası sıkı olmasına rağmen acaba sesin kaynağı başka bir şey mi diye de düşünüyorum.Garantisi bir yana ,servisten,beni tatmin edecek net bir teşhis duyamadığım için aracı kurcalatmak istemedim.Aranızda bu problemi yaşayanlar olup da sorunu çözülmüş olanlar varsa tecrübe ve paylaşımlarınızı almak isterim. Teşekkürler...

Etiketler

ben aracı yeni almama rağmen,
kıl olduğumdan dolayı o sesi bende duyuyorum :smiley:
yavaş hızlarda bozuk yollarda dönüşlerde mafsaldan ses geliyor, açıkçası takmamaya çalışıyorum...diğer türlü arabamdan gayet memnunum..

beyler gelen tıkırtı sesi direksiyon kutusu içinde olan tıkırtı burcu tabir edilen parça ile ilgilidir ve hiçbir arıza degildir.normaldir.şayet kutuyu söktürüp ayarı sıkarsanız azalır veya tamamen yok olur fakat o zaman da dönüşlerde direksiyon geri toplamaz.yani kısacası arıza degildir ve zararsızdır.

Arkadaşlar, şu an RENAULT-DACIA; Duster için yeni direksiyon kutusu üretimi aşamasında. Tüm Duster'ların direksiyon kutuları arızalı. Yedekparçadaki ürünler geri iade edildi. Direksiyon Kutusu yok şu an yedek parçada.

En kısa zamanda üretilip araçlarımıza takılıcak. (Büyük bir ihtimalle de Lodgy nin direksiyon kutusu Dustera göre revize edilicek).

O zaman bu güzel bir haber.İçim ferahladı birden diyebilirim.Yoksa,biz bu araçlarla bozuk zeminli yollarda zevkini çıkararak dolaşmaya hasret kalırdık.Haber için teşekkürler Güray hocam. :smiley: Konu ile ilgili bilgilendirmelerinizi bekleyeceğiz.

Yaklaşık bir yıldır. Beklediğim İYİLESTİRİLMİS DIREKSIYON KUTUSU gelmis bugün takıldı. Şimdilik eski sesler yok gibi kullandikca faek edicem. Bu arada parçanın fiyatı 2200 TL

Merhaba arkadaşlar, belirtilen şikayetler benim aracımda da vardı. Geçtiğimiz cuma günü servise gittim. Test için bozuk stabilize yola girdik. Direksiyonun göbeğinden geldiğini tespit ettik. Aracı kullanan servis yetkili başustası, direksiyonun kollarının yanından direksiyonun göbeğine parmaklarıyla hafifçe bastırdığında ses kesiliyor, bıraktığında ses geliyor. Onun dışında göğüsten ses geliyormu diye dinlediler. Herhangi bir ses gelmiyordu. Direksiyondan gelen ses için silikonlu bişey sıktılar. Ses kesildi ama bu gün yine gelmeye başladı. Ancak çok rahatsız edici derecede değil. çokda kafama takmıyorum. Türkiyemin bozuk yollarında bütün araçlardan ses gelir :smiley: . Dusterinizi keyifle kullanıp tadını çıkartmaya bakın arkadaşlar. Kazasız keyifli sürüşler. :smiley:

ubykh' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar, belirtilen şikayetler benim aracımda da vardı. Geçtiğimiz cuma günü servise gittim. Test için bozuk stabilize yola girdik. Direksiyonun göbeğinden geldiğini tespit ettik. Aracı kullanan servis yetkili başustası, direksiyonun kollarının yanından direksiyonun göbeğine parmaklarıyla hafifçe bastırdığında ses kesiliyor, bıraktığında ses geliyor. Onun dışında göğüsten ses geliyormu diye dinlediler. Herhangi bir ses gelmiyordu. Direksiyondan gelen ses için silikonlu bişey sıktılar. Ses kesildi ama bu gün yine gelmeye başladı. Ancak çok rahatsız edici derecede değil. çokda kafama takmıyorum. Türkiyemin bozuk yollarında bütün araçlardan ses gelir :smiley: . Dusterinizi keyifle kullanıp tadını çıkartmaya bakın arkadaşlar. Kazasız keyifli sürüşler. :smiley:
Bahsedilen sesin çözümü bazit zaten biz musluk contasiyla halletmistik ama diger sesin çözümü İYİLESTİRİLMİS DIREKSIYON KUTUSU.

youngsun' Alıntı:
Bahsedilen sesin çözümü bazit zaten biz musluk contasiyla halletmistik ama diger sesin çözümü İYİLESTİRİLMİS DIREKSIYON KUTUSU.
Bence en kesin çözüm radyonun sesini biraz yükseltmek.araçtaki bütün sesleri keser. ;) ;) ;) ;)
1 sene civarı tata marina indigo station kullandım.arabanın her tarafından ayrı bir ses geliyordu.Sanki senfoni orkestrası gibiydi.arka bagaja 2 tane piooner bağlattım, bütün sesler kesildi.denenmiş tecrübe edilmiştir. tavsiye olunur.

arkadaslar bilindiği üzere aracım 26 gün önce çalındı ,çalınmadan önce kaç kere servise gittim benzer sesler için .Arabam çalındıktan sonra eşimin aracı micra 2012 model bu arada buna biniyorum. dusterimin gözünü seveyim. sadece bu aracta değil chewrolet aveo var ortakta onada biniyorum ara sıra inanın duster a çok haksızlık etmişim bu araçların ikiside 2012 model ses ve suspansiyon konusunda dusteri gerçekten çok arıyorum

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,678
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR