Duster Debriyaj ayarı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tolga efe Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,970
Ynt: Duster Debriyaj ayarı

s.forester' Alıntı:
......kabul etmeseniz de verdiğiniz cevap doğru değil.....

Ne dedin yine anlamadım.

Her neyse, yaw arkadaş, sen rahmetli pazarcının klonu musun yoksa? ;D Tıp demiş burnundan düşmüşsün. İnşaallah yanılırım. Öbür başlıkta da yazmıştım birini hatırlatıyorsun diye.... Yazdıkların yanında bir de her yere yazman var ya, işte o bakımdan kuşkulandım....

İnşaallah değilsindir. :D

Etiketler

olguncandan' Alıntı:
Avcı kardeşimiz, Dustercıların sorunu değil bu debriyaj işi; sadece tolga efenin sorunu.

Herkes garantide yani. ;D

Sayın Olguncandan,

Benim sorum özetle debriyajın ayarı var mı yokmu?Sadece bunu öğrenmeye çalıştım varsa vardır yoksa yoktur!

Bir sürü mesaj yazmışsın,yok arabanın mekaniğinden anlamak lazım mış ,yok buda sorumuymuş yok tolgaefenin sorunuymuş,

debriyaj telinden ayar olmazmış bu kadar biliyonda, ayarı varmı yok mu neden yazmıyorsun?

Ayar imkanı varsa gider servise yaptırırız yoksa böyle kullanırız lafı eveleyip gevelemenin gereği yok.

olguncandan' Alıntı:
Ne dedin yine anlamadım.

Her neyse, yaw arkadaş, sen rahmetli pazarcının klonu musun yoksa? ;D Tıp demiş burnundan düşmüşsün.

pazarcı korhan bey mi yoksa hanım mıydı neydi o işte, forester ve duster bölümünde çokca yazılar yazmıştı, sonra herhalde cinsiyet değişikliği yaptı, saygı duymak lazım. Ama s.forester ile nasıl bağlantı kurdunuz ki olgun hocam ;) forester isminden veya yazı tarzından mı yoksa kocaeli'li oluşundan mı hani korhan da kocaeli'liydi ya o yüzden ? ;)

illa çadır karışçak yani... neyse hareket bereket olur... otm.ayarlıysa ayar olmaz, hıdro-mekanıkse olur... yeni araçsa arıza düşük ihtimal... aracınızda debrıyaj sıstemi nasıl bilmek lazım... huzurlu ve pozitif kalın... ok... :smiley: ;)

Ayrıcanaa..::: her yere yazanlar belli kişiler zaten... genelde kendi araç grubumda yazıyom ben de, her yer olmasa da... ayrıca izne tabi değil galiba... yazılanlar genel olarak makul mantıklı olduktan sonra... site sonuçta kamuya açık paylaşım amaçlıdır, üye-mesaj-katılım arttıkça reytingi artar, reklamı artar, vs.. esas site kurucu-yöneticileri durumu anlıyordur... 500-1500 mesaj yazmayla siteyi ve milleti esir almak ve limitsiz ahkam kesmek abes olur zaten... bir süre sonra site yönetimi bunları uyarır veya banlar... neyse anlayanlar anlamıştır... uzatmayak... ok... :-\

ümiterkan' Alıntı:
pazarcı korhan bey mi yoksa hanım mıydı neydi o işte, forester ve duster bölümünde çokca yazılar yazmıştı, sonra herhalde cinsiyet değişikliği yaptı, saygı duymak lazım. Ama s.forester ile nasıl bağlantı kurdunuz ki olgun hocam ;) forester isminden veya yazı tarzından mı yoksa kocaeli'li oluşundan mı hani korhan da kocaeli'liydi ya o yüzden ? ;)

Sevgili ümiterkan, kuşkumun nedenlerinden biri üslup. O arkadaşta önce normal başlayan anlatım bir zaman sonra kulak tırmalamaya, biraz daha ilerleyince alaycılığa başlıyordu; foresteri de ona benzettim.

İkincisi, lüzumsuz ayrıntıları deşeleyip durması dolayısıyla...

Üçüncüsü, durduk yerde tahrik edici bir tavır (Örneğin "cevap verilmemiş...bilgi akışı yok... olguncandan şimdi damlar gibi...")

Dördüncüsü, biraz fazla bilgiçlik taslama tavrı sezdim.

Beşincisi, her başlığa damlama... Rahmetli de öyleydi. ;D ;D ;D ;D

Memlekete hiç dikkat etmediydim.

İnşaallah yanılmışımdır. Allah düşmanımı bile arsız-edepsiz yapmasın. Düşmanım bile kaliteli olsun isterim... Benimki zan da olabilir; bu nedenle dosdoğru sordum. Şayet pazarcı arkadaşla ilgisi yoksa zanlarımdan dolayı özür. :eek:

düşmanında kalite arayanlar önce kendisi kaliteli olmalıdır...

aynı kişi olup olmamam mesele değil , sizin üslubunuza gelelim ;

1-Hiçbiryerde kimse ile alay eden ya da küçük gören bir mesajım bulunmamaktadır , fakat sizinkinden çokça bulabilirim. (burayı copy paste ile şişirmeye gerek yok...)

2-Sataşmakta olan sizsiniz ben sadece duster ve subaru ile ilgili yazıyorum her başlığa damlıyor diyorsunuz da Duster almak ya da almamak için karar verecek olan biri olarak normal değil mi dusterla ilgili çok sayıda konu okumam ve dolayısı ile fikir yazmam ? böyle düşünecek olursak siz çok daha fazla konu başlığında varsınız ?

3-Hiçbir zaman bilgiçlik taslamadım , sahibi olmadığım , binlerce kilometre kullanmadığım için duster hakkında da şu ana kadar kesin bir yorum farkındaysanız yazmadım...

4-Cevap verilmemiş demek tahrik edici bir mesaj değildir , zaten o mesajın devamında tarafsız biri olarak tolgaefe bey şöyle bir cevap yazmış : " Sayın Olguncandan,

Benim sorum özetle debriyajın ayarı var mı yokmu?Sadece bunu öğrenmeye çalıştım varsa vardır yoksa yoktur!

Bir sürü mesaj yazmışsın,yok arabanın mekaniğinden anlamak lazım mış ,yok buda sorumuymuş yok tolgaefenin sorunuymuş,

debriyaj telinden ayar olmazmış bu kadar biliyonda, ayarı varmı yok mu neden yazmıyorsun?

Ayar imkanı varsa gider servise yaptırırız yoksa böyle kullanırız lafı eveleyip gevelemenin gereği yok. "

Gördüğünüz gibi sizin ne tarzda yaklaşım sergilediğinizi açıkça belirtmiş.

dedim ya öncelikle kendinize bakınız .

Şimdi gelelim çok merak ettiğiniz konuya : Pazarcı dediğiniz - korhan isimli arkadaşımla da yakından tanışırız , kendisinin bana satmış olduğu bir cherokeeyi uzun süre kullandım , aracı satarken bana , bak sadece jeep satmıyorum sana bir de site öğreteyim cherokee için bulunmaz kaynak , çok da düzgün insanlar var diye bana da öğretmişti. İzmit'li grup var mı diye sorduğumda da bana yasaklanışına kadar vesaire hepsini anlattı , sizden ve birkaç kişiden de isim vermeden üstükapalı bahsetmişti. Hatta gece de sordum kendisine evet doğrudur boşver dedi.
Şimdi anladım ben mevzuyu , fakat tolgaefe beyin size cevabı bana sizi tanıttı , ben dusterı okumaya devam edeceğim , sizi veya ümiterkanı vesaire değil.

ne de olsa siz bazı mesajları cevap vermeye değmez olarak nitelendirmeye ve kişileri yaftalamaya kendinizi yetkili kılmışsınız , sizde böyle bir yetki varken kim tutar sizi...
debriyaj konusunda , bu serviste çözülecek bir konudur burada cevap vermeye değmez , başlık açmaya gerek yok derken , cruise control , lastik ebadı belirleme gibi konularda uzun uzun ahkam kesmişsiniz. Bu da tutarsızlığınızı gösteriyor. Debriyaj için kesin usta eller gerekir , servise gitmek gerekir , buradan duymakla olmaz diyen sayın olguncandan , cruise evin bahçesinde takılabilecek birşeymiş gibi tutum takınabiliyor.

Sizinle cevaplaşmak niyetinde değilim şahsıma yönelik ne yazarsanız yazın cevap vermeyeceğim , ben dusterı öğreneyim o yeterli. hoşçakalın sayın olguncandan , kendinize benden başka birini bulun uğraşacak.

olguncandan' Alıntı:
Ne dedin yine anlamadım.

Her neyse, yaw arkadaş, sen rahmetli pazarcının klonu musun yoksa? ;D Tıp demiş burnundan düşmüşsün. İnşaallah yanılırım. Öbür başlıkta da yazmıştım birini hatırlatıyorsun diye.... Yazdıkların yanında bir de her yere yazman var ya, işte o bakımdan kuşkulandım....

Olgun hocam arkadaş tüm olumsuz enerjisini bu forumlarda tüketmeye kararlı bi arkadaş... Her Duster konusuna yazıyor ve tartışma çıkarmaya çalışıyor, dikkatimi çekti...

Yetkili servisi aradım,

Duster debriyajında ayar yokmuş,Renault 'un bir çok modeli içinde durum aynı.Konu açıklığa kavuşmuştur.Diğer forumlardan araştırdığım kadarı ile Volkswagen,Honda vs. gibi markalarında bir çok modeli için de durum farklı değil.

sayın tolgaefe , haber verdiğiniz için teşekkürler.

servise gitmeden , telefon açıp da doğru adama ulaşmak için çabalamadan sayenizde birşey öğrenmiş oldum.
forumun amacı da budur zaten , doğru bilgileri paylaşmak...

benim içinde debriyajın yukarıda kavraması rahatsız etti servise gittim sordum ayar olmuyormuş hidrolik old. dolayıymış.bilginize

Debriyaj kavraması beni de rahatsız etti.. Servise gittiğimde ayarının yapılamayacağını söylediler. Bu sorunu ben de merak ediyordum, konuyu açan arkadaşa teşekkür ederim..

öyle gözüküyor.... garanti bittikten sonra debrıyajlar umarım patlamaz... kronık orta vade arıza grubuna girebilir... hadi hayırlısı... ;)

konuyla ilgili video....

http://www.youtube.com/watch?v=TqEfaeAMFxw&feature=player_embedded

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

SON KONULAR

Geri