Duster, Asx, Qashqai ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dervisali Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 59
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 49,982
Ynt: Duster, Asx, Qashqai ?

İbrahim ÖNGÜN' Alıntı:
Sayın Komkarbey,ben bu gün(Yani dün pazar günü) Nissan Türkiye sitesini inceledim.Fakat 2.0 motorlu 4*4 modelinden başka 4x4 model göremedim.Acaba linki kopyalama şansınız olabilir mi?
Saygılar.

İbrahim Bey buyrun link

http://www.nissan.com.tr/nissan-qashqai-fiyat-listesi
en altta

Etiketler

Teşekkür ederim.
İnceledim,özellik olarak bayağı iyi ama fiyatı Duster'a göre yine de üst seviyede.Ama bu bize gösteriyor ki önceleri hor görülen küçümsenen Duster artık dikkat çekmeye ve alternatifleri üretilmeye başladı.Rekabet her zaman iyidir.

Siyah beyaz televizyonlar bimeden pazara renkli televizyonların sokulmaması gibi;
1-Dizel (Dolayısıyla az yakan)
2-4 Çeker ( Bir adım ilerisi defransiyel kilitlisi olan çıkacaktır bence)
3-Güvenli (Çarpışma testlerinde ve bozuk arazi yolalrında bir süre gidince sadan soldan ses gelmeyecek, test dönmede içindekilerini ezilmeden koruyacak gibi)
4-1400-1600 vergi diliminde ( Üstteki vergi dililerinde ödemeler çok fazla artmakta)
5-Üstü açılabilir ( Asıl amacı doğayla içiçe olmak isteyenlerin tercihi olduğu için doğayı görmesine olanak vermeli)
6-Geniş bagaj ve İç hacim (Bu konuda Mokka ve Treks oldukça bence geri kalmakta)
7-İkinci elde değer kaybetmemesi (İyi rakamlar ödenerek alınan aracı daha sonra yok pahasına elden çıkartmak ciddi zarar getirebir)
gibi konularda Türkiye pazarında hızlı hareket edilmesinde DUSTER gerçekten öncü olmuştur. Yeni çıkan QQ artık renkli televızyonların Türkiyeye girdiğini göstermiştir.
Mokka ve Treks Ufak oluşlarıyla, 1.6lık Kuga ve 1.4 lük Tiguanda benzinli ve 9litrenin üstündeki tüketimleriyle henüz tüplü televizyonlar döneminde olduğumuzu gösteriyor bence gelecekte bu yakıt degerlerının asagı dusecegını ve yukarda yazdığım özelliklerde araçların artacağını bende düşünüyorum...

4x4 1.6 Dizel Qashqai'nin çıkması 4x4 lüks SUV satışlarını çok etkileyecektir. Özellikle 2.0 ve üstü 4x4'lerin işi çok zor, ayrıca 4x4 Tiguan, Asx, Mokka, İx35, Sportage vb. araçların da tahtını sallayacaktır. Renault ve Nissan bu işin sırrını çok önceden çözmüş gibi, diğerleri de uyusun ne yapalım :smiley:

barbarosbasaran' Alıntı:
Benim duster ım ve arkadaşımın quasqai si :smiley: bir profil fotografı.
hangisi yakısıklı siz karar verin :smiley:

Herkese Merhaba,

Kullandığı aracı/ürünü övmeyi pek seven biri değilim fakat gerçekten araçtan memnunum düşünenlere tavsiye ederim.

Bu arada @barbarosbasaran bir ara senin aracıda bi başına böyle çekelim de haksızlık olmasın :smiley:

PSC_0168.jpg

Aslında SUV tipi bir araç alınacak ise bunun bir 4 çeker olması en mantıklı seçenek.

O zaman piyasayı şöyle bir yoklarsak bu sınıfta 4x4 çok fazla seçenek yok : Dacia Duster, Nissan QQ (1.6 dCI), Subaru XV ve Tiguan 4Motion.

Arkadaşlar az önce nissan servisine arkadaşımın quashqai si icin bakım ücretlerini öğrendik.
quashqai bakımları 10.000 km de bir oluyor. tabiki servis dışında yapıldığında mekanik olarak garanti dışı kalıyor
10.000 bakımı icin 550 lira vermişti. 20.000 bakımı icin en uygun 620 lira fiyat aldık. (27.08.2013)
toplam 20.000 km de 1170 liraya yaklaşıyor.

Benim aracımda da aynı motor var (dci 110) Duster icin 20000 km de 340 TL verdim. Duster zaten 10.000 de bakıma girmiyor.

quashqai alacak kisilerin mutlaka göz önünde bulundurulması gerekir.
1170 nerde 340 nerde.

iyi günler herkese

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR