Duster, Asx, Qashqai ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dervisali Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 59
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 49,982
Ynt: Duster, Asx, Qashqai ?

subaru ile duster alakasız araçlar niye birini ona tercih meselesi yapıyorsunuz anlamadım
zaten aşırı fiyat farkı da var ve amaçları bile farklı bence ayrıca kulvarları da farklıdır

Etiketler

JUNİOR' Alıntı:
subaru ile duster alakasız araçlar niye birini ona tercih meselesi yapıyorsunuz anlamadım
zaten aşırı fiyat farkı da var ve amaçları bile farklı bence ayrıca kulvarları da farklıdır
konunun başını okusaydınız keşke.
asx veya nissan qashqai nın alternatifi olarak gösterdim zaten.
dusterın, asx veya nissan qashqai ilede alakası yok zaten.

mossin nagant' Alıntı:
konunun başını okusaydınız keşke.
asx veya nissan qashqai nın alternatifi olarak gösterdim zaten.
dusterın, asx veya nissan qashqai ilede alakası yok zaten.
ama nissanla alakası var onun alt yapısını kullanıyor yürüyende
ama subaru konuda yok zaten ki
siz onu konu ile ilişkilendirmişsiniz.ben öyle anladım

JUNİOR' Alıntı:

Arman bey haklıdır; soran arkadaş duster-Quashai ve asx sormuştu. Forester nereden çıktı anlayamadım.

Aslında anladım.... Yurdum insanı böyle bir fikir talebinde, genellikle kendi bindiği aracını tavsiye eder. Suzukici suzukiyi, toyotacı toyotayı vs.

Konu da böylece dağılır gider. Halbuki, yukarıda da belirtilmiş, forester ile (hesaplısı 94 bin imiş) Duster arasında % 100'e yakın fark var; insaf et muhsin kardeş.

40-45 bin civarı para.... Belki çoğunuz/bir kısmınız için önemsizdir; ama çok çok sayıda yurdum insanı için büyük paradır.

Konu dağılmışken aklıma geldi; forester kullanan arkadaşlar bu gibi tartışmalarda niye ısrarla foresteri işin içine karıştırırlar, anlamadım. Biri beni aydınlatsın... :eek:

ASX i bilemem ama, Qasqai dan bozuk yolda daha konforlu Duster. Qasqai asfalt aracı, bozuk yolda darbeler direk kabine yansıyo. Sebebi 17-18 jantllardan dolayı lastik yanakları.

Arkadaşlar merhaba,

Ben bir süre önce mesajımın gerilere düştüğünü görüp herhalde başka kimse yorum yazmayacak diye sayfayı kontrol etmiyordum.

Araç tercihim tabiki 4x4 den yana olurdu ancak bütçem 50000 - 60000 TL dir. ASX in 4x4 ünü düşünmüyorum. Düşünsem bile alacak gücüm yok. Bu anlamda Forester çok güzel olsada bütçemin çok çok üstünde.

Ben bu araçların 4x2 si (Duster dışında) için yorumları almak istemiştim.

Yapılan bütün yorumlar için teşekkür ediyorum.

Selamlar,

Ali

dervisali' Alıntı:
Araç tercihim tabiki 4x4 den yana olurdu ancak bütçem 50000 - 60000 TL dir. ASX in 4x4 ünü düşünmüyorum. Düşünsem bile alacak gücüm yok. Bu anlamda Forester çok güzel olsada bütçemin çok çok üstünde.

Ben bu araçların 4x2 si (Duster dışında) için yorumları almak istemiştim.

Siz su an konu basligini bu soruyla hem netlestirdiniz hemde yeni bir savas alani daha actiniz :smiley:
Konforsa qashqai
4x4 keyfi ise duster

Otobanda son surat virajlara girerim hizli giderim ama tik ses istemem diyosaniz nissan
Tutmayin beni hedefim dakar trophy'yse dacia :smiley:
Ama ne kadar enteresan ayni motoru ayni aksamlari bulunan iki kardes arabanin farkli kulvarlarda olmalari...

Peki siz bu arada ne dusundunuz? Merak ettim dogrusu. Niyetlenmeye basladiginiz bir arac varmi?

Adrianotom' Alıntı:
Siz su an konu basligini bu soruyla hem netlestirdiniz hemde yeni bir savas alani daha actiniz :smiley:
Konforsa qashqai
4x4 keyfi ise duster

Otobanda son surat virajlara girerim hizli giderim ama tik ses istemem diyosaniz nissan
Tutmayin beni hedefim dakar trophy'yse dacia :smiley:
Ama ne kadar enteresan ayni motoru ayni aksamlari bulunan iki kardes arabanin farkli kulvarlarda olmalari...

Peki siz bu arada ne dusundunuz? Merak ettim dogrusu. Niyetlenmeye basladiginiz bir arac varmi?

Aslında bende burada sizin gibi ikiye bölünüyorum : Gönlüm 4x4 Duster dan, mantığım Qashqai den yana.

Duster ın çarpışma test sonuçları beni düşündürüyor. Diğer taraftan Qashqai de 1.5 dizel motorun aynısının Duster da kullanılıyor olması sebebi ile neden bu kadar fark ödeyeyim (10000 TL fark var) diyorum.

Zaten Duster forumuna bu nedenle yani kararsızlığım nedeni ile yazdım.

duster 4x2 laurette 1,5 dci (deri koltuk hariç) full'ü . . . . . . 48.550,- tl
qashqai 4x2 tekna 1,5 dci. . . . . . .. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 68,300,-tl

aradaki fark 19.750,- tl (yani 10.000 tl değil) ; iyi düşünün dostum.

Ben de alternatifleri düşünüyorum. Ama dönüp dolaşıp iş Duster'e geliyor. (şayet söylentiye göre durduk yerde 5.000 tl zam yapmazlarsa)
saygılar...

youngsun' Alıntı:
4x2 alacaksaniz cok secenek var. Qasqai le de sınırlı kalmayin.
Hatta yeni modelleri bekleyin
Chevrolet Trax
Peugeot 2008
Renault Captur

Renault Captur u bekleyeceğim.

Aslında yerden yüksek hafif arazi aracı tipinde bir araç yani SUV tarzı bir araç düşünüyorum. Bagaj genişliği benim için önemli. En az 400 lt lik bir bagaj olmasının aile gezilerinde avantajlı olacağını düşünüyorum.

bars2010' Alıntı:
duster 4x2 laurette 1,5 dci (deri koltuk hariç) full'ü . . . . . . 48.550,- tl
qashqai 4x2 tekna 1,5 dci. . . . . . .. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 68,300,-tl

aradaki fark 19.750,- tl (yani 10.000 tl değil) ; iyi düşünün dostum.

Ben de alternatifleri düşünüyorum. Ama dönüp dolaşıp iş Duster'e geliyor. (şayet söylentiye göre durduk yerde 5.000 tl zam yapmazlarsa)
saygılar...

Aslında ben 10000 Tl farkı 4x4 Duster (50000 TL civarı) ve Qashqai 1.5 dci visia (60000 TL civarı) için çıkarmıştım. 68000 TL lik aracı zaten alamam.

Bende dönüp dolaşıp sizin gibi Duster da duruyorum. Ama bakalım hangisi kısmet olacak...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR