Az önce servisten geldim arkadaşlar, şöför koltuğundan bir ses geldi, eski koltuklara oturunca gelen yay gıcırtısı gibi bir ses, basit birşeydir diye servise uğradım, iyi karşıladılar. Usta ile bir test yaptık. Sesi farketti. Aracı servise aldılar, koltuğu söküp incelediler, hafif gevşek bir yer vardı orayı sıkıp yağladılar ve sesi hallettiler. Ses aracın koltuk rayından geliyormuş. Hazır gelmişken aracı genel bir kontrol yaptılar. Lifte kaldırıp altını incelediler. Lifte kaldırmışken ben de altını bir inceleyeyim dedim. Ustama aliminyum karter koruma olarak bir aksesuar satıldığını buna takılıp takılamayacağını sordum. Gerek yok ki dedi. Bu aracın altı komple çelik karter koruma ile kaplı ve de baya bir sağlam olduğunu söyledi. Burada Usta yeni bir şey söyledi bana: 4x2 Duster'larda karter koruma plastiktenmiş 4x4 olanlarda ise çelikmiş haberiniz olsun. Benim karter korumada küçük bir yer ezik olduğunu gördü eğer 4x2 Duster'la altını çarpsaydın plastik karter korumayı kırardın dedi. Duster'ın karter kormasının çok sağlam olduğunu
şu anki korumanın Koleos dahil hiç bir Renault ve Dacia'da olmadığını söyledi.