Dünyanın En Kalabalık Tırmanışı (Hatay Keldağ 1729 M)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yasarergun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,160

yasarergun

Dünyayı değiştirebilirsin
Yer
Antakya-Hatay ama O bir Antep'li :)
Web
www.yiyenbilir.com
Mustafa Kemal Üniversitesi Amanos Dağcılık Topluluğu ve Hatay Dağcılık İll Tmesilciliği organizasyonunda 950 kişi ile 1729 metrelik Keldağ'a tırmanıyor. 19 Mayıs Gençlik Haftası Etkinliği olarak düzenlenen tırmanışın ilkinde 245 kişi zirveyi görmüştü. Şimdilik 950 kişilik ekiple dünyada bir dağa bir günde yapılan belki de en kalabalık tırmanışa adayız.

Yaşar Ergün
MKÜ Amanos Dağcılık Topluluğu Akademik Danışmanı
Hatay Dağcılık İl Temsilcisi

Etiketler
Ynt: Dünyanın En Kalabalık Tırmanışı (Hatay 17 Mayıs 2009)

İdaresi çok zor bir ekip olacaktır 950 kişi, şimdiden kolay gelsin sana Yaşar :smiley:

Ynt: Dünyanın En Kalabalık Tırmanışı (Hatay Keldağ 1729 M)

Zerrin 950 kişilik sayıyı 2 saat önce öğrendim. Ben o gün toplantı için Erzurumda olacağımdan sağlam bir teknik elkibe bıraktım işleri ama aklım burada kalacak.

Ayrıca guinness rekorlar kitabının rakamlarına nereden ulaşabiliriz bilgisi olan var mı ?

http://www.guinnessworldrecords.com

Yaşar hocam kolay gelsin ;)

Çok gurur verici ve heyecanlı, organizasyonu tertipleyenleri tebrik eder başarılar dilerim.

Hocam moraliniz bozmak istemem ama bu işe Guinness'i katacaksanız herkesi aynı anda zirveye ulaştımanız gerekiyor. Yoksa bunları geçebileceğinizi sanmıyorum. Resimdeki kuyruk gece saat 9 - 10 civarı 3 lü 4 lü olarak başlıyor. Resim sabah ertesi sabah 6 da dönüş sırasında çekildi. Yaklaşık 3000 metre kuyruk yapıyorlar saatlerce kesintisiz devam ediyor. Aynı anda yaparsanız rekor kırabilirsiniz. Tabi daha önce benzer bir rekor denemesi olmuş mu diye Guinness'i araştırmanız en iyisi. Rekorları buradan arayabilirsiniz. http://www.guinnessworldrecords.com/records/default.htm
Başarılar dilerim.

1.jpg

Yaşar Hocam, 19 Mayıs 2010 Çarşamba günü Keldağı tırmanışı ile ilgili konu başlığı aradım ama bulamadım. Bu senede düzenyeceksiniz diye biliyorum. Konu ile ilgili bilgi verirseniz sevinirim.

Bu sene yine çoooook kalabalık ama sanırım 2000 kişiye yakın bir grupla 23 Mayıs 2010'da sabah erken keldağa tırmanmaya başlayacağız sizleri de aramızda görmek isteriz
bu sene başlık açmadım çünkü ışığı görenin gelmesi gibi bir durum var :D

zaten normal katılımda grubun sevk ve idaresinde sorun yaşıyoruz

Hocam sevk ve idarede bizi yetiştirirseniz, sorumluluk almak isteriz. Kısmetse telsiz sayılarını arttırırsak, tırmanışta da faydası olabilir belki de.

reel eksen' Alıntı:
Hocam sevk ve idarede bizi yetiştirirseniz, sorumluluk almak isteriz. Kısmetse telsiz sayılarını arttırırsak, tırmanışta da faydası olabilir belki de.

bende 8 tane var 6 tane de üniversiteden istedim inşallah yeterli olur ama sizin almanızı tavsiye ettiğim telsiz çantamda yarın gelebilirsek kullanacağız inşallah

Selamlar saygılar hocam
2010 tırmanışını maalesef kaçırdım ama bu sene tırmanış varsa katılmak isterim... 18 Mayısta Hatay'a ineceğim..
Daha önce bahsetmiştim Kel Dağ benim çocukluk hayalim

algy' Alıntı:
Selamlar saygılar hocam
2010 tırmanışını maalesef kaçırdım ama bu sene tırmanış varsa katılmak isterim... 18 Mayısta Hatay'a ineceğim..
Daha önce bahsetmiştim Kel Dağ benim çocukluk hayalim

15 Mayısta inşallah zirvede olacağız bu sene de kaçırdınız sanırım

Malesef :(

Hocam solo yada küçük guruplar halinde tırmanışlara kapalımıdır bu dağ... Üyesi olduğum Dağ Keçisi Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübünden benim dışımda da tırmanmak isteyenler olacaktır.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,691
Kayıtlı Üye Sayımız
166,537
Kaydolan Son Üyemiz
emrecnblat

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR