Defenderlara 1-2 kez binmek haricinde forumdaki meraklı arkadaşların forumlarını okumak haricinde detaylı bir bilgim yok.Ancak çok yakın bir arkadaşımın önce Türkiye sonra Avrupa ve Orta Asya turu için aldığı ve yaklaşık 10-15,000 tl harcadığı 95 model aracı ile sadece 3 ay turkiyeyi gezdikten sonra şimdi satmaya çalıştığına şahidim. Defender sahipleri yanlış anlamasınlar amacım aracı kötülemek felan değil.Tam tersi bence de gelmiş geçmiş en başarılı arazi araçlarından birisi( ülkemiz şartlarında ve orta sınıf alım gücüne bakıldığında ), ancak arkadaşımın ifadesi ki bindiğimde aynı şeyi bende düşünmüştüm.Arazi için mükemmel bir araç ancak uzun yolda asfalt üstü uzun km ler yapacaksanız konfor en azından arkadaşımın 95 model aracında neredeyse sıfırdı.
Bunu mesajınıza attığınız "Dünya Turu yapmak planlanıyor" yazınızdan dolayı yazmak istedim. Belirtilen araç arazide gerçek bir kaplan iken uzun yol, asfalt konfor çok alt seviyelerde. Ciddi parasal harcamalar verilen ciddi emeklerden sonra binipte ilk 3-5 bin km de hayal kırıklığı yaşamamanız adına kullanmanızı yada kullanıcılardan fikir alışverişi yapmanız, sonrasında karar verilmesi gerektiğini düşünüyorum.