Dünya Turu Için Yol Arkadaşı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan verna Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 38
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,959

verna

DÜNYAYI GEZ MUTLU OL
Yer
ANKARA
Parça parça gerçekleştireçeğim dünya turum her bölge için 3-5 ay arası sürecek .Her bölge için 2500 $ ın yeterli olacağını düşünüyorum.Zaman sorunu olmayan orta yaşlarda 30-40 yaş civarı neşeli uyumlu bir gezgin arıyorum.İlk rota Güney Amerika olacak.Tabii ki pandemi sonrası.Zaten bu proje için uzun bir hazırlık dönemi gerekiyor.

Etiketler

Güney Amerika kıtasında öncelik yaratacak ne gibi özellikler var sizce?
Sayın ince ülkemize en uzak bölge ve oldukca zor yorucu bir rota o yüzden ilk orayı seçtim.Aslında dünyanın bir çok ülkesini görme fırsatım oldu ancak hep kısa süreliydi şimdi zaman sorunu olmadan gezmek istiyorum.

Teşekkür ederim.Henüz kesin plan yapmamakla birlikte Kolombiya'dan başlayıp Ekvator,Peru,Bolivya,Şili,Arjantin Brezilya ve dönüş düşünüyorum .
bende uzun bir süredir güney amerike turunu düsünüyordum sizin gibi.gezi ve vizeler hakkinda arastirma yaptinizmi?

Teşekkür ederim.Henüz kesin plan yapmamakla birlikte Kolombiya'dan başlayıp Ekvator,Peru,Bolivya,Şili,Arjantin Brezilya ve dönüş düşünüyorum .
bende uzun bir süredir güney amerike turunu düsünüyordum sizin gibi.gezi ve vizeler hakkinda arastirma yaptinizmi?

Güvenilik hissi ;Ülkenin hangi şehrinde, hangi bölgesinde,hangi saatte gezdiğine göre değişir.
Güvenli dediğiniz ülkelerde bile şansız bedevi iseniz ,o malum kutup ayısı mutlak bir şekilde sizi buluyor

Gayet doğru. Sosyoloji konu olunca istatistikten bahsetmek lazım ama durumu genel anlamda konuşurken istisnalarını dahil etmiyoruz. Yoksa her yerde herşey teorik olarak olası.
Taylant’da iki çetenin kaza kurşununa veya terör saldırısına uğrayanlar var.

Güvenlik derken, trafik, hırsızlık, gasp, cinsel taciz, bölge, iklim vs olarak sınıflamak lazım.
Hindistan’da Goa veya Kerala’yı ülkenin birçok diğer eyaletlerinden ayrı düşünmek gerekiyor..

Bir de hissedilen güvenlik var ki bu da kişi ve tecrübeye göre renk değiştirmekte.

Son düzenleme: