Ducato Karavanımı Kendim Yapmak Istiyorum. 12,8 M3

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ALPAY TOLGA Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 118
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 33,917
Eğer buzdolabini inverter ile kullanacaksaniz 3 tane alın derim, inverter le dolap neredeyse çalıştığı zaman 10 amp cekiyor.. 12v dolapların 3-4 amper çektiğini söylüyorlar.. Hesabı siz yapın

Engin Çamcı

Neden 220 kullanıyorsun,12 volt kullanırsan sıkıntı yaşamazsın.Ben 12 volt kullanıyorum 19 gün hiç sıkıntı çekmeden gezimi yaptım.220 de elektrik ihtiyaçı duyabilirsin.

Niyazi bey buzdolabınız hakkında bilgi verebilir misiniz? Marka model nedir? Ayrıca orjınal 12 volt mu yoksa siz mi dönüşümünü yaptınız. henüz dolabı almadım 12 volt ta alabilirim.

Ben 12 volt olarak aldım,ben değişim yapmadım.Manisadan getirttim.Çok güzel sogutma yapıyor,benim size tavsiyem kesinlikle 12 volt alın.İsterseniz ben size adres verebilirim.Benim tel:5058007272

Hafta sonu camlarım geliyor. taktığımda fotolarını yükleyeceğim. Şimdi yalıtım öncesi yapmam gerekenler var.
Elektrik tesisatı..........
Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım isteyeceğim. Yazılmış olan forumlardan anladıklarım var. Ancak bir acemi olarak emin olmak istiyorum.
Buzdolabım kapının girişimde sagda (2006 ducato). Akü gurubum oturma gurubunun altında olacak.

1. Kullanacağım kabloların kalınlıkları kaça kaç olmalı (Bir forumda 4*2 diyor. Neden 2*2 değil)
2. Sigortaları kaçlık olmalı.
3. Televizyon akü grubu arası 4 metre kablo lazım. Kaçlık kablo , akü
4. Hidrafor ve elektrikli tuvalet için özel bir kablo var mı?
İlgilenene ve bilgi lendirenlere şimdiden teşekkürler. :smiley:

Formda elektrik bölümünü incelersen kablo kesitleri ve kullanman gereken kablo bilgileri vardır.Telofonla her zaman bilgim dahilinde yardımcı olabilirim.

Merhaba

Bende bu iste usta sayilamam ama kendi aracima yaptiklarimi soyleyeyim.
Aku baglantisi icin 30 luk. Aku -sigorta panosu arasi 2x6, aydinlatmalar icin 2x1.5, Hidorfor icin 2x 2.5, Buzdolabini 220 kullanacagim icin 3x2.5 kablo cektim. Birde daha sonra ihtiyac duyulacak kablolarin cekilebilmesi icin akunun bulunacagi yer ile elektrik tesisatinin toplanacagi dolap arasina 2 adet kalin kablo kanali biraktim. Boylece ihtiyac duyulacak kablolar daha sonrada cekilebilecek. Arkaya simdilik televizyon dusunmuyorum. On tarafa hem geri vites kamerasi hemde gerektiginde birseyler izleyebilmek icin multimedya takacagim. Bu nedenle Televizyon icin bir kablo cekmedim.

Kolayliklar dilerim.
Ibrahim

İbrahim bey bilgiler için teşekkürler. Fazladan çekilen boş hatlar önemli bir ayrıntı olmuş kullanacağım. Ancak ben bu elektrik konusunda Niyazi Hocamı dinleyip tecrübeli birilerinden birebir yardım alacağım galiba. Bulunduğum yerde karavan işi yapan yok. Ya bir elektrikçiye baş vuracağım yada ? nasıl olacak bilemiyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR