Doruk Dağcılık; İzmir Hatundere - Dumanlı Dağ Zirve Yürüyüşü (27 Ocak 2008)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TezMertek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,858

TezMertek

Zirve
Yer
İzmir
İzmir Doruk Dağcılık; Hatundere - Dumanlı Dağ Zirve Yürüyüşü - B Grubu

Merhaba Arkadaşlar ,

27 Ocak 2008 Pazar gününü , İzmir Doruk Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübünün düzenlemiş olduğu Menemen Hatundere Köyü Dumanlıdağ Doğa yürüyüşü etkinliğine katılarak değerlendirmiştik.

İlk önce kulüp e-postasından gelen duyuru ile başlayalım.

DORUK DAĞCILIK DOĞA YÜRÜYÜŞLERİ KOLU BAŞKANLIĞINDAN ;

Merhaba
27 Ocak 2008 tarihinde ( Pazar Günü ) Helvadere - Dumanlı dağ parkuruna gidiyoruz.

Karşıyaka ve Bornova'dan hareket eden araçlarımız Konak'ta buluştuktan sonra 08 00'da hareket edecek.
Menemen-Buruncuk yolu ile devam ederek kahvaltı molası vereceğimiz kır kahvesine gideceğiz.
Kahvaltı molasından sonra araçlarımızla Helvaderere köyüne varip araçlarımızdan indikten sonra .

A GRUBU : Hakan BERKAN rehberliğinde başlayacak yürüyüşümüz Dumanlıdağın eşsiz manzarasında yürüyüp mola vereceğiz .Öğlen molasından sonra değişik parkurlardan yürüyüp Helvadere'ye ineceğiz.
Yürüyüş mesafesi . 8 km.

B GRUBU : Menderes KULİNCA rehberliğinde başlayan yürüyüşümüz direk Dumanlıdağ Zirveye yürüyecektir.
Öğlen molasından sonra değişik parkurdan yürüyerek Helvadere'ye inilecektir.
Yürüyüş mesafesi : 22 km.dir.

5 kişi ile beraber B grubunda Yürüdüğüm ve GPS kaydı tuttuğum için yürüdüğümüz mesafe 14,79 km. idi.

Ücret : Üyeler 11 ytl. Misafirler 13 ytl.dir.

Sağlık ve mutluluk dileklerimizle

Eduard MEİJER
Doğa Yürüyüşleri Sorumlusu Tel.0 536 4553844

B grubunda benim çektiğim Fotoğraflardan bir demet.

Hatundere Köyü meydanında iki gruba ayrılmadan önceki sabah muhabbeti.!
Dumanldag014.jpg

Yürüyüşçü arkadaşlarımızdan bir kare,
Dumanldag015.jpg

İzmir güneşi yürüyüş başından beri sıcaklığını bizlerden eksik etmedi.
Dumanldag016.jpg

Araziye giriyoruz yavaş yavaş.
Dumanldag017.jpg

Öz Murat ,

Etiketler
Ynt: Doruk Dağcılık; İzmir Hatundere - Dumanlı Dağ Zirve Yürüyüşü (27 Ocak 2008)

Köy yolları hep taşlı , bekle Dumanlı Dağ biz geliyoruz beş başlı ,
Dumanldag018.jpg

Dere yatağına inmemizi sağlayan yol ayrımı ,
Dumanldag019.jpg

Şırıl şırıl akar dereler ,
Dumanldag020.jpg

Yürüyüşçüler durmaz ilerler ,
Dumanldag021.jpg

Tarlalardan Zeytin bahçelerinden geçer gideriz Zirve ye doğru.!
Dumanldag022.jpg

Ynt: Doruk Dağcılık; İzmir Hatundere - Dumanlı Dağ Zirve Yürüyüşü (27 Ocak 2008)

Dumanldag023.jpg

Dumanldag024.jpg

Dere yatağından ilerliyoruz.
Dumanldag026.jpg

Dumanldag028.jpg

Dumanldag029.jpg

Dumanldag036.jpg

Dumanldag037.jpg

Yan geçiş yaptığımız kayalık patika.!!
Dumanldag038.jpg

Dumanldag039.jpg

Dumanldag040.jpg

Dumanlı Dağ Zirvesine (1091 m.)vardığımızda gruptan Ertuğrul arkadaşımız sırt çantasında getirdiği
Mini tüplü ocak ile bize güzel bir Tarhana çorbası pişirdi kısa sürede.
Teşekkürler Ertuğrul.
Dumanldag048.jpg

5 kişilik küçük yürüyüşçü grubumuz. Sadece 4 kişimi var. ??
TezMertek yine fotoğraf çekme peşinde koşuyordur sağda solda. ;)
Dumanldag049.jpg

Öğle yemeğimizin yakından görüntüsü.
Teknoloji biraz daha gelişse de Forum'a yemeklerin kokusunu da ilave edebilsem. ;D
Dumanldag050.jpg

Dumanlı Dağ Zirvesinde konserve kutularından bir demet. ;(
Dumanldag051.jpg

Zirvede ki Taş Kulübe. Orman Yangın gözetleme desem çevre de orman yok.
Keçiler Sağolsun. Ne var ne yok silip süpürünce ağaç mağaç yetişmiyor.
Dumanldag052.jpg

Arkadaşları da kareye alalım dedim.
Dumanldag055.jpg

Yemek molamız bitince çevrede ki boş konserve kutularını toplayarak poşetlere doldurduk.
Dumanldag057.jpg

Üç Poşet dolusu konserve kutusu toplamış olmamıza rağmen bir o kadarını da orada bırakmak zorunda kaldık. :(
Dumanldag058.jpg

Köye dönerken dağ yolunda karşılaştığımız bir köylüye köyde Avcılar Derneği var mı diye sordum.
Amca " Yok evladım" , konserve kutularını onlar bırakmıştır diye tahminimi söyleyince ,
" Askerler eğitim amacı ile Dumanlı Dağ'a geliyorlar, büyük ihtimalle onlar bırakmıştır. " yanıtını aldım.

Haksız da değil gibi.Çünkü konservelerin hepsi ;İzmir'de piyasa da satışı olmayan Domes marka idi.
İzmir'e dönerken Jandarma komutanlığına uğrayıp köye indirdiğimiz 3 poşet dolusu konserve kutusunu jandarma komutanına hediye etmek gibi utopik bir düşüncem vardı :smiley:

Hem Yürüyorum, hem fotoğraf çekiyorum hem de çöp poşeti taşıyorum.
Nerede benim ödülüm .? :smiley:
Dumanldag067.jpg

Kısa sürede hayli yol alınca uygun bir yerde mola verdik.
Şaka yolla hadi kahve içelim lafımı ciddiye alan Ertuğrul hemen ocağı çıkardı.
Birimiz su birimiz Kahve Şeker der iken ;
Dumanldag071.jpg

Neskahvelerimiz yapılıverdi hemen. :smiley:
Dumanldag072.jpg

Dik patikalarda dikkatlice geçerek dönüşe devam.
Dumanldag074.jpg

Kaya Duvarına bakınız az sonra az sonra .!!
Dumanldag075.jpg

Her yamaçta bir çeşme. Bir de su olsa. :(
Dumanldag076.jpg

Dere yatağından karşıya geçtik.
Dumanldag078.jpg

Kaya Duvarı önünde Ertuğrul ,
Dumanldag079.jpg

Duvarın yandan görünüşü.!!!
Dumanldag080.jpg

Yürüyüşçü arkadaşlar duvara karşı poz veriyorlar,
Dumanldag081.jpg

Üst satırlarda Fotoğrafını görmüş olduğunuz kaya duvarının daha doğrusu kulenin Google Earth görüntüsü.!
KayaDuvar.jpg

İnişe devam. Biz köye ulaşmaya çalışırken, çoktan köye varmış olan A grubu köyde bizi beklerken yakar top oynuyormuş. Cık cıkk. !
Dumanldag083.jpg

En arkada en yüksekte kalan noktadan geliyoruz !!
Dumanldag084.jpg

Aynı anda 3 farklı yöne giden Patika.
Oooo Portakalı soydum , başucuma koydum ............ ;D
Dumanldag087.jpg

Dağ yoluna hava almaya çıkmış Köylü Dedemiz.
Dumanldag088.jpg

Meeeeeeeeee Meeeeeeeeeee,
Dumanldag090.jpg

" Abii abii fotoğrafımı çektin, ünlü olacam mı .? Klibim çekilecek mi ? abii abiiiiiii .!! "
Dumanldag091.jpg

İzmir'e dönüş öncesi son muhabbet.
Dumanldag094.jpg

Menemen Otogar yanında ki Mandıra da Yayık Ayran Molası ve Koyun yoğurdu satın alma etkinliği ;
Dumanldag096.jpg

İzmir - Menemen - Hatundere Köy Hakkında ;
http://www.yerelnet.org.tr/iller/koy.php?koyid=249516

Bir başka yürüyüş etkinliğimde görüşmek üzere ,

İzmir'den Selam ve Sevgiler..

Öz Murat ,

Not: A grubunda yürüyen Ömer Adil KUTLU, çekmiş olduğu fotoğrafları yolladığı zaman ayrı bir konu başlığında onları da yerleştireceğim İnşallah. ;)

Biz diz boyu karlarda yürüyelim , siz bahar havasında ;D

'' Duvarın yandan görünüşü.!!! '' cümlenin altıdaki fotoğrafı bir ana Niğde-Aladağlarda bizim '' Parmak Kaya '' dediğimiz yere benzettim , öööfffff ben Aladağları özledimmmm ......

fotğraflar çok güzel Murat tşkler ve doğaya gösterdiğin duyarlılık için de bir alkışşşşş sana :D

Teşekkürler Zerrin ,

Eee İzmir bu. Bu sabah zehir gibi soğuk hava vardı, saat 10'da yağmur yağmaya başladı. Şu an güneş açtı desem.??

Evet Parmak kaya gibi gerçekten. Sadece onun daha büyüğü. Her yönden dik bir duvar ve diğer yamaçlar ile hiç bir bağlantısı yok.
Bir kaç kaya tırmanışçısı arkadaşa e-posta ile resmini yolladım buranın.

Kaya Tırmanış sayfasına da 3-4 resim ekleyeyim fırsat varken.
Sonra unutuyorum. :(

Ankara şu an bembeyaz , geceden beri kar yağıyor heeyyyy bu beyaz yorgan da başka bir güzel amaaaaa :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,766
Kayıtlı Üye Sayımız
166,586
Kaydolan Son Üyemiz
shotgun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR