Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Doğu Karadeniz'de Dağlarında 11 Gün Gezdim. Karadeniz Ne Güzelmiş.
Ynt: Doğu Karadeniz'de Dağlarında 11 Gün Gezdim. Karadeniz Ne Güzelmiş.
Yol boyunca doğa çok güzeldi. Buraya koyduğum fotoğraflar inanın "hiç bir şey". Oralar anlatlmaz, görülür. Fotoğraf çekmekle ayrıntıları kaçırmaktansa, görüntüleri hafızama kazımayı tercih ettim. Yine de elimden geldiğince çektiklerimi sizlerle paylaşıyorum.
Gezim boyunca hayret ettiğim şey, bu mevsimde yaylalarda nerde ise hiç kimsenin olmaması idi. Bu konuyu Ümit Erkan'a sormak lazım. Bu sene mi böyle, her zaman mı böyle? Çiçekli Yaylası, Zilkale'den 25 km. Yaylaya varmadan hemen önce çiçek tarlaları başlıyor. Bazı yerlerde aracımın yüksekliğince otların, çiçeklerin arasından geçtik. Yaylaya gelirken ( 1-2 km önce ) sağdaki sapaktan sapınca hemen yukarıda Kaleyi Bala var.
Yaylaya vardığımızda oldukça yoğun sis vardı. Tüm evler kapalı idi. Açıkçası moralimiz bozuldu. Bir evin çatısını tamir eden ustaları gördük. Yaylada kimsenin olup olmadığını sorduk. Yukarıda var dediler. Birax daha çıkınca bir evin önünde oturan iki teyzeyi gördük. İnip yanlarına gittim. Epey sohpet ettik. 3 gündür böyle, sisli imiş. Emine teyzinin İnşaat Mühendisi olan oğlunun o gün sanırım Ankara'da nikahı varmış ama yolların bozukluğundan aşağı inmek kendisine çok zor ve yorucu geldiğinden gidememiş. Düşünün bizlerin keyif için gittiğimiz zor yollar, insanı oğlunun düğününe bile götürtmüyor. Benim de İnşaat mühendisi olduğumu öğrenince bir kere daha memnun oldu bizi önce çaya, sonra da gece yatıya kalmaya davet etti. " Canım Türkiye'm, Canım İnsanlarım" . teşekkür edip ayrıldık.
Çiçekli Yaylası'na niye bu ismin verildiğini bundan sonraki fotoğraflar anlatıyor. Çoğu endemik, hepsi bir arada bulunan çiçekler, hatta çiçek tarlaları. Herkes mutlaka görmeli