Doğu Karadeniz'de Dağlarında 11 Gün Gezdim. Karadeniz Ne Güzelmiş.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan off road runner Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 320
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 184,136
Ynt: Doğu Karadeniz'de Dağlarında 11 Gün Gezdim. Karadeniz Ne Güzelmiş.

Çifteköprüler Restoran.

Tertemiz, yeni yapılan bir restoran. Çok candan işletmecileri var. Mıhlama, peynir tavalama, hamsili ekmek, adını daha önce duymadığım ve bir türlü söyleyemediğim (işletmeci kendi şivesi ile söylüyordu, bir türlü anlayıp, söyleyemedim) Karadeniz'de doğada bolca bulunan büyük yapraklı ( adeta karalahanaya benzeyen) bitkinin saplarından yapılmış turşu, köfte. daha ne isteyim.

Çifte Köprüler 28.jpg

Etiketler

Köprünün yukarıdan görünüşü.

Bu fotoğrafı çekmek için yoldan yukarılara çıktım. Buraya, sadece tek arabanın sığdığı, daracık ve dik bir yoldan gidiliyor. Ya karşıdan araç gelirse diye bayağı tedirgin oluyorsunuz. Ayrıca yol tamamen bitki tüneli şeklinde.Sağınız, solunuz, üstünüz gözükmüyor.

Çifte Köprüler 34.jpg

Çifteköprülerden, hemen restoranın yanındaki daracık yola girerek, yine tek araçlık yoldan ( daha sonraki günlerde tek araçlaık yollarda çok gittik. Başka araçla karşılaştığımızda zaman zaman aracın türünden istifade kendimizi dağa vurduk, bazen geri gitmek zorunda kaldık, bazen de karşımızdaki araç geri gitti. Ama bu sayede yüklendiğimiz adrenalin çok güzeldi.) Mençuna Şelalesine gittik.

Daha doğrusu biz öyle zannetmişiz. Zira yolun sonuna gelip, aracı park ettiğimizde karşımıza yayan gidilebilecek iki seçenek çıktı. Biz köprüden geçip, patikadan yürüdük. Epey gittikten sonra, biraz daha yukarıya doğru giden patika yola öncü kuvvet olarak oğlumu yolladım. Bir müddet sonra geri döndü ve bu yolun bir eve çıktığını söyledi. Biz de geri döndük ve diğer yoldan yürüdük. Az sonra bir şeleleyle karşılaştık ve bunun Mençuna Şelalesi olduğunu zannettik. Oysa ki, oğlumun gittiği yolda, karşısına çıkan evin bahçesinden geçip 5-10 dakika daha gitmek gerekiyormuş. mençuna Şelalesi daha büyük ve güzel bir şelale imiş. Ne diyelim, kısmet değilmiş.

Mençuna Şelalesi 1.jpg

Mençuna Şelalesi 4.jpg

Mençuna Şelalesi 10.jpg

Mençuna Şelalesi 9.jpg

11.07.2011 de Arhavi'de konakladıktan sonra, 12.07.20112de sabahleyin Çamlıhemşin'e hareket ettik. Çamlıhemşin'e varınca yol ikiye ayrılıyordu. Sağa giderseniz Fırtına Vadisi - Palovit şelalesi- Zilkale yoluna, sola Ayder Yaylası'na. Biz öncelikle Fırtına Vadisi - Zilkale yoluna saptık.

100_4582.jpg

100_4583.jpg

100_4584.jpg

Oğlum köprünün kenarında, dereden su içen Karaca gördü. Biz malesef göremedik. Tüm gün bunun heyecanını yaşayıp, güzelliğinden bahsetti, durdu.

100_4586.jpg

100_4588.jpg

100_4589.jpg

100_4590.jpg

Muhteşem bir gezi olmuş, paylaşımlar için teşekkürler.

Güzel gezi ve paylaşım oluyor..
Aynı tarihlere yakın yaklaşık aynı yerleri gezmişiz..

Güzel gezi olmuş Kerim Bey,

Zaten iyi planladığın da belli.

Yalnız küçük bir eksik kalmış: Tortum'a giderken geçtiğin üzerinde ot bile olmayan kayalık bölgeleri hatırla. Oralarda, bazen kayaların arasında vadiler var. Bir kilisenin levhasının olduğu vadiye girip 5-6 km gitseydin, muhteşem bir manzara yakalardın. Dik kayalar, üzerinde hayat emaresi yok. Hemen arasında uzanan vadi yeşillik kaynıyor, su ve hayat fışkırıyor.

Bir dahaki sefere inşaallah.

Doğru söylüyorsunuz. Bahsettiğiniz kilise sapaklarını gördüm ( 2 veya 3 kilise vardı ) ama, bildik bir markadan yakıt alayım diye rastgele bir yerden yakıt almadığımdan yakıtım iyice azaldıı ve malesef buralara sapamadım.

Kısmetse, müsait olduğumda buraya ekleyeceğim daha çok fotoğraf var.

olguncandan' Alıntı:
Güzel gezi olmuş Kerim Bey,

Zaten iyi planladığın da belli.

Yalnız küçük bir eksik kalmış: Tortum'a giderken geçtiğin üzerinde ot bile olmayan kayalık bölgeleri hatırla. Oralarda, bazen kayaların arasında vadiler var. Bir kilisenin levhasının olduğu vadiye girip 5-6 km gitseydin, muhteşem bir manzara yakalardın. Dik kayalar, üzerinde hayat emaresi yok. Hemen arasında uzanan vadi yeşillik kaynıyor, su ve hayat fışkırıyor.

Bir dahaki sefere inşaallah.

Zilkale'den dere boyunca sonra devam ettiğinizde yolun solunda önce bölgenin fauna durumunu anlatan Fauna Tabelasını göreceksiniz. Biraz sonra da Palovit Şelalesi tabelası var. Sapınca yine oldukça dar ve zor tek araçlık bir yol. 3800 m gidince karşınıza muhteşem güzel Palovit Şelalesi çıkacak. Buralara alçak araçla asla gelinmemeli.

100_4630.jpg

100_4631.jpg

100_4634.jpg

100_4636.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,878
Kayıtlı Üye Sayımız
166,664
Kaydolan Son Üyemiz
d1esell

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR