Ynt: Doğu Karadeniz Turu
bende bu yaz 1 ağustos 2010 tarihinde doğukaradeniz yapıcam. aslında iki yıldır gidiyorum
2008 ağustosunda,borçka karagöl ..macahel , yusufeli,olgunlar,dilberdüzünden denizgölü ,kaçkar zirve, naletleme geçidinden çeymakçur yaylası,ayder,pokut,hazindak turuna katıldım.
2009 ağustosonda sadece 5 güne sığdırabildiklerimiz, ayderden kavrun,mezovit,kaçkara kuzeyden zirve,tekrar kavrun ve ayder ,husser ...
hem pansiyonlarda konakladık hemde çadırımızda ....ama bölgenin pansiyonları çok harika hatta bu yaz pansiyonların çoğunlukta olduğu bir planlıyorum ücretlerde çok uygun...
2010 ağustosunda palanladığım turu tam kesinleştirmedim ama görmediğim diğer yayları palanıma katmak istiyorum...ama hepsi sığmayacak bunuda biliyorum...
kafamdaki son durum şöyle
1 gün...trabzondan ispir güzergahını kullanarak hodaçur(sırakonaklar)
2 gün.davalı yaylası üzerinden soğanlı göle çıkış ve kamp.
3 gün. deniz gölü üzerinden kaçkara çok ta zor olmayan bir güzergahtan zirve tırmanışı.
4 gün. davalıdan fazla irtifa kaybetmeden kavrun geçidine yürüyüş ve apivanak ta kamp
5.gün palovit yaylasından amlakite ooh güzelim pansiyonda harika bir gün
6.gün amlakitten biraz yükselerek samistale çıkış hatta çok yorulmaz isek samistalin zirvesine çıkıp ayaklarımızın altindaki ayderi karşımızdaki husseri ,altıparmak tan kaçkara verçenikten bütün yaylalara seyir..ve hazindaka iniş bilmiyorum ama inşallah hazindakta pansiyon vardır yoksada çadır ama insanları çok misafirperver
7.hazindaktan pokuta orman içi yoldan yürüyüş ve demircioğlu pansiyonda son günümüz.....
8. hemşine iniş ve turumuzun sonunda aydere çıkmazsak olmaz kaplıca sefası dinlenme son gecemizi ayderde liligüm dağ evinde veya rizeye trabzona dönüş,,,