Doğu Karadeniz Turu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan isasoydan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,919

isasoydan

Kamp II
Yer
Viyana
Arkadaşlar, 3 senedir eşimle kendi aracıımızla ve çadırımızla birlikde ege ve akdenizde girmediğimiz koy gitmediğimiz mekan kalmadı. Bu yaz eşimle Doğu Karadenize gitmeyi düşünüyoruz. Ama bi konuda kararsız kaldık. Acaba turlamı gitsek yoksa kendi aracımızlamı. Hesabını yaptık kendi aracımızla daha karlı oluyor. Gezilecek yerlerin listesini ve yol planlarınıda yaptık ama.... kararsızız.
Tavsiyelerinize ve fikirlerinize açığız...

Etiketler
Ynt: Doğu Karadeniz Turu

ben trabzonluyum.. ve bu yaz için bende bir sürü harita ve gidilecek yerler listesi yaptım.. eşim samsunlu ve samsundan rizeye kadar bi tur düşünüyoruz...gidilecek yerler çok fazla olduğu için ve zaman kısıtlı olduğu için iyi plan yaptık.. enazından şimdilik öyle gözüküyor :smiley:) bu mantıkta bir insan olarak şunu söyleyebilirim.. bi kere karadeniz turları pahalı (güneydoğu turları gibi), ikincisi yörede zaten hiç zorlanmazsınız yöre halkından ötürü, buyüzdende çok fazla rehbere gerek yok.. takıldığınız her konudada ben elimden geldiğince yardıma hazırım bunuda belirteyim :smiley: eğer yol zorlamayacaksa kesinlikle arabanızla gitmenizi öneririm.. ama bi çok kesimde dağ yolunu kullanacağınız için, o yollara virajlara tek şerit toprak yola alışık olmayan zorlanabiliyor.. örneğin sis dağına giderken hangi virajdan bulunduğumuz münibsün önüne bi araba aniden çıksa 34 plaka :smiley: yol sorun olmaz diyorsanız kesinlikle kendi başınıza gitmenizi öneririm!

not: can sıkıntısından çok uzun bir msj yazdım.. sıkılınca çeneme vurur! yazıyı okumaya üşenirseniz özetini söyleyeyim : karadenizin iç kesimlerinde yollar dar toprak ve virajlı olduğu için yorucu olabilir bunu göze alıosanız kesinlikle kendiniz gidin :smiley:

Öncelikle sıkılmadığımı belirtmek isterim, ilginizden dolayıda teşekkür ederim.
Evet bizimde niyetimiz kendi aracımızla. Hep bu fikirdeydik. Ama aracımız Ford Focus. O yollara nekadqar gelir bilmiyorum. Acaba dedim trabzona uçakla gelip oradan Szukı Grand Vitara jeepmi kiralasak (günlük fiyaı 80tl). Uzun yol, engebeli yol, bol sisli yol.... yollarda tecrübemiz oldukca var. Hattaevlenmeden önce Bi arkadaşımla her yaz çadır evimizle çok yollar kat etik. O yüzden de dedim ya Akdeniz ve Ege kıyılarını delik deşik ettik girip çıkmaktan :D
Turlara vereceğimiz parayla kat kat daha fazla gezeriz paranın çoğu cebimizde kalır. Aslında paradan ziyade alacağım keyfe bakıyorum. Aynı fiyatta tutsa.
ya offfff napsam napsam napsam.....:(

isa bey iyi günler;
Ben rize pazarlıyım bence kendi aracınızla gidin,orda her yaylaya minibüs bulursunuz,zaten esas görüecek yerler hep yol dışları,
yayladan yaylaya yürüyrek gezin esas zevk orda ;arabanızla çok yere gidebilirsiniz problem olmaz,
ayderde kalırsanız oradaki tüm yaylalara günü birlik gidebilirsiniz ;(hüsrev e çıkın tepede tüm karadenizi izleyerek çay için,(fokus çıkmaz ama otostopculuk ruhunuza güvenin) avasor'a gidin orda avasor gölü kemerli kaçkarı yaşayın,eğer yapabilirseniz pokuta minibüsle gidip orda pansiyon veya çadırda kalıp hazinbag yaylasına yürüyün,hazindagda pansiyonda veya çadırda kalın,ordan pokut amlakit yaylasına yürüyün amlakit yaylasından polovit elevit üzerinden çat'a gelin (araç%100 bulursunuz)
Çat düzünde cancik pansiyonda kalabilirsiniz burdanda direk verçenik yaylasına çıkın ordan kapılı göllere bir gece konaklayın (çadırda)

Yukarda anlattığım planı sıkışık olarak 10günde yaparsınız;araçlar hakkında ayderde ve cat'ta size yardımcı olurlar (sizin planlarınıza göre istedğiniz yere bırakır ve istediğiniz yerden alırlar (araç size ayak bağıolur)

Saygılar

avasor'a gidin orda avasor gölü kemerli kaçkarı yaşayın,eğer yapabilirseniz pokuta minibüsle gidip orda pansiyon veya çadırda kalıp hazinbag yaylasına yürüyün,hazindagda pansiyonda veya çadırda kalın,ordan pokut amlakit yaylasına yürüyün amlakit yaylasından polovit elevit üzerinden çat'a gelin (araç%100 bulursunuz)

avasor'a gidin orda avasor gölü kemerli kaçkarı yaşayın,eğer yapabilirseniz sal minibüsle gidip orda pansiyon veya çadırda kalıp hazinbag yaylasına yürüyün,hazindagda pansiyonda veya çadırda kalın,ordan pokut amlakit yaylasına yürüyün amlakit yaylasından polovit elevit üzerinden çat'a gelin (araç%100 bulursunuz)

Özür sal yerine pokut yazmışım

İsa bey bizde eşimle bu sene Ege kıyılarını gezmek istiyoruz.Sizin tecrübelerinizden yararlanmak isterim.

bazı havayolu şirketleri araç kiralamada indirimde yapıyor.. araç kiralayın ozaman daha mantıklı, focusu o yola sürerseniz yeni rot ve amortisör takımlarına ihtiyacınız olacaktır,vede buda kar yapayım derken zarar olur... orada araba kiralamanız çok mantıklı.. birde oradaki ulaşım için şunu söyleyebilirim enazından kendi gittiğim yerleri göze alarak ulaşım çok pahalı.. çünkü dolmuş taksi mantığı var.. ve saat sınırlı.. kendi aracınızla gitmenizi tavsiye ederim... bide ben gideceğim yerlerde şöyle bir şey yapıyorum ; tur şirketleri orada nereye gidiyor diye bakıyorum ve oranın kültür bak.sitesine bakıyorum.. sonra rastgele arama yapıyorum.. daha geniş kapsamlı oluyor.. nasıl yapıyorsunuz bilmiyorum ama önermek istedim :smiley:

Arkadaşlar merhaba bu yaz bende karadenizi araçlar uzungöl ayder borçka kara göl yapmayı düşünüyorum ayderden sonra gidilecek araçla tabi birsürü yayla var ama bir sıralama yada hangisinden başlayıp devam edeceğim konusunda kararsızım aracımız müsait ayderden sonra sıraile araçla gidebilecegimiz ve çadırla konaklıya bilecegimiz yaylalar hangileri haritalarda bir sürü yayla gözüküyor aydere çıkıp ordan sırayla gidişte ve dönüşte görebileceğim gece çadır konaklaması yapabileceğim bir sıralam varmı yada ayder ondan sonra şu ondan sonra şu yayla gidi çok mu karışık oldu (aslında yayla yoların dan artvine geçmek istıyorum ayderden ama yol konusunda kaybolurum endişesi taşiyorum yada böyle bir yolvarmı )

Cansel hanım bizde kendi aracımızla gitmemeye karar verdik. En güzeli oradan kiralamak olacak. Masrafdan ziyade, Biyere girercek olacağız bakacaz yol düzgün değil diye giremiyecez. Bununla karşılaşmamak için en mantıklısı o doğaya müsayit araçlarla gitmek diye düşünüyorum. Birde kendi aracınla olduğunda hiçbirşeyde kısıtlı olmuyorsun. Vesayit kullanalaım desek masrafından ziyade saatini onların çalışma saaatlerine uydurman gerekecek. Bana göre değil minübüs taxi...
Bakalım Temmuz gele hoş gele. Biz rotalarımızı gidilecek yerleri yazmaya başladık bile :smiley:

simurg2' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba bu yaz bende karadenizi araçlar uzungöl ayder borçka kara göl yapmayı düşünüyorum ayderden sonra gidilecek araçla tabi birsürü yayla var ama bir sıralama yada hangisinden başlayıp devam edeceğim konusunda kararsızım aracımız müsait ayderden sonra sıraile araçla gidebilecegimiz ve çadırla konaklıya bilecegimiz yaylalar hangileri haritalarda bir sürü yayla gözüküyor aydere çıkıp ordan sırayla gidişte ve dönüşte görebileceğim gece çadır konaklaması yapabileceğim bir sıralam varmı yada ayder ondan sonra şu ondan sonra şu yayla gidi çok mu karışık oldu (aslında yayla yoların dan artvine geçmek istıyorum ayderden ama yol konusunda kaybolurum endişesi taşiyorum yada böyle bir yolvarmı )

aynı plana sahibiz bende ayderden Artvine geçmeyi planlıyorum fakat araç yolu yok sanırım kamp atılarak yürüme gidilebilceğini biliyorum(ayderde turist ömer var daha önceki gezimizde öylebirşey yapabileceğimizi söylemişti)
Konuya geri dönersek focus u satın kendinize bi cip alın derim karadenizde yayla gezcekseniz eğer,

Serkan bey merhaba aracımız müsait gitmeye önceden bahsettiğim gibi gidilecek çok yayla var yaylalrın adları belli araçla çıkılabileceklerin listeside var ancak araziye çıkınca arazide bir sürü yol çıkıyor karşınıza şaşırıp kalıyorsunuz gidişte bir güzergah üzerinden görebileceğim yaylalar dönüş yolunu aynı istıkametten değilde başka yayalalar üzerinden yapmayı planlıyorum sorunda burda başlıyor aynı istıkametten dönmeyip sahile başka istikamet ve güzergah kullanmak istememden zaman kısıtlı gezilecek çok yer olunca malesef böyle bir çözüm arayışındayım.

evet sıkıntılı bir durum ben aslen artvinliyim yusufelinde yukurda bayaa yukurda akrabalarım var öncelikle artvine gitmekteki amacım köyümü gezmek uzun zamandır gidemedim eşim ilk kez görcek gidişte trabzondan ispir e bir güzergah kullancam dönüşte borçka karagöl e uğrayıp ayder e orda pansiyonda kalıp günübirlik yaylalara çıkçam süre kısıtlı ikimizinde izin zamanımız çok az malum özel sektör,size ise yayla yolları konusunda rizeli ,trabzonlu arkadaşlar yardım eder sanırım siteden,ama ayderde de size yol tarifi yapabilecek gezgin insanlar var.umarım karşılaşma imkanımız olur yollarda

bende bu yaz 1 ağustos 2010 tarihinde doğukaradeniz yapıcam. aslında iki yıldır gidiyorum
2008 ağustosunda,borçka karagöl ..macahel , yusufeli,olgunlar,dilberdüzünden denizgölü ,kaçkar zirve, naletleme geçidinden çeymakçur yaylası,ayder,pokut,hazindak turuna katıldım.
2009 ağustosonda sadece 5 güne sığdırabildiklerimiz, ayderden kavrun,mezovit,kaçkara kuzeyden zirve,tekrar kavrun ve ayder ,husser ...
hem pansiyonlarda konakladık hemde çadırımızda ....ama bölgenin pansiyonları çok harika hatta bu yaz pansiyonların çoğunlukta olduğu bir planlıyorum ücretlerde çok uygun...
2010 ağustosunda palanladığım turu tam kesinleştirmedim ama görmediğim diğer yayları palanıma katmak istiyorum...ama hepsi sığmayacak bunuda biliyorum...
kafamdaki son durum şöyle

1 gün...trabzondan ispir güzergahını kullanarak hodaçur(sırakonaklar)
2 gün.davalı yaylası üzerinden soğanlı göle çıkış ve kamp.
3 gün. deniz gölü üzerinden kaçkara çok ta zor olmayan bir güzergahtan zirve tırmanışı.
4 gün. davalıdan fazla irtifa kaybetmeden kavrun geçidine yürüyüş ve apivanak ta kamp
5.gün palovit yaylasından amlakite ooh güzelim pansiyonda harika bir gün
6.gün amlakitten biraz yükselerek samistale çıkış hatta çok yorulmaz isek samistalin zirvesine çıkıp ayaklarımızın altindaki ayderi karşımızdaki husseri ,altıparmak tan kaçkara verçenikten bütün yaylalara seyir..ve hazindaka iniş bilmiyorum ama inşallah hazindakta pansiyon vardır yoksada çadır ama insanları çok misafirperver
7.hazindaktan pokuta orman içi yoldan yürüyüş ve demircioğlu pansiyonda son günümüz.....
8. hemşine iniş ve turumuzun sonunda aydere çıkmazsak olmaz kaplıca sefası dinlenme son gecemizi ayderde liligüm dağ evinde veya rizeye trabzona dönüş,,,

rota hazırlıgı 2010.jpg

cem cihan' Alıntı:
isa bey iyi günler;
Ben rize pazarlıyım bence kendi aracınızla gidin,orda her yaylaya minibüs bulursunuz,zaten esas görüecek yerler hep yol dışları,
yayladan yaylaya yürüyrek gezin esas zevk orda ;arabanızla çok yere gidebilirsiniz problem olmaz,
ayderde kalırsanız oradaki tüm yaylalara günü birlik gidebilirsiniz ;(hüsrev e çıkın tepede tüm karadenizi izleyerek çay için,(fokus çıkmaz ama otostopculuk ruhunuza güvenin) avasor'a gidin orda avasor gölü kemerli kaçkarı yaşayın,eğer yapabilirseniz pokuta minibüsle gidip orda pansiyon veya çadırda kalıp hazinbag yaylasına yürüyün,hazindagda pansiyonda veya çadırda kalın,ordan pokut amlakit yaylasına yürüyün amlakit yaylasından polovit elevit üzerinden çat'a gelin (araç%100 bulursunuz)
Çat düzünde cancik pansiyonda kalabilirsiniz burdanda direk verçenik yaylasına çıkın ordan kapılı göllere bir gece konaklayın (çadırda)

Yukarda anlattığım planı sıkışık olarak 10günde yaparsınız;araçlar hakkında ayderde ve cat'ta size yardımcı olurlar (sizin planlarınıza göre istedğiniz yere bırakır ve istediğiniz yerden alırlar (araç size ayak bağıolur)

Saygılar

Bende Rize/Pazar'lıyım...

Ayrıca Ağustos ayı boyunca ben Pazar'da olacağım. Gelen herkese rehberlik yapabilirim. :smiley:

biz araçla çokluk çocuk 4 yetişkin 2 çocuk (cocuklar 3 yaşında )yani yürüyerek pek gidebileceğimiz yer yok ama kamplamayı ne olursa olsun düşünüyoruz hepimize kolay gelsin ben eylül ayı gideceğim

Bende Eylül ayında düşünüyorum eşimle birlikte 2 de dostumuz olcak yanımızda ama jımny le 4 kişi nası olcak çook merak ediyorum

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,808
Kayıtlı Üye Sayımız
166,612
Kaydolan Son Üyemiz
KAMİL ZEYTUN

Geri