Doğu Karadeniz Turu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan isasoydan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,922
Ynt: Doğu Karadeniz Turu

neyseki benim araç büyük belki karşılaşrız büyük ihtimalle bayramın üçüncü günü uzungöl sonraki gün de ayderde olacağım bilgileri paylaşalım ordan arhavi artvin karagöl artvinde erzurum üzerinden sivas kaysei nevşehir burdur fethiyeden akdeniz egeye geçme planlarımız var

Etiketler

Hepinize kazasız belasız keyifli geziler temenni ediyorum.Herşey gönlünüce olsun Amaaaa
Ne yaparsanız yapın ama özel araç ile ama uçarak her ne olursa olsun gidin ,gezin,görün,yaşayın ama yaşatın en yukarıdaki sloganı unutmayın derim.

GEZİP
GÖRDÜKLERİNİZİ
KENDİNİZE
SAKLAMAYIN

"PAYLAŞTIKÇA ARTAN TAT"

Diyor çok gezdik gördük diyen arkadaşları ve hiç gezmeye fırsatı olmayan arkadaşlarımızı,üyelerimizi "Seyyah-34 İle Tarihe Yolculuk Başlıyor'a da bekliyorum.
saygı ve sevgilerimle
Kemal

İlgili linkimiz:
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=48581.0

gitmeye kesin karar verdiğiniz yerlerin ayrıntılı haritalarını mutlaka yanınızda bulundurun.. rizeli arkadaş rize konusunda yardımcı olsunlar, trabzonlu arkadaşlar trabzon konusunda.. yayla yolları biraz zorlu oluyor ama gezip görebildiğimiz kadar.. burada konuşuldukça tatili iple çeker oldum.. bende temmuz ayının ikinci haftasından sonra samsun trabzon rize turu yapacağım eşimle.. rizeli arkadaşların yardımlarını bekliyorum

up8453' Alıntı:
mıthatcgm agustos degılde hazıranda orada olursan ben sıraya gırerım ;) ;D
İlkaycığım biliyorsun yengen Giresunlu Karadeniz bizim artık gündemimizde İnşaallah şileden bir gireceğim Hopadan Karsa kadar bir unutulmaz bir güzergah düşünüyorum.
Bu gezi tahminime göre 2011 yaz başı gibi olablir.Bakalım ya nasip.
saygılarımla

Mithatcan' Alıntı:
Abi sen nerelerdesin ya... Bi aksilik olmazsa haberleşip gidelim ayıp ettin... :smiley:
calısıyoruz mıthatcan ne yapayım fırıncılık bılıyorsun
ama en kısa zamanda goruselım yazda geldı caddede gezerdırırsın bızı artık ;)
ayrıca valla gıdelım beraber zevklı olur

up8453' Alıntı:
tamam mıthatcanallah nasıp ederse bu sene rızedeyız
ayrıca kemal abı merhaba senıde bu sene beklıyoruz 2011 gec abı ;)
İlkaycığım bu sene yazıkla ilgili yapacağım bir çalışma varda onu halletmeden bir yere çıkmam biraz zor ama 2011 de Karadenizin her koyunda dalacağım inşaallah ve zıpkınım hazırda bekliyor. ;) Balıklarda beni bekliyor. :D :D

up8453' Alıntı:
tamam kemal abı sen bu sene bayagı yogunsun
ama seneye kısmetse bende orada olursam bızım koyede beklerım abı saygılar
İnşallah İlkaycığım.
Ama benim bir ayağım her hafta Terkos tarafında karadenizdeyim zaten, istersen pideleri al gel beklerim.

doğu karadeniz turu yapacaklara tavsiyeler.

Arkadaşlar gördüğüm kadarı ile bölgemize ilgi yoğun.bende 8 yıldır buraları dere tepe dağ taş gezen biri olarak bazı tavsiyelerde bulunacağım.Öncelikle özel aracı ile geleceklere.Trabzon yaylalarının %99 una çok alçak olmamak kaydı ile (sıfır asfalt araçları mesela) binek aracınız ile çıkabilirsiniz.Burada kritik nokta hangi mevsimde geleceğiniz.Eğer yaz aylarında nispeten kurak mevsimde gelirseniz sorun yoktur.Ancak yağışlı mevsimde ğelirseniz yol şartları olarak arazi araçları dışındakilerle geçemeyeceğiniz noktalar olabilir.ancak bilinen ve tercih edilen merkezi yaylaların hepsine iyi veya kötü asfalt yollar var.Trabzon a gelecekler benimle irtibat kurabilirler yardımcı olurum.Gelelim rize ve artvin tarafına.Fırtına vadisi tarafında Sal,pokut yaylasına eğer arazi aracınız yoksa gidemezsiniz.Çat yolundan yol ayrımından sal yaylası 12 km dir.ya yürüyeceksiniz yada yaylaya çıkan araçlara bineceksiniz.Kito yaylasının tarafıda sıkıntılıdır ancak binek aracınız biraz yüksekse çıkabilirsiniz.Yine verçenik yaylasına,elevit trovit tarafına ve buradan palovite yüksek binek araçlarınızla gidebilirsiniz.ama arazi aracı en iyisidir.birde araçlarınızda karter koruması olmasına dikkat edin.genelde bu yolların huyunu suyunu bilmeyen sürücüler çok kolay karter delebiliyor.ben çok defa rastladım..Ayder tarafında kavron yönüne gidecekler yolda birkaç kötü yer var.buraları kazasız belasız geçmeyi göze alırsanız gidebilirsiniz.ama biraz riskli.avusor tarafı iyidir oraya çıkabilirsiniz.çeymakçur tarafıda belli bir yere kadar çıkabilirsiniz.sonrasını yürürsünüz eğer göllere kadar çıkacaksanız.Palovit yaylasına palovit şelalesi vadisinden yeni bir yol yapıldı.karadeniz yollarına uygun binek araçlara mesela kartal taksi gibi çıkabiliyor.ama çok alçak avrupa tipi binek araçlarınız ile çıkamazsınız.burayada rize pazar dan günlük dolmuşlar var.sabah 7-8 gibi pazar dan kalkarlar.araçınızı burada bırakadar gidebilirsiniz.palovit amlakit,samistal,hazindağ,sal veya trovit tarafına buradan kamplı istediğiniz şekilde gezebilirsiniz dönüşü yine aynı şekilde yapabilirsiniz..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR