Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Dış katman olarak Marmot Selkirk Fire / Afterdark Gore Tex almayı planlıyorum. Aranızda bunu kullanan var mı? Olumlu ya da olumsuz yorumlarınızı rica edebilir miyim?
Eğer kışın üşüyeceğinizi düşünüyorsanız- su geçirmez elyaf dolgu çok güzel ve ucuz McKinley montlar var intersport'ta. Ben sezon sonu 200 liraya almıştım. Kapişon ve kürkü ayrı ayrı çıkıyor. Hatta kapişonsuz daha güzel bana göre
merhabalar konu biraz hortlıyacak ama ben buna değer olduğunu düşünüyorum 2 sene önce jack wolfskin Spectrum erkek mont aldım ben bu montu hem yürüyüşlerde hemde motor üstünde kullandım ve övgüye layik olduğuna bizzat şahit oldum tecrübe ettim şöyleki abartmıyorum en az iki buçuk saat yoğun karadeniz yağmurunda (sağnak yağmurda) ortalama saatte 90 km hızla motor üstünde giderken bu montta benim üstümdeydi ve sadece göğüs kısmımda 15 cm çapında biraz nemlenme harici su alma durumu yaşamadım ve ben bunu çok normal karşıladım çünkü hızım yürüme hızı değil 70 ila 110 km arası bir hızdı sonra başka birgün yolda araba çarpması sonucu 70 km hızla giderken asfaltta sürünür buldum kendimi ve montta hiç bir şey olmadı dersem ben dünyanın en büyük yalancısıyım demekle aynı şey olur mont üzerinde geniş kısımlarında sırt bölgesi ve ceplerin orada nasıl desem hani tozlanır ya elbiseler o na benzer bir durum oldu tabi kalıcı olarak ve vücut korumalarını ben içime giyerim fileli olanlardan motorcu arkadaşlar bilir işte o korumalarla asfalt arasında kalan kısımlarda küçük toplu iğne başı kadar bir kaç delik oluştu yani sağlamlığınıda test ettim böylece. Diğer bir hususta ter atma ve kuruma kısmı ıslandığında yani yukarıda anlattığım kadar ıslandığında kum çuvalı gibi oluyor fakat uygun bir ortamda bir kaç saatte kuruyor nemi dışarı atmasıda uygun içlikle (dağ yürüyüşlerinden bahsediyorum) ben içime sadece Lafuma 8000 termal içlik giyiyorum ve muazzam iş görüyor yürüyüş bitince yada kamp yapacağımız yere gelince üstüme bi kazak ve tekrar montu giyerek Allah ın izniyle konforuma devam ediyorum şimdi derseniz neden şimdiye kadar böyle bir deneyimi paylaşmadın diye ben bu montu 2013 haziranda aldım kullanma sürem 2013-2014 kışına denk geldi arkadaşımada alcaktık internette araştırdık mont hiç bir yerde yok tükenmiş başka bi serisini aldık bu nedenle paylaşmadım fakat bugün sezon sonu indirimlerine bakmak için (malum artık benimki baya bi hırpalandı) araştırırken bir kaç sitede gördüm eğer düşünen varsa küçük bir araştırmayla ihtiyacı olan alsın derim Yani sektör çok büyük bu tür elbiseler çok pahalı çoğumuz üç beş bir şeyler arttırarak elde etmeye çalışıyoruz aldığımızıda yıllarca giymek istiyoruz ben bu montu tecrübelerimle öneririm tercih sizin.