Doğa Yürüyüşü için Mont Seçimi Hk.

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan uda4a Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,897

uda4a

Kamp II
Mesajlar
486
Tepkime Puanı
1
Yer
Ankara
Herkese merhabalar,
özellikle kış yürüyüşlerinde kullanılmak üzere doğa yürüyüş montuna ihtiyaç duymaktayım.
İnternet üzerinden bir çok araştırmalar yaptım.Rüzgar,yağmur, softsehll ve kayak ceketleri olmak üzere ceketlerin kategorilere ayrıldıklarını gördüm.
Özellikle yürüyüşlerde içinde polar giyilerek kullanılan montlar rain(yağmur) montlarımıdır.Yoksa daha sert kabuklu ceketler mi tercih edilmelidir.aşağı daki linklerden siz olsanız hangisini tercih ederdizniz, sadece kış yürüyüşlerinde kullanılacağını düşünerek.Teşekkürler
http://www.altrec.com/marmot/mens-tamarack-jacket


http://www.altrec.com/patagonia/mens-torrentshell-
 

Etiketler
selamlar.
yapı itibarı ile çok terleyen bir insanım. bende sizin gibi ne giymem gerektiği konusunda kafam karışıyor. fakat şunu anladım ki faliyet sırasında thermal içlik ve ince polar swet ikilisi en iyi çözüm oluyor. yağmurlu günlerde hard shell, soğuk kuru günlerde windstopper ceket tavsiye ederim.
koltuk altı havalandırma fermuarı olan modelleri tavsiye ederim.
 

Aslında doğrusunu soylemek gerekirse, uzun zamandır yürüyorum yürüyüş esnasında hiç ceket kullanmadım (Polar harıc) genelde içlik ve uzerine orta katman bir giyecek ile yürüyüşlerde sıkıntı olmadı.Ne zamanki yeni monta ihtiyacım oldu, netten bir araştırma yapınca, çok çeşit olduğunu gordum.Oneriniz için teşekkürler.Hard shell ceketleride araştıracağım.
 

Bence 2-in-1 / 3-in-1 olarak satılan için polarlı ama fermuar ile bu poları sökülebilen, hyvent, sympha-tex tarzı ürünlere bakın. Yani kendi astarını kullanan uygun fiyatlı genel dağcılık ceketlerine. Sizin için daha uygun olacaktır.


The North Face ve Millet firmalarının ürünleri var böyle. Maceracumhuriyeti ve everestoutdoors/atlaskamp gibi yerlerden bulabilirsiniz.


Kullanan arkadaşlarım gayet memnun.
 




ben de terleyen biriyim ve kesinlikle 3 in 1 ceket tavsiye etmiyorum günlük faliyetler için hiç kullanışlı değil. 2500 üstü dağlarda giyecekseniz alın. ben marmot minimalist aldım (indirimdeyken) aldığımda çok şüphe etmiştim ama yanılmışım çok kullanışlı bir ceket. koltuk altı havalandırmalı yürüyüş esnasında koltuk altını açıp cekedi çıkarmadan yürümeye devam edebilirsiniz. 3 in 1 cekedi çıkarmak zorunda kalırsınız ve hasta olursunuz. kayak montu veya dolgulu, montlar yürüyüşlere uygun değil. tabi 3000lerde yürümüyorsanız
 


salserol' Alıntı:
birde softshelli de bir denemek lazım.

Yani eğer dağcı değilseniz dolgulu montlar bence saçma hem kaz tüyü olsun hem sentetik montlar olsun hareket yeterliliğini gayet kısıtlamakta. Ben yürüyüşlerde şu kombinasyonu yapıyorum rahatım içime termal giyerim zaten o beni sıcak tutar üstüne hem içi hem dışı tüylendirilmiş polarım var bu da sıcak tutmak için bendeki polarlardan biri tnf biri jack wolfskin. En dışıam da kuru tutmayı ve havalandırmayı amaçlaryan TNF upland ceket var bu çekette gore tex benzeri hyvent kumaştan yapılmış ne yağmur ne de eriyen karın suyunu geçirir koltuk altı havalandırmaları bulunur isterseniz açar öyle yürür tırmanırsınız ve aşırı terleme engellenir. Bu bahsettiğim ceket gerçekten çok incedir ama kuru tutma konusunda ben çok memnunum hem şehirde hem doğada kullandım sorun çıkmadı...

Geçen ay sağanak yağış altında 20 dk yürüdür su geçirmeyi bırakın üzerinde su bile tutmadı kapşonunu da taktın saçım bile ıslanmadı... Daha dün istanbuldan ankaraya gittin iki yerde de yoğun kar yağısı altında yürümek zorunda kaldım kar üstünde birikti silkeleyince hepsi üstümden aktı ve hiç ıslanmadın. Yani size gerekli olan şey eğer dağcı değilseniz sizi sıcak tutacak termal + fleece bunun dışına da sizi kuru tutacak bütçenize göre hyvent olur gore-tex olur bir su geçirmez dolgusuz cekettir bence...

edit: salserol yanlışlıkla sizin entry'nziden alıntı yaptım bu söylediklerin ilk arkadaşaydı...
 

Herkes lahana gibi giyinmeyi sevmiyor. Eğer ceket hem dağda iş görsün hem şehirde deniliyorsa 3-in-1 2-in-1 polarlı ceketler kesinlikle bakılmalı.


O polar sökülebiliyor sonuçta. İlla ki terletecek diye bir kaide yok bu yüzden. Yoksa kayak montu alın derdik zaten.
 

Arkadaşlar teşekkürler yanıtlar için fakat sistemden kaynaklanan sorun nedeni ile iletime cevap yazıldığını göremedim ve tesadüf fark ettim yanıtları.
Şu aşamada tüm önerileri araştırıyorum.North Face 3 in 1 urununu denedim, evet surkli yuruken kullanılırsa terleteceğine inanıyorum.
Teşekkürler.
 



Herkese merhabalar
Ben bir konuda sizlere danışmak istiyorum, geç de kalmış olabilirim gerçi danışmak için ama en azından bilgi edinirim diye umarak yazıyorum bunları.
Ankara'da yaşıyorum ve dağcılıkla, yürüyüşle ya da diğer outdoor sporlarla da uzaktan yakından ilgim olmamasına rağmen üzerimde şık durması ve biraz da yanımdaki arkadaşların ve mağazadaki satıcı elemanın gazıyla ve kışın kolay üşüyebilen birisi olarak sıcak tutabileceğini düşündüğüm için The North Face Nadir Triclimate Parka isimli 3 in 1 özellikli bir bir mont aldım. Genelde alışveriş konusunda şansım pek iyi olmadığından ya da yanlış seçim yaptığımdan bu sefer de montu sonradan denediğimde ince olduğunu ve kışın soğuk havalarda sıcak tutmayacağını düşünmeye başladım, bu yüzden de yaklaşık 600 TL verip aldığım montu henüz giyebilmiş değilim. Bu tip bir montu ilk defa aldığımdan sizlerden öğrenmek istediğim bu montların kış aylarında günlük kullanımda soğuktan koruma konusunda etkili olup olmadığı, yoksa dağcılıkta, yürüyüşte vb outdoor sporlarda hareket edildikçe vücut ısındığından bu montların da ısıyı dışarı vermeyerek mi sıcak tuttuğu. Yoksa halen şansım varken iade edip yerine başka tip bir mont ya da kaban mı almalıyım. Bu konuda fikirlerinizi alabilirsem sevinirim, şimdiden teşekkürler.

http://uk.thenorthface.com/tnf-uk-en/men-s-nadir-triclimatetm-parka.html
 

3 in 1 montlar genelde yüksek dağcılık için dolgulu ve performans ceketlerine göre kalın oluyor. ben farklı bir markadan almıştım, kışları günlük hayatımda da giyerim. içinde fermuarlı poları da var fakat poları hiç takmıyorum takarsam kışın ortasında şıpır şıpır terliyorum. sizin aldığınız mont ince derken ne kadar ince? hiç dolgu yok mu? varsa değiştirmeyin. tabi bu sizin yaşam biçiminizle de alakalı spor ceketler günlük hayatta boş vakitlerde hoş olabiliyor fakat işe, okula, gece bir yere giderken giyildiğinde çok şık durmuyor. eğer kullanacaksanız ve rengi siyah değilse değiştirip siyah alın.
 

Benim aldığım montun içinde de fermuarlı poları var ama dıştaki mont yağmurluk benzeri bir mont, pek bir dolgusu falan yok yani. Su geçirmez, nefes alabilen, dayanıklı vs yazıyor ama o polar olmadan sıcak tutacak gibi değil tabi, hatta polarsız deneyince pek güzel de durmuyor. Kullanırsam polarını çıkarmam zaten ama soğuk havalarda sıcak tutar mı ondan emin olamadım çünkü polarla da olsa ince geldi kış için, daha önce kaz tüyü dolgulu bir mont kullandığım için belki de bilmiyorum. Siyah renk aldım ben de o yüzden gün içinde giyildiğinde çok da outdoor faaliyete gider gibi durmaz diye düşünüyorum. Aldığım montun linkini de aşağıya ekliyorum. Teşekkür ederim ilginiz için.

http://uk.thenorthface.com/tnf-uk-en/men-s-nadir-triclimatetm-parka.html
 

columbia pazar payını artırmak için dağcılık için çok uygun olmayan ama günlük kullanıma göre montlar da üretiyor. öyle aşırı sportif de durmuyorlar hem şık hem oldukça sıcak tutuyorlar. geçen yıl internetten alıp 1 hafta sonra iade etmiştim teknik ceket yazmasına rağmen dolgulu ceket çıkmıştı. normal günlük kullanımda çok iyiydi kullanışlı şık ve sıcak.
 

Açmış olduğum konu uzamış gitmiş, uzun zamandır foruma uğramıyordum geri dönüş yapmak istedim.
http://www.amazon.com/Marmot-Mens-Oracle-Jacket-X-Large/dp/B004L2JYDW/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1351767768&sr=8-1&keywords=marmot+oracle+jacket
Linkte görünen Mart ayında aldım, zaman zaman doğa da kullansamda şu son yağmurlarda şehirde deneme fırsatım oldu, ayrıca oğlumada Marmot precip model olan ceketi aldım.Her iki jecette yağmurda başarılı olduğunu soyleyebilirim.Soğuk havalarda deneme şansım olmadı fakar iyi bir softshell ile sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum.
 



Ynt: Doğa Yürüyüşü için Mont Seçimi Hk.

Aldığım 3 in 1 mont o tipte denediğim ilk monttu ve biraz aceleye gelmişti alırken. Kışın şehirde kullanmak için biraz ince olduğunu ve üşüyebileceğimi ve biraz da pahalıya geldiğini düşündüğüm için dün iade ettim mağazaya, şansıma onlar da paramı iade ettiler ama mont aklımda kalmadı değil :smiley: İndirime girerse tekrar düşünebilirim. Hepinize teşekkürler cevaplar için.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,475
Mesajlar
1,518,497
Kayıtlı Üye Sayımız
172,126
Kaydolan Son Üyemiz
Mev

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst