Doğa Nedir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan EXCELL1500 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,552

EXCELL1500

en büyük aşkım Türkiye
Yer
kayseri
sevgili gezenbilir üyeleri zırt pırt konu açmak ne kadar uygun olur ama şunları birileriyle paylaşmak istiyorum doğa nedir ağaç nedir su nedir dağ nedir ova nedir vs vs vs bir dağ yalnızca bir dağmıdır yakınından geçerken şöyle bir baktığımız yoksa biryüce manamıdır kafasını bulutlara sokmuş efkarın çilenin yüceliğin bir simgesimi neleeeer anlatır neler 6 milyar yıldır neler görmüştür kimbilir yalnız birkaç yıl değil çağları anlatır bize ulaşılmazdır zordur yaz kış soğuktur dinmez başındaki fırtınalar kasırgalar yamaçlarındaki sert kayalar yaşlı bir adamın yüzündeki çizgiler gibidir her çizgide bir anı bir özlem bir tecrübe gibidir fethetmek ister bazıları onu hayatıyla öder azmini bazıları devirir zirveyi dünyayı kucaklamış gibi olur bayrak diker isim yazar zirveye burası benim der gibidir sonra o dağın her yakınından geçişinde gururla gülümser kendi kendine bir ağaç yalnızca bir ağaçmıdır asırlar görmüş şu karşıki yamaçta kuşların uğrak yeridir altında insanlar gölgelenir demli bir çay içilir serinliğinde yanındaki pınarda soluklanır yolcular eğilip avucundan su içer küçük çocuklar bir karavancı gelir birgün hah şura güzelmiş sessiz sakin der yatar uyur bu şuh alemde belki yemeğini yer suyunu doldurur gölgesine açılır sandalyesini atar yakar sigarasını yaslanır geriye hayatının muhasebesini yapar bir dere yalnızca bir deremidir akarken suyu günahlarımızı alıp götürür gibidir şırıltısı hoş şarkılar söyler aşıklara ilham olur kulakların pası silinir tüm gürültüler yokolur sesinde bir serinlik kaplar ortalığı ellerini yıkar yolcunun biri kesilir parmakları sanki yemyeşildir etrafı herkese herşeye can verir sanki bir ana gibi yıkanır yakındaki köyün afacan çocukları pürneşe çığlıklarla sonra ovaya iner usuuulca bahçelere arar yeni can verecek yeni dostlara tıpkı gezenbilir de benim sıcacık dostlar aradığım gibi

Etiketler

Ynt: Doğa Nedir?

bu degerleri yeniden görmek ve bizden sonrakilere iletmek için doğaya sahip çıkmayı ısrarla teklif ediyorum eger içinizde birazcık doga ve tabiat sevgisi varsa poşet kullanmayın çöplerinizi ulu orta yerlere atmayın pilleri lütfen çöpe veya dogaya atmayın.
http://geridonusum.matematikgrubu.com/index_dosyalar/Page902.htm

Ynt: Doğa Nedir?

takomistik' Alıntı:
bu degerleri yeniden görmek ve bizden sonrakilere iletmek için doğaya sahip çıkmayı ısrarla teklif ediyorum eger içinizde birazcık doga ve tabiat sevgisi varsa poşet kullanmayın çöplerinizi ulu orta yerlere atmayın pilleri lütfen çöpe veya dogaya atmayın.
http://geridonusum.matematikgrubu.com/index_dosyalar/Page902.htm
Çok güzel bir konuya temas ettiniz. Atık pil konusu çok önemli. Naylon poşet vs. den çok daha fazla zararlı. Atık pil kutuları yeterli sayıda olmasa da biriktirilip
en yakın atık pil kutularına atılabilir. Tabii uzun süre beklemeden. Gerçekten çok zor değil bunu yapmak. Naylon poşeti ve diğer plastik malzemeleri ise hayatımızdan nasıl çıkarırız bunu bilemiyorum :( Kişisel olarak bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Başlangıç olarak işyerimizde plastik bardaklara savaş açtık ve kağıt bardak kullanımı yönünde talebimizi ilettik. En azından geri dönüşümle tekrar değerlendirmek mümkün.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,909
Kayıtlı Üye Sayımız
166,710
Kaydolan Son Üyemiz
HANLİFE

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR