Doğa Fotoğrafçılığı Başlangıcı için Tavsiye

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sciencepeople Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 49
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,585

Etiketler

slayer35' Alıntı:
@sciencepeople ben şahsen bu modelleri tavsiye etmiyorum.Nikon almayı düşünüyorsanız en aşağı D90 almak lazım.Neden derseniz Nikon'un ucuz makinelerinde gövde üzerinde af motoru yoktur.Yane af motoru olmayan bir lens alırsanız,manuel fokus yapmak zorunda kalırsınız.

ufak bir eklenti yapmak istiyorum. Yeni çıkan objektiflerin (2005'ten sonrası) hepsinin üzerinde zaten bütünleşik AF motoru var dolayısıyla makina da olup olmaması çok birşey ifade etmiyor.

bununla birlikte yeni başlayacak birinin d90 ya da türevi bir makine alması bana pek mantıklı gelmedi zira çok daha ucuz gövdeler mevcut. Ben yaklaşık 7-8 yıldır d50 kullanıyorum ve hala işimi fazlasıyla görüyor. çünkü iyi bir makina yerine orta halli bir makina alıp iyi objektifler (Sigma 10-20, Nikon 70-300, Nikkor 80-200, Sigma 150-500, vivitar 19-35, nikkor 50mm) alarak makinanın açığını fazlasıyla kapattım. Tabi burada d40 ya da d40x'i önermiyorum çünkü bence başlangıç makinası bile olmayacak kadar başarısızdır. Bunlar yerine -eğer illa Nikon olacaksa- D70s, d80 veya canon 350d, 400d, 550d modelleri hem başlangıç hem de orta seviye için ideal olacaktır.

sevgilerimle.

cidowsky' Alıntı:
güncel benim almak istediğim makine canon 550d bence baya iyi bi makine

Çiğdem,

550d türüne göre çok başarılı bir makina.

Benim fikrim; eğer profesyonel olarak fotoğrafçılık yapılmayacaksa zaten bu tarz makinelerin alınmasıdır. profesyonel olarak yapacaklar zaten d90 ve üzeri makinaları tercih ediyorlar ama bu demek değildir ki diğer makinalarla bu işler yapılmaz.

Benim d50 ile iş olarak çektiğim bir örneği aşağıya koydum. bir miktar photoshop müdahalesi vardır.

[attachment=1]
[attachment=2]

Yemek.1.jpg

Yelkenli-21.jpg

Abi konuştuğumuz gibi temiz body bulursam alıyorum sendende 70-300 alırım sorun çözülür.Olmazsa konuştuğum satıcıdan canonu alırım.Dağda foto çekmek için sabırsızlanıyorum 8)

kardeş şahsen bende Fuji Finepix S700 yarı profesyonel makina var. Ben de 2. el aldım. çok memnunum. en azından başlangıç olarak yetiyor. çok da pahalı değil. İstersen bi incele...

bende makinemi alırken fuji ile kıyaslamıştım ama dezavantajı var ben herhalükarda canon nikondan şaşma derim

Fotoğraf Makinesi Seçimi Üzerine

Arkadaşlar Ben Tahir YÜZGÜLEÇ , yamaç paraşüt pilotuyum. Dogayı ve doğa sporlarını çok seviyorum.Uçmadığım günlerde doğada potograf çekmek istiyorum.Fakat makina konusunda çok bilgiye sahip değilim, Hangi malzeme ne tür lens hangi marka gibi konularda yardım almak istiyorum. beni bilgilendirecek arkadaşlarım aşağıdaki numaradan bana ulaşabilirler. 532,6147897. 530,6094948

Ynt: Doğa Fotoğrafçılığı Başlangıcı için Tavsiye

merhaba arkadaşlar bende bir tane amcamdan kalma zenit 122 birde ablamın canon eos 350d(standart objektifli) makinesi var sizce hangisi ile başlamalı? teşekkürler.

Ynt: Doğa Fotoğrafçılığı Başlangıcı için Tavsiye

HEM BİR AVCI HEM DE FOTOĞRAFCI OLARAK AVA GİTTİGİMDE TOPLAM AĞIRLIĞI 3 KG A YAKLAŞAN HANTAL BİR MAKİNEYİ TAŞIMAK TAM BİR İŞKENCE.DAĞCILIKTA DA MALUM 100G ORDAN 50 G BURDAN AZ AĞIRLIĞA SAHİP EKİPMAN ALMAK İÇİN KAT KAT FAZLA PARA ÖDENDİĞİNİ DE HESABA KATARSAK DARBEYE SUYA DAYANIKLI MANUEL OPSİYONA SAHİP BİR COMPACT KAMERA ÖNERİRİM SİZE

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.