Tekrardan merhabalar. Doblo'nun işini büyük ölçüde bitirdim ve 1 hafta, 2.500 km süren bir Karadeniz gezisine çıktım. Kısa kısa notları paylaşayım :
Gidiş- geliş ortalama yakıt tüketimi 4.9 lt/100 km oldu. Kendi hesabı biraz daha fazla gösterdiği için bu rakamdan memnunum.
Yaptığım izolasyonlardan çok yarar sağladım , hem sessiz bir yolculuk oldu , hem de sıcağı fazla hissetmedik , klimayı 1. kademede bile çalıştıramadık , açıp kapatmamız gerekti. Geceleri de sadece üst havalandırmayı açarak yatabildik, fanı hiç çalıştırmadık desek yeridir. Sabaha karşı hafiften üstümüze bir şey aldık o kadar.
Buzdolabı çok iş gördü , kahvaltılıklar ve içecekler oradaydı , en düşük kademede gayet iyi çalıştı. Günübirlik kalmalar yaptığımız için 20 saatten fazla yaşam aküsüyle işi olmadı , bu sürede gayet güzel işini gördü. Geceleri de üstünde yattığımız halde sesini çok az duyduk (Ki ben gürültüye çok hassasım). Akü max. ne kadar çalıştırır ölçemedim dolayısıyla.
Portatif WC ile işimiz hiç olmadı , kampinglerdekiler ve benzincilerdekileri kullandık , daha uygarlıktan uzak yerlerde işe yarayacak demek ki.
Duş işe yaradı , hem kirlenen ayak ve terliklerimizi yıkadık , hem tabak-çanak. 2 kere doldurduk o da yetti.
Yapış amacım kafamıza göre yola çıkalım , beğendiğimiz otel , kamping , neresi olursa orada kalalım idi , bu yüzden işimizi gayet gördü.
1-2 fotoğraf :
Gördüğünüz 2 bisiklet de aracın içinde yolculuk etti.
Sümela manastırı ve Ziganaları dolaştık.
Ilgaz dağları milli parkı kayak merkezine gittik , henüz tesisler bitmemiş , çadır ve karavan için de yer olacağını söyledi görevli. Ama ateş yakmak tabii ki yasak ! Resim çekip döndük.