DİZEL vx100 HAKKIND

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan piton Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,645

piton

Ana Kamp
Yer
İZMİR
Web
www.uzmanltd.com
Selam Arkadaşlar,
Yaklaşık iki yıldır Gezenbilir üyesiyim ve 4x4 lerle ilgili bildiğim her şeyi buradan öğrendim.İlk üye olduğum aylarda uzun süre VX100 aradım ama bir türlü uygun bir araç bulamadım.Aradan uzun bir süre geçtikten sonra dizel olsun diye 2003-2005 model Cherokee bakmaya başladım,bir çok araç inceledim ama ya fiyatı yada araç uygun olmadı. Bu arada iş için altı ay yurtdışına gittiğimden araç arama işini askıya almıştım.Haziran başında Türkiye'ye döndüm ve tekrar LC aramaya başladım.Bir çoğunuzun internette gördüğünü tahmin ettiğim Adana'daki 2003 model dizel vx 100 ü 20 gün önce satın aldım.Önce Adana'daki Toyota yetkili sevisine check-up yaptırdım ve hemen akabinde İstanbul'a giderek TEM Servis Vecih ve Suat ustalarla hem tanıştım,hemde aracın içime sineceği şekilde bütün bakımlarını yaptırdım.Dizel vx 100 hakkında bilgi almak isteyen arkadaşlara,dilimin döndüğünce ve bilgim dahilinde her türlü bilgiyi ve tecrübeyi aktarmaya hazır olduğumu söylemek isterim.
Bu arada hemen belirtmek isterimki, Gezenbilir sayesinde tanıştığım Tem servis Vecih usta,Suat usta ve Saadet hanım işlerini çok iyi yapıyorlar ve sizinle çok iyi ilgileniyorlar,burası tartışmasız doğru adres.
Hepinize sağlıklı günler diliyorum,yolunuz açık olsun...
Tekin

Etiketler
Ynt: DİZEL vx100 HAKKIND

Aracınız hayırlı uğurlu olsun güzel günlerde kullanın,

Aracın yakıt tüketimi nasıl

LPG li VX100 kıyaslamak açısından selamlar

Tekin Bey hayırlı olsun ,kazasız belasız güle güle kullanın . Araç 5 ileri mi diye çok merak ettiğim bir sorum var .Benzin lilerde 2003 ün yarısından sonrasında 5 ileri triptronik diye biliyorum (yanlışsam üstadlar düzeltsin lütfen ).Aceba dizel de de durum aynımı.
Yaptığınız alışverişin doğruluğunu hesaplama adına yazıyorum. 2006 100 vx benzinlimi aldığımda 35.000 km de idi ,şu an 73.000 de ,km de yaklaşık 1 tl yaktığına göre 2 yılda 40.000 tl benzin parası vermişim . Şimdi sanırım dizelinizi daha da güle güle kullanırsınız ,tekrar hayırlı olsun.Bence fiat farkını verip dizel secmek herzaman daha mantıklı.

Hayırlı olsun dilleklerini ileten bütün arkadaşlara tekrar teşekkür ediyorum.
Değerli arkadaşlarım sizlerden lastik konusunda yardım isteyeceğim.Öncelikle aracı asfalt ağırlıklı kullanacağımı belirtmek istiyorum.Belki ara sıra,çok ağır olmayan toprak yollarada girebiliriz :smiley:.Aracın orijinal lastik ölçüleri 275-60-18.Aldığım kişi araca Kumho Solus KL21 cinsi 265-60-18 lastik takmış.Lastik işi yapan bir arkadaşım (kumhoları değerlendirerek) Cooper Discoverer HT Plus veya Cooper Zeon XST lastik takma önerisinde bulundu.Cooper lastik ölçüleri 285-60-18.Bu ölçü problem olurmu acaba? Ayrıca Cooper'ın bu cinslerini kullananan veya bilgisi olan arkadaşlarımız varsa önerilerini ve tecrübelerini paylaşmalarını rica ederim.
Hepinize sağlıklı günler diliyorum,yolunuz-şansınız-bahtınız açık olsun...
Tekin

BF GOODRİCH AT 'yi öneririm, 4 runnerda kullandım, çok memnundum, bilen ustalarda önereceklerdir, iyi akşamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,812
Kayıtlı Üye Sayımız
166,613
Kaydolan Son Üyemiz
Hilmi316

SON MESAJLAR

SON KONULAR