Dizel mi benzinlimi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mltburak Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 50
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,422

mltburak

Yeni Üye
Iyi gunler sorum olucak sizlere 91 model benzinli hilux sizce nasil hiluxlarin dizel motorumu benzinli motorumu daha saglam off road icin hangisi daha uygun siz degerli abilerimden tavsiye bekliyorum

Etiketler
Ynt: Dizel mi benzinlimi?

Diesel motorlar 2,4/2,8 gibi 2,4 bakımları zamanında yapılmış ise 700,000-800,000 leri görmekte ancak performans konusunda herkese hitab etmeye bilir 2,8 çok yaygın degil,
Benzinliler 22/22E/22TE gibi karbüratör/ enjeksiyon/ turbo enjeksiyon,
Şahsi fikrim benzinliden yana.

91 benzinlilerin bakım onarım parça durumları,86-87 dizel 2.4lere göre nasıldır.dizeller daha yaygın gibi ama bunun yanında benzinlinin 4-5 model yüksek olması yedek parça bulunabilirliği açısından bir avantaj sağlarmı? http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-toyota-komple-satilik-106410761/detay bu araç hakkında fikir beyan edebilirmisiniz? en azından benzinli alırken nelere dikkat edilmeli.

Soner bey toyota konusunda bilgi ve tecrübesi olan arkadaşlar epey var ben sadece bilebildigimi aktarayım,
benzinli hiluxlar sadece tedaş için getirilmiş belirli model aralıgındaki araçlar kolay kolay sorun çıkartacagını sanmam buna karşın ülkemizde çokta yaygın degil aynı model 2,8 dizellerin yaklaşık 10,000 kadar bir farkla satıldıgınıda göz ardı etmemek gerek,
Sormuş oldugunuz araca gelince lastik bot ve karavan işinize yarayacaksa ve onlarıda uygun fiayata verirlerse olabilir km aşırı yüksek gibi samsunda başka bir satıcı 13,500 vermekte boya yanıgı ve lastik ihtiyacı var km dogruysa epey düşük ankarada vinçsiz alırsanız 16,500 gibi boya iyi lastik iyi.

aslında bütün hilux ilanlarını takip ediyorum.fiyatlar bir türlü yerinde durmuyor.alsammı almasammı diye düşünürken,öte yandan bakım onarım parça bulunabilirliği kemiriyor içimi. sonuçta 20-25 yıllık araçlar.(86-87dizel.91benzinli)2.8lerede bütçe sınırlı,bekleyelim bakalım hayırlısı allahtan.

selam sızın bakmıs oldugunuz benzınlı toyota dan yaklasık 10 sene kullandım ... lpg uyumu mukemmel motor kısmında ıse platın ve benzın otomotıyınden baska parca deyısmedım ... parca olayına gelınce pek buyuk sorun orun yaratmadı .fıyat konusunda bılgım yok

bahsı edılen benzınlı arac 2000 cc gecıyor ruhsatta benzınle 1 lt ıle 12km gıdıyordu ..lpg ıle ıse 1lt ıle 9 km gıdıyordu kısın bıraz artıyordu yanlız ....bu araclar genelde tedeş ve eletrık kurumlarınan cımma

...

i.h.d' Alıntı:
bahsı edılen benzınlı arac 2000 cc gecıyor ruhsatta benzınle 1 lt ıle 12km gıdıyordu ..lpg ıle ıse 1lt ıle 9 km gıdıyordu kısın bıraz artıyordu yanlız ....bu araclar genelde tedeş ve eletrık kurumlarınan cımma

...

teşekkürler. ozaman km'de 40 kuruş bile yakmıyor. Tahminimim altında bir değer.Galiba tercihim benzinli olacak. Diferansiyel kilidi olmasıda artı bir avantaj.

tedas cıkmaların hıc bırınde dıfransıyel kılıdı yok 5 ılerı vıtes arazı vıteslerı ıse agır ve serı ben dıfransıyel kılıtlısını gormedım onlerde hub var oda mekanık ..

i.h.d' Alıntı:
tedas cıkmaların hıc bırınde dıfransıyel kılıdı yok 5 ılerı vıtes arazı vıteslerı ıse agır ve serı ben dıfransıyel kılıtlısını gormedım onlerde hub var oda mekanık ..

Ankara'da tedaş'tan çıkma 1991 model benzinli YN-106 model bir araç var, arkada orjinal LSD kilitli.

qwasd arkadaşım,bakım ve parça bulunabilirliği endişelerime yenik düştüm. konuyla hiç alakası olmayan kartal taksi aldım.yeni aracımı uzun uzun anlatmama gerek yok :smiley:arazi duygularımı teselli içinde bir ATV araç aldım.şimdilik böyle.ama kesinlikle son aracım toyota olacaktır.

soner koç' Alıntı:
qwasd arkadaşım,bakım ve parça bulunabilirliği endişelerime yenik düştüm. konuyla hiç alakası olmayan kartal taksi aldım.yeni aracımı uzun uzun anlatmama gerek yok :smiley:arazi duygularımı teselli içinde bir ATV araç aldım.şimdilik böyle.ama kesinlikle son aracım toyota olacaktır.

Soner bey,
Hayırlısı olsun. Sizin oralarda benzinli yada dizel 85-91 model toyota hilux varmı? Yada olursa foruma yazarmısınız.?

bunların hıc bırınde yok benım bıldıyım kadar ha bırde bu serılrın orjınal bakım kıtapcıgı var ... evet bazılarında ozel olarak var ynlız tedasa satılanlarda yok bırde bunların onunde orjınel hayser vınc yanı olması gerekıyordu saselı yanılmıyorsam sokmusler

i.h.d' Alıntı:
bunların hıc bırınde yok benım bıldıyım kadar ha bırde bu serılrın orjınal bakım kıtapcıgı var ... evet bazılarında ozel olarak var ynlız tedasa satılanlarda yok bırde bunların onunde orjınel hayser vınc yanı olması gerekıyordu saselı yanılmıyorsam sokmusler

evet doğru vinçli araç, 5 ileri vites, önler disk fren, 2.4 L (2,366 cc) 22R-E SOHC EFI benzinli motor. Vinç hala duruyor üzerinde. Tavan üzerinde birde döner çakan lambadan var.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,683
Kayıtlı Üye Sayımız
166,531
Kaydolan Son Üyemiz
musaitbiryer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR