selin22
Kamp I
Merhaba, çekme karavanıma dizel ısıtıcıyı kendim takmak istiyorum ve montaj hakkında araştırma yapıyorum. Yabancı kaynaklarda temiz hava emişi dışarıdan alınırken, sanırım Türkiye'de yapılan montajlarda genellikle karavanın içinden alınıyor. Zaten ılık havayı ısıtmak daha az güç sarf edeceğinden emişi içeriden almak daha mantıklı gözükse de, bu durum içeride oluşan karbondioksit miktarını arttırmaz mı? Bu yöntem uygulandığında, karavanı belli aralıklarla havalandırmak yeterli olur mu? Ya da tavsiye edildiği gibi temiz hava direkt dışarıdan mı alınmalıdır?
Bir diğer husus da mazot tankı yine yabancı kaynaklarda dik olarak konumlandırılırken ülkemizde montaj yapanlar muhtemelen sığdıramadıkları için depoyu yan konumlandırıyor. Bu durumda ısıtıcı sık sık hava yapar mı? Yoksa yan ya da dik konumlandırmak çok farketmez mi?
Bir de ısıtıcı uzun saatler çalıştığında çok ısınıyor mu? Ahşap mobilyayı ısıtıp yakma riski varsa, altına metal bir koruma yapmak mantıklı olur mu?
Değerli yorumlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Bir diğer husus da mazot tankı yine yabancı kaynaklarda dik olarak konumlandırılırken ülkemizde montaj yapanlar muhtemelen sığdıramadıkları için depoyu yan konumlandırıyor. Bu durumda ısıtıcı sık sık hava yapar mı? Yoksa yan ya da dik konumlandırmak çok farketmez mi?
Bir de ısıtıcı uzun saatler çalıştığında çok ısınıyor mu? Ahşap mobilyayı ısıtıp yakma riski varsa, altına metal bir koruma yapmak mantıklı olur mu?
Değerli yorumlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.