Dizel Cj'ler ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan legend91 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,189

legend91

Kamp II
Yer
ADANA
Merhaba arkadaşlar CJ ilanlarını incelerken dikkatimi çekti , BMC-FORD-ISUZU-NISSAN motorlarnı CJ'lere koymuslar???
Sorum şu;Bu araçların sırf vergi ve yakıttan ekonomi sağlamak için mi yapıyorlar bu işlemleri yada Dizel diye mi ???

Etiketler
Ynt: Dizel Cj'ler ?

Cj grubunda fabrikasyon olarak dizel motor yoktur. Dizel motorlar tahmin edeceğiniz gibi ekonomi amaçlıdır. Vergi boyutunda ise bilgim yok.

hsn' Alıntı:
Cj grubunda fabrikasyon olarak dizel motor yoktur. Dizel motorlar tahmin edeceğiniz gibi ekonomi amaçlıdır. Vergi boyutunda ise bilgim yok.
Evet , peki hangi motor seçenekleri var CJ serisinde ?

Merhaba öncelikle keyifli sohbetler diliyorum

Benim cj wilys'e de bmc motoru koymuşlar çok çok verimli süratli bi motor değil sanırım yakıt ekonomisi yapmak için koymuşlar orduda dolmuş olarak kullanılıyomuş benim ufaklık 6 aylık vergisi 60 tl civarı

arsenikli' Alıntı:
Merhaba öncelikle keyifli sohbetler diliyorum

Benim cj wilys'e de bmc motoru koymuşlar çok çok verimli süratli bi motor değil sanırım yakıt ekonomisi yapmak için koymuşlar orduda dolmuş olarak kullanılıyomuş benim ufaklık 6 aylık vergisi 60 tl civarı
Aracınızdan biraz bahsederseniz sevinirim , fotoğrafları varsa ekleyebilir misiniz ?

legend91' Alıntı:
Aracınızdan biraz bahsederseniz sevinirim , fotoğrafları varsa ekleyebilir misiniz ?

Tabiki bahsederim ilk aracım bu benim farklı bi araba almak istedim hemde biraz uğraşmak kafama göre yapmak istedim ve bunu buldum ordudan istanbula getirmişler sahibinden aldım herhangibi satış sitesine ilan verilmemişti üzerine tm30 bmc motoru koymuşlar 1800 cc dizel söylediğim gibi çok süratli bi araç değil ama fenada sayılmaz aracımı hemen frenciye götürüp tüm fren aksamını sıfırladım daha sonra yağ ve yağ filtresini değiştirdim kuru yağcıya götürüp kompla yağlanması gereken yerleri yağlattım arka stopları sıfır alıp yenisini taktım koltukları deri kaplamaya verdim deri kaplattım aracı elektrikçiye götürdüm yanlara sinyal yaptırdım muayene için 4 lü yaptırdım silecek suyu sıkma motoru yoktu onu taktırdım şimdi geri vites lambası yaptırmam lazım, sıfır eksoz yaptırdım monifolttan itibaren iç aksamda fazla bişey yapamadım ama vites topuzunu 8 numara bilardo topu yaptım, kapı içlerini mdf yapıp siyah deri kaplayıp kafama göre ufak bi ses sistemi düşünoyorum.

Resimdeki ben değilim bi arkadaşım :D

532494_324934534303941_179242645_n.jpg

hsn' Alıntı:

Tarihlerde çok net olmamakla birlikte 1979 senesine kadar 3.8 I6 (sıralı 6 silindir) tek boğaz karbüratör beslemeli motor kullanılmıştır. 1979 senesinden itibarende 4.2 I6 çift boğaz karbüratörlü motor kullanılmıştır. Türkiye de sayılı Amerika da yaygın olarak V8 motorlara da rastlanılmaktadır. Eksiğim bilgi yanlışım varsa lütfen düzeltilsin. ??? ::smiley: :smiley: teşekkürler

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-klasik-araclar-klasik-arazi-araclari-full-bakimli-hastasindan-kelepir-dizel-cj3b-willys-kacmaz-128602595/detay/

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.