Discovery V8'e LPG

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cicibebeci Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 33
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,342
Ynt: Discovery V8'e LPG

Dik bir inişten iniyosunuz. Atta sivri bir kaya var. one vurdu zipladi geçti arka direk ustune oturdu. Ben bundan korkarim 7089 bile o darbede kirilir. Araçlar 2,5 ton

Etiketler

özgen ünal' Alıntı:
Peki yükseltme yapılmadan yine de lpg takılsa bir sıkıntı olur mu ki ?

araziye girmiyorsanız sorun olmaz ama zaten şu an türkiyede discovery ler için böyle bir uygulama yok

RedlinE' Alıntı:
Dik bir inişten iniyosunuz. Atta sivri bir kaya var. one vurdu zipladi geçti arka direk ustune oturdu. Ben bundan korkarim 7089 bile o darbede kirilir. Araçlar 2,5 ton

abi Orhan ustanın orda benim discoda depo koruması yaptık 8mm aliminyum, denemek için balyozla vurduk orhan usta iz bile bırakamadı

Tempus' Alıntı:
araziye girmiyorsanız sorun olmaz ama zaten şu an türkiyede discovery ler için böyle bir uygulama yok

Henüz araziye girmedim ama damarlarımdaki kanı daha fazla tutamam.
Discolar için böyle bir uygulama yoksa hiç bulaşmamakta fayda var galiba.Varsın giden bagaj hacmi olsun,port bagaj ile telefisi var nasılsa.

Yurt dışında çok farklı seçeneklerde araç altı uygulamaları var, türkiyede en çok satan araçlar neyse onların malzemesi geldiğinden sadece uygulama yapılmıyor. Birde bizim lpg talimatlarındaki saçmalıklardan.

Darbe konusunda benim hiç kaygım yok benim tek düşündüğüm, biz arazide zaman zaman kapı seviyesini geçen sulara çamurlara giriyoruz, o tanklar veya o tankların bağlantıları bu çamura suya ne kadar dayanabilir , tek kaygım bu.

Baglantilardan korkuyosan kopuk sik gitsin.taş gibi olur ama genleşen bir malzemedir dikkat etmek lazim darbe için bu yalitim içinse yagli koruyucalar var onlari kullan derim.

RedlinE' Alıntı:
Kurşat iz kalmaz zaten çok sert oldugu için kirilir direk

haklı olabilirsinde kırılırsada bence vida yerlerinden kırar , ayrıca ne zaman o denli tehlikesi olan bir yere giriyoruz yada kaya off roadu yapıyoruz yahu ;D

bahsettiğin gibi bir kaya olursa zaten difransiyel filan da dağıtırsın :smiley:

RedlinE' Alıntı:
Sende haklisin. Ama azda olsa bir ihtimal var. Risk meselesi

risk olmazmı, ama şahsen ben aracın bagajındaki tüplerden daha fazla çekiniyorum. içinde yatamazsın gaz sızıntısı olurmu diye, arkadan büyük bir araç çarpsa direk lpg tankında , tankın dışarıdamı alev alması daha riskli içeridemi vs vs

en azından bu şekilde şasi nin arasında alttan bir darbe olmadıkça arabay tır çarpsada lpg tankı darbe almaz.

Yahu iyice bulandırdınız ortalığı :smiley: tır çarparsa zaten lpg nin patlamasına gerek kalmaz :smiley:
Bagaja da konulsa,hacim olayını problem etmeden bence yine de koruma yapılmalı düşüncesindeyim.Yatarkende camı azcık aralı bırakırız artık ;D
Ya da olmadı tavana monte edelim ;D

Bencede şasi nin arasında altta olması çok daha emniyetli. Araç içinde alev alması araç içindekileri daha büyük tehlikeye sokar.

Gerçekten bunlar korkunç hikayeler ama bu risk zaten hep var, LPG olmasına da gerek yok, benzinli araçlarda biraz daha az risk olsa da yine var. Ben açıkçası LPG tankı infilak etmiş bir araç duymadım (gerçi muhakkak olmuştur bugüne kadar herhalde), bizim başımıza gelir mi orası bilinmez tabii ki

Valla ebay'de ki bu link'i bulduğunuz çok güzel oldu.

Range Rover istememde ki bir sebepde bu LPG tankının bagaja gizlenebilmesiydi, şimdi discovery'de de yapılabildiğini görmek disco'lara daha çok yakınlaştırdı beni.

Tabii bunu yapacak bir de usta ayarlamak gerekir. Ama önce düzgün bir araç bulup alayım da gerisini sizlerin usta önerileri ile hallederiz.

Bu arada Toyota VX80 de baktım biraz, bu araçların fiyatları modeline göre inanılmaz yüksek, bunlarada acaba aynı şekilde uygulama yapılıyormudur ? Daha az arıza çıkardığı söyleniyor (parçaları zor bulunuyormuş gerçi), biraz daha kredi alıp Toyota mı alsam diye düşünmüyor değilim..
OOOFFFF çok zor işler bunlar, sizlerinde bu topic'de daha fazla başını ağrıtmayım ben :-\

vx80 ve vx100 lerin stepneleri orjinalde altta ve stepne boşluklarına 72 lt lik simit tank direk takılıyor sorunsuz. Stepneyide arka tampona taşıyıcı yaptırarak alıyorsunuz. Sadece çift depo duabai versiyonlarında o stepne boşluğunda 2. depo var onlara takamazsınız

Merhabalar , :smiley:
aslında arabalar konusunda kendimi bilgili sanardım fakat konuları okuduğumda değilmişim onu anladım ;D
Ben 18 yaşımdayım ve ehliyetimi yeni aldım tabii şimdi bir de araba konusu açıldı evde ve ben Land Rover V8 1997 (lpg li) bir araç buldum ..fakat bu araçların yakıt tüketimi benim için çok önemli ,okula gidip gelmeyi düşünüyorum her gün bu araçla istanbul trafiği ile birlikte her gün 50 km civarı bir yolum var ,günlük maaliyetim lpg li bir araçta yaklaşık olarak ne kadar olur? ::smiley:
şimdiden teşekkür ederim .. :D

Selamlar 2001 v8 için tüp en temiz hizmetli nerede taktırabilirim..Az çok fiyat aldım ama kafam çok karsımış durumda tesekkürler..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

SON MESAJLAR

SON KONULAR