Discovery Td5 için Telsiz ve Telsiz Montaj Yeri Önerisine İhtiyacım Var

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Defender Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 93
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 43,193

Etiketler
Ynt: Discovery Td5 için Telsiz ve Telsiz Montaj Yeri Önerisine İhtiyacım Var

Umut hocam merhaba,
Elimdeki Micronta marka bir swr metre. İkinci el olarak internetten almıştım. Ben kalibrasyon yaptırmadım, öncesindeki durumunu da bilmiyorum açıkcası.
Ama evde Midland Alan 8001 plus ve çatıda Sirio Boomerang antenim var. Önce cihazın kendi üzerindeki swr metresi ile sonra da diğeri ile aynı kanallarda ölçüm yaptım, bana kalırsa değerler birbirine yakın çıktı. Sen ne dersin hocam?

(parantez içindeki değerler micronta swr metre ile ölçülen)
D01 1.1 (1.3)
D11 1 (1.2)
D21 1.1 (1.1)
D31 1.25 (1.15)
E20 1.8 (1.9)

Alan42 multi 4w, araçta bunu kullanmayı düşünüyorum.
Alan8001 plus ise 4w-12w.

Güncelleme,
Anteni bağladığım braketin boyunu kısalttım ve swr okumalarım artık şu şekilde;
1D---1,0
11D---1,05
21D---1,25
31D---1,4

Halâ kısaltma istiyor ama bu haliyle de işimi görecektir.

schweps' Alıntı:
Merhabalar,
Anteni aldığım DNS'ten Ozan bey ile yazıştım, anten kablo boyunun 1,95m ve katları şeklinde kullanılması gerektiğini belirtti.
Dün akşam kablo boyunu kontrol ettim, yaklaşık 3m geliyor. 90cm eksiklik böyle bir swr (>2,6) okumasına sebep olur mu dersiniz?
Kabloyu kısaltıp 1,95'e düşürmem mümkün değil, antenin konumu itibarıyle kablonun ucu zaten şu an şöför mahaline yetişmiyor.
Uzatma için kabloya ek yapma konusuna eminim herkes karşı çıkacak ama mevcut kabloyu geçirdiğim bagaj kapısı panzotunu bir daha sökmek hiç işime gelmediği gibi kablonun anten tarafındaki soketi de özel gibi. Uygun boyda yeni kablo çekmeyi göze alsam bile bu soketi bulabilir miyim bilmiyorum.
Asıl soruma geri dönersem, kablo boyu, bu denli yüksek swr'ye sebep olur mu?

Umut hocam,
Biraz geç oldu ama umarım faydalı olur.
İlk montajdan sonraki fotolar ile ekteki son
foto arasındaki fark sadece antenin bağlı olduğu
braketin boyu.

umutkaptan' Alıntı:
Şenol istersen firkaç foto koyup açıkla diğer arkadaşlarada yardımcı olursun

image.jpg

Arkadaşlar bende telsiz taktırıcam. Okuduğum yorumlardan telsizin markası ve modeli, telsizin montaj yeri ve montajı yapan kişi bilgisi, antenin montaj yeri çok önemli.... telsiz antenini radyo antenin olduğu yere montaj yapabilirmiyiz?

radyo şehirler arasında sorunlu cekiyor bu nedenle orasının uygun olucagını düşünüyorum.

Ynt: Discovery Td5 İçin Telsiz Ve Telsiz Montaj Yeri Önerisine İhtiyacım Var

alan 42 multi ya da albrech kafa çıkmalı telsiz için bakınız;

www.telsizanteni.com www.foxtelsiz.com 0212 599 0 369

Ayrıca telsdiz antenini her zaman araçtan yüksekte dik ve atarları yapılmış şekilde kullanın . ayarları dediğimiz geri dönen watt (SWR) ayarını teknik ekipmanlarla işi bilen kişi ya da firmalara yaptırmanız lazım. soracağınız ekstra birşey olursa yukarıdaki telefon dan ya da 0505 888 56 45 ten ulaşabiliriniz

Bende amatör lisans mevcut ve Yaesu VX-8R cihazım var ama etrafta tanıdık konuşacak kimse olmayınca pek tadı çıkmıyor. Gezilere gittiğimdede herkes PMR veya CB kullandığından yine tek kalıyorum. Bu yüzden CB veya kaliteli PMR almayı düşünüyorum. Aile bireylerine 1 tane vereceğimizi veya araçla konvoy olacağımızı düşünürsek hangi cihazdan olursa olsun 2'şer tane almak gerekl. 2 tane CB 1.000 TL civarı 2 tane çok iyi PMR'da (Yaesu VX-241, HYT TC, Midland çift veya tek satılan G modelleri muadilleri) 500,- TL civarı. Herkeste çoğunlukla PMR olduğunu düşünürsek PMR daha mantıklı duruyor. Siz ne kullanıyorsunuz?

Selamlar ;
sattığımız ürünler arasında yüksek güç olarak midland G11 başı çekiyor ,16 kanal programlı daha sonra kirisun npmr geliyor.

2watt güçlü pmr ve kanallarını kendiniz ayarlıyabiliyorsunuz TTI TXL446 geliyor . TTI ın farkı programa gerek duymadan ortama ayak uydurma kısacası; diğerleri güçlü fakat sadece teknik servis desteğiyle programlanıyor .İyi günler.

Linke bakınız :

http://foxelektronik.com/index.php?route=product/category&path=59_60

www.telsizanteni.com

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR