Discovery TD5 Acil yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yumarca Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,028
Ynt: Discovery Td5 Acil Yardım

yumarca' Alıntı:
Yakıtla ilgili olarak benim hesaplamama göre 14,5TL yakıyor ama bakımdan sonra tekrar bakmak lazım 10TL'lara düşerse havalara uçarım.

Aracım 170.000 KM'de 2003 TD5 SE ama aksesuarları full arkada körük ve yükseltme yok.

"TL" mi "lt" mi?

Etiketler

Pardon LT olacak yani tam depoyla 560Km gidebiliyorum. Km'de 0.63TL yapıyor.

Otoland için pahalı diye duydum

Evde kullandığınız aletlerle aracınıza bakım yapamazsınız, mutlaka eksik bir anahtar, tornavida vs. vs. çıkar.

Sol ön lastikten de ses geliyorsa iki ihtimaliniz var. Fren pedleri bitmek üzere aynayı çiziyor ya da bitti aynayı kazıyor.

Bakım kitlerini alıp, benzincide yağ değiştirme gibi bir ihtimaliniz yok, yağ filtresini çıkarmaya çalışırken elini kolunu yakacak olan adam, sıra yeni filtre takmaya gelince motorun soğumasını beklemek isteyecek bu da bütün gün gibi bir süre.

Periyodik bakım masrafı konusunda frenleri de eklerseniz belirttiğiniz rakkama yaklaşıyorsunuz zaten.

Ara sıra forumda sorunlarımıza çözüm yazan Adem Bey'e bence bir uğrayın derim, size neyin ne olduğunu anlatır, bir şey kaybetmezsiniz.

Benim anlamadığım nokta nasıl o fiyatlara çıkıyor. E-bayden bakıyorum tüm filtreler ve fren padleri 40 pounda alınıyor hadi üstüne kar taşıma gümrük vesaire koyalım fazla fazla 250TL malzeme maliyeti var bire bir işçilik koyalım 500 TL yapar.

Bugün Adem ustayla tanıştık filtreleri değiştirdik frenler iyi durumda çıktı ses diskten geliyormuş ona bakılacak. Bu arada mazot kaçağı tespit ettiler fazla yakmasının sebebi demek ki buymuş. Bakalım inşallah devamlı müşterileri olurum :smiley:

yumurca kardeş LR hastalığı bana da bir yıl önce bulaştı,aracın hayırlı olsun,Adem usta ile telefonla görüşüyoruz bence çok samimi birisi sana yardımcı olur yakıt konusuna gelince 75 lt mazotla 800 km yol yaptım kendi deneyimim ama şunu da belirtmek isterim bu araçları kullanmak gerçekten çok zevkli tekrar hayırlı olsun.

yumarca' Alıntı:
Benim anlamadığım nokta nasıl o fiyatlara çıkıyor. E-bayden bakıyorum tüm filtreler ve fren padleri 40 pounda alınıyor hadi üstüne kar taşıma gümrük vesaire koyalım fazla fazla 250TL malzeme maliyeti var bire bir işçilik koyalım 500 TL yapar.
Maslak'ta muhtelif servisler var. Dolaşıp fiyat alırsanız farklı fiyatlar olduğunu göreceksiniz. Ancak hava filtresi, yağ filtresi vs eğer Borusan'dan almazsanız çok para tutan şeyler değil. Dixie'nin belirttiği gibi LR markalı parçalar gerçekten çok pahalı ingiltere'den de alsanız fiyatta çok fazla fark etmiyor. Posta ücretide eklenince daha pahalı olabiliyor. Aracımın krank kasnağını değiştirmiştim. 1.120,- TLden 3.180,- TL'ye kadar fiyatlar almıştım. En ucuzu Cortecoydu ama piyadasa bulamadım. 1.650,- TL'ye Britpart alıp yaptırmıştım.

Yurtdışından'da çok parça aldım, özellikle e-bay'dan 2. el parçalar çok uygun olabiliyor. Aldığım parçalar, Türkiye'de bulamadığım ve çok ağır olmayan parçalardı (posta masrafı açısından). Ön sunroof perdesini 30 dolara aldım mesela.

Kolay gelsin:smiley:

servet61' Alıntı:
yumurca kardeş LR hastalığı bana da bir yıl önce bulaştı,aracın hayırlı olsun,Adem usta ile telefonla görüşüyoruz bence çok samimi birisi sana yardımcı olur yakıt konusuna gelince 75 lt mazotla 800 km yol yaptım kendi deneyimim ama şunu da belirtmek isterim bu araçları kullanmak gerçekten çok zevkli tekrar hayırlı olsun.

Merhaba,
75 LT mazotla 800 km yaptığınızı yazmışsnız. Doğru hesapladığınızdan emin misiniz? Ben uzun yolda ortalama 110 km hızda 85-88 lt ile 750 km yapabildim ki aracım bakımlıdır. Yalnız araç yüklüydü ve lastiklerde 255/55/18 yerine 255/60/18 AT idi. Sizinki gerçekten çok iyi bir değermiş.
Sıkışık istanbul trafiğinde ne kadar yakıyorsunuz?

merhaba ,ben TRABZON da ikamet ediyorum öncelikle bunu bildireyim,söz konusu ölçümü İzmir-Trabzon arasında yaptım aracın lastik ebatları 245/70r16 araçta fazla olmamak kaydı ile yüklüydü ama şehir içi bizim tabirle köy yolu 100km ortalama 14-15lt yakıt ölçümledim,iyi günler

Benim mazot bloğunda kaçak çıktı araç soğukken çalıştığında ciddi miktarda mazot akıyor altından ısındıkça azalıyor. Şunu bir yaptırayım bakalım tekrar ölçücem ama 750-800 kmler hayal gibi geliyor bana.

arkadaşlar merhaba forumda yeniyim bir sorum olucaktı sürçu lisan eylersem kusura bakmayın bende 2002 model babadan kalma lr disco td5 var ve ben ankara ostimden http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-oto-guven-den-2013-focus-benzinli-turbolu-180-beygir-motor-129792981/detay dizel 180 beygir motor buldum bunu lr me uygulatabilirmiyim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR