Discovery II V8 Artık Beraberiz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ilkakdeniz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 177
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,577
Ynt: Discovery II V8 Artık Beraberiz

abi bekiyorum habersizden gelip kaçmak yok ona göre iyi geceler

ibrahim abide uyumuş zaten, uğraşacak kimse yok bende uyuyayım ;D

Etiketler

aloo iki saat siteye girmedik katletmişsiniz sayfamı
daaalın bak valla yapıştırırım TATA logosunu bakar kalırsınız ;D

dostum hayırlı olsun bende bu aracı düşünüyordum ama bu marka ve bu tür araçlardan bilgim olmadığından sizlerdn yardım isteyeçektim.
Böyle bir araçda neye dikkatetmem gerekir. ?
LPG olması motorun ilerleyen dönemlerde bana sorun aça bilirmi Servisini severmi bu araç ve benzli olarak kulanmaya kalkışsan kaç Lt deposu var ve bir depoyla ne kadar yapıyo ?

Ya disc 2 v8 alcam yada ranger Rover hse 4.6 tüplü aynı kranlık bilgilerim onun içinde geçerli sorduğum kişiler bu araçların sorunlu olduğunu her 2 modelinde deLPG takıldığından sonra motor sorunu yaratığı dı şimdiden ceabın içi tşk

öncelikle teşekkür ederim. hangi markayı düşünürseniz düşünün hayırlısı olsun.
açıkçası henüz 1,5 aylık D2 kullanıcısıyım. kızım doğdu bu süre içerisinde ve taş çatlasa 2000 km yol yapmamışımdır.
her markanın eksileri olduğu gibi bu aracında eksileri ve artıları mevcut. kullanıcılarından ve servisinden öğrendiğim kadarıyla D2 lerde ilk bağlantı rekorlar, hortumlar vs. su koyveriyor. kronik ABS sensörü arızasından bahsedildi. bildiklerim bu kadar ama dikkat edin bunlar benim başıma gelmedi, kronik olarak nitelendirilen arızalar,

Kendi aracımdan bahsedeyim Antal'dan aldım, özel bir servisin kontrolünden geçti, Yetkili Kosifler Servis LPG olduğu için expertiz yapmayı kabul etmedi keyifleri bilir, benim aracı aldığım abi gerçekten aracı ile ilgilenen birisi. Geçen hafta İstanbul'a gittiğimde aracı Oto Mekanik Hüseyin Ustanın yerine götürdüm ve kontrol ettirdim, cihaza bağlandı, lifte alınıp alt kısım kontrol edildi vs... sorunsuz bir şekilde yol alıyorum.

D2 lerin benzin deposu hacmi 90 yada 100 litre net bilmiyorum. iyimser bir tahminle şehir içinde asgari 18-20 litre 100 kilometrede tüketir, LPG olayına gelince yllardır bir çok aracımda LPG kullandım ve LPG'den dolayı bir arıza yaşamadım. aksine benzindeki pislik ve tortu daha çok sıkıntı yaşattı bana. LPG ile binmenin hiç bir sakıncası yok hatta artısı var bana göre o da Ekonomi.

Bizim araçların alt lapısı RR P38 ile aynı ve yanılmıyorsam tek fark bizim sadece arkada körük sistemi var. benim aracımdaki sistem verimli bir şekilde çalışıyor, eğer gün gelir bozulursa Hüma Oto'da helezon kitler var ve oldukça uygun rakamlara, araçta Traction Control ve Hill Descent Control sistemler mevcut ki HDC (İniş Kontrol Sistemi) sistemi bu pazar denemek mecburiyetinde kaldım ve benim asfalt lastiklerimle bile aracı kontrolü harikaydı diyebilirim, oldukça dik sayılabilecekbir yamaçtan aracı stabil bir şekilde indirmemi sağladı.

uzattım biraz adınızı yazmamışsınız bir de hangi şehirde yaşadığınızı bilmiyorum, ancak bu araca karar verdiyseniz yapacağınız en doğru şey aracı serviste iyice kontrol ettirmek ve mümkünse seceresi bilinen bir araç için uğraşmak olur.

Garaj bölümünde Tempus nickli Kürşad isimli arkadaşımızın TD5 inin modifiye safhaları var incelemenizi tavsiye ederim bir de Land Rover topicte D2 ile ilgili oldukça işe yarar bilgi mevcut inceleyin sorularınıza cevaup bulacaksınız.

iyi günler

Çok teşekür ederim cevabınız için İzmir den yazıyorum.
Zaten satılık araçların çoğu İst. da İzmir de var olanlarında fiyat politikası çok yükseklerde.
O yüzden Disco.2 V8 tüplü yada TD 2000 -2001 model ve fiyat uyasa biraz üstü.
Yada gönlümün aracı Ranger Rover HSE 4.6 Onun hakında da asıl bilgi toparlamaya çalışıyom...

Böyle bir aracı alma durumunda Borusanda exper. raporu ala biliyonmu ?

valla sorduğunuz soru hakkında yorum yapamayacağım :smiley: çünkü bilgim yok
servisten kastım eğer ki istanbul dan alırsanız yetkili servise ihtiyacınız yok maslak sanayi de işinin uzmanı ustalar mevcut,
onuş oto var sanırım, oto mekanik, anıl oto bildiklerim

Borusan da dahil olmak üzere bir çok LR servisi aracınızı ekspertize alabilir. Bazıları ücret talep ediyor olabilir. Aracı götürmeden önce telefonla arayıp ücret konusunda bilgi almanız ve randevu talep etmeniz gerekecektir.

Güle güle kullanın.

İzmir'de Özgörkey ekspertiz yapıyor. Yanlızca 100EUR+KDV karşılığında ;) Ekspertiz öncesi randevu almanız gerekiyor. Yetkili, bana ekspertizin yaklaşık 3 saat süreceğini, ruhsat sahibinin de bu esnada orada bulunması gerektiğini söylemişti. Esas bomba şu: aracı almak isteyene ekspertiz raporu verilmiyor, sadece sözel olarak aracın durumu aktarılıyor. Araç sahibine rapor veriliyor olabilir. Görevliden bu bilgileri aldığımda iyi günler dileyip mekandan hızla uzaklaşmıştım. ;D
Tercih sizin...

Raporun ruhsat sahibine sunuluyor olması doğal.. Hali hazırda yasal olarak araç sahibi, ruhsatta adı geçen kişi. ama 100 Euro + KDV sıkı para.

cevaplar için teşekürler bu arad Ranger rover buldum 4.6 HSE lpg takılmamış fiyatıda uygun .
Ben de meraketim araştırdım öğrendiğim kadar LPG takıldığında 3 devire kadar benzi le çalışıyormuş 3 - 5 arası LPG sonrası da Benzin bu doğrumudr acaba.
LPG bu aracı kulanan varsa hangi marka PLg sistemini tavsiye eder ve yakıt tüketimi nasıl ?

100 € alıyorlar ancak aracın LPG li olmaması şartı var onlarda da yanılmıyorsam

sizin dediğiniz sistem var mı bilmiyorum ama olacağını da sanmıyorum, benim tempra aracımda zamanında benzinle çalışan 2000 devire gelince LPG ye geçen bir sistem vardı ancak bu sistem sıralı mıydı bilmiyorum.
D2'deki sistem motor belirli bir ısıya ulaştığı zaman LPG ye geçiyor

Merhaba arkadaşlar ya artık tamamıyla kafam karıştı .. Disco.Td5 seri 2 denilen bir araç buldum tam alaçaktım bir arkadaşım çıka geldi benim miğdemi bulandırdı .. Bu araçların servisi çok sevdiğini ve hep sorun çıkardığını söyledi . Yok boruları patlayıp duruyormuş yok bu oluyormuş diğe öyle kalıverdim ! Neticede ben bu aracı ailemle beraber binip Uzun yol yapıp görmediğim yerleri görmeye gitmek için alaçaktım yani yol bozuk ot bozuk demeden dereden çamurda kalçam korkusu olmadan gezmek istiyom,hard bir off road yapaçağımda yok ( keşke olsa da ) Ben işden eve gide bileceyim asfaltada beni yormayan konforlu ama yol bozulduğunda da vbeni alatmayan dayanıklı sık bozulmayan dizel olması 1,tercihi bir 4*4 bakıyordum .Americanlara bile dönmeye başladım Explover gibi onlarada güvenemedim yani kısacası tıkandım bana fikri olan tavsiyesi olan varsa çok sevinirim...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,089
Kayıtlı Üye Sayımız
166,828
Kaydolan Son Üyemiz
XOFA

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR