Ynt: Discovery II V8 Artık Beraberiz
öncelikle teşekkür ederim. hangi markayı düşünürseniz düşünün hayırlısı olsun.
açıkçası henüz 1,5 aylık D2 kullanıcısıyım. kızım doğdu bu süre içerisinde ve taş çatlasa 2000 km yol yapmamışımdır.
her markanın eksileri olduğu gibi bu aracında eksileri ve artıları mevcut. kullanıcılarından ve servisinden öğrendiğim kadarıyla D2 lerde ilk bağlantı rekorlar, hortumlar vs. su koyveriyor. kronik ABS sensörü arızasından bahsedildi. bildiklerim bu kadar ama dikkat edin bunlar benim başıma gelmedi, kronik olarak nitelendirilen arızalar,
Kendi aracımdan bahsedeyim Antal'dan aldım, özel bir servisin kontrolünden geçti, Yetkili Kosifler Servis LPG olduğu için expertiz yapmayı kabul etmedi keyifleri bilir, benim aracı aldığım abi gerçekten aracı ile ilgilenen birisi. Geçen hafta İstanbul'a gittiğimde aracı Oto Mekanik Hüseyin Ustanın yerine götürdüm ve kontrol ettirdim, cihaza bağlandı, lifte alınıp alt kısım kontrol edildi vs... sorunsuz bir şekilde yol alıyorum.
D2 lerin benzin deposu hacmi 90 yada 100 litre net bilmiyorum. iyimser bir tahminle şehir içinde asgari 18-20 litre 100 kilometrede tüketir, LPG olayına gelince yllardır bir çok aracımda LPG kullandım ve LPG'den dolayı bir arıza yaşamadım. aksine benzindeki pislik ve tortu daha çok sıkıntı yaşattı bana. LPG ile binmenin hiç bir sakıncası yok hatta artısı var bana göre o da Ekonomi.
Bizim araçların alt lapısı RR P38 ile aynı ve yanılmıyorsam tek fark bizim sadece arkada körük sistemi var. benim aracımdaki sistem verimli bir şekilde çalışıyor, eğer gün gelir bozulursa Hüma Oto'da helezon kitler var ve oldukça uygun rakamlara, araçta Traction Control ve Hill Descent Control sistemler mevcut ki HDC (İniş Kontrol Sistemi) sistemi bu pazar denemek mecburiyetinde kaldım ve benim asfalt lastiklerimle bile aracı kontrolü harikaydı diyebilirim, oldukça dik sayılabilecekbir yamaçtan aracı stabil bir şekilde indirmemi sağladı.
uzattım biraz adınızı yazmamışsınız bir de hangi şehirde yaşadığınızı bilmiyorum, ancak bu araca karar verdiyseniz yapacağınız en doğru şey aracı serviste iyice kontrol ettirmek ve mümkünse seceresi bilinen bir araç için uğraşmak olur.
Garaj bölümünde Tempus nickli Kürşad isimli arkadaşımızın TD5 inin modifiye safhaları var incelemenizi tavsiye ederim bir de Land Rover topicte D2 ile ilgili oldukça işe yarar bilgi mevcut inceleyin sorularınıza cevaup bulacaksınız.
iyi günler