Discovery İçin Ne Dersiniz ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan usas Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 126
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,363

usas

Kamp I
merhaba arkadaslar

konuya yabancıyım, genelde sehir icinde binip hafta sonu tatil ve gezilerde kamp ve doga gezileri icin bir arac bakıyorum. simdilik offroad gibi bir dusuncem yok, oluncada eski bir vitara, lada tarzı bir arac a anca kıyarım heralde :smiley:

Yarın su araca bakmaya gidecegim, vergi yanılmıyorsam yıllık 3.000 lira lara yaklasıyor? genel yakıt tuketimi, bakmam gereken noktalar gibi konularda fikir verirmisiniz?

bu arac model ve ozellik olarak alınıp, 3-5 yıl binilecek turde bir aracmıdır, ustaya gosterip tamamdır alırsam, bu fiyat nasıl size bana yuksek gibi geldi.

http://www.sahibinden.com/2001_model_104_000_km_de_lpg_li_hatasiz_boyasiz_land_rover-67WQQaXQQ10666560WQQpXQQdisplayitem

tesekkurler.

Etiketler

Ynt: Discovery İçin Ne Dersiniz ?..

evet fiyatı yüksek..ama baktıktan sonra gönlünüze yatarsa alın!sizin araca ısınmanız önemli...tabii bayagı bir indirimle ;)

Bu para bu araba için çok ama karar sizin , bence bu parayı gözden çıkardıysanız daha güzel araçlar bulabilirsiniz. Jeep 4.7 bir araç bu araçtan daha yakışıklı ve güzel olur tavsiye ederim , hem de aradığınız gibi hafta içi ve hafta sonu kullanabileceğiniz şekilde ideal bir araç , iyi düşünün derim.

Aradaki farka bakarmısın hangisi daha yakışıklı duruyor.

10666560_8ek.jpg

16170581s79.jpg

ankarada olunca satılık ilanları oldukca kısıtlı, tabi ciddi bir alıs veris icin istanbula gidip gelinedebilir. icerisi bej renk direksiyon iki renk olanların ici oldukca ferah gozukuyor ve favorim adı her ne ise o model. gri olanlarda dogada daha rahat kullanılabilir sanırm.

jeep 4,7 kesinlikle harika 2001 modeller 32.000 civarı cok begeniyorum. benim anladıgım arazi anlayısı icinde yeterli olur sanırım. ancak yakıt canavarı dediler, vergiler yıllık 4000 dediler, vede arazide land kadar da kuvvetli olmaması beni dusundurdu. discovery de 2.5 motorları gorunce biraz da ondan aklıma yattı. vergi nedeni ile.

tabi ki aklım gidip geliyor jeep in estetigi ve konforu yuzunden. ancak 3.1 lere motor sorunlu dediler, 2 kusur crd motorlar guzel gibi onlarda bayagı pahalı.

birde soyle bir model var bunada bakmaya gidecegim bunda fiyata ne dersiniz? birde discovery de v8 II yada td5 den sasma gibi bir oneriniz var ise onları da paylasın lutfen, dedigim gibi agırlık sehir icin. dolayısı ile klima hız kontrol vs konforlarda onemli.

dediginiz gibi jeep g cherokee, discovery,range rover, suziki vitara hatta ve hatta 1.9 tdi quatro audi ye kadar aklımda araclar geziyor. 30.000 tl ust limiti gecmek istemiyorum, cok ozel bir sey cıkmadıkca.
http://www.sahibinden.com/tertemiz_degiseni_boyanani_yok-otomatik-39WQQaXQQ15695674WQQpXQQdisplayitem

ARSLAN67' Alıntı:

Hersey Görüntü demek değil.
Basit örnek le açıklıyayım, Polemik olmasın.

Kanarya da kuştur, Karga da.
Kanarya tabiki daha güzel öter, ama Karga 300 Yıl yaşar.

Kıyaslamayı neye göre yaptığınız önemli.

Ama fiyat konusunda da biraz pahalı gibi geldi. Diğer problemleri forumda oldukça tartışıldı. eski konularda güzel topic ler var bir bakın.

3-5 yıl binilecek bir araç mı derken, Torununuzun torunu da meraklı ise biner, hiç şüpheniz olmasın. Tabi bukadar elektronik aksam çalışırmı bilmiyorum ama yürüyeceği kesin.

Saygılar HakanY.

ARSLAN67' Alıntı:
Disco2 yi yakından görmediğiniz arçlardan anlamadığınız anlaşılıyor birbirleriyle 4x4 haricinde benzer hiçbir yanları yoktur
o jeep ile kıyaslanması bile hata disco2 ile degilde freelander ile kıyaslansa çok daha doğru olur

yunus bager' Alıntı:
Disco2 yi yakından görmediğiniz arçlardan anlamadığınız anlaşılıyor birbirleriyle 4x4 haricinde benzer hiçbir yanları yoktur
o jeep ile kıyaslanması bile hata disco2 ile degilde freelander ile kıyaslansa çok daha doğru olur

Ben disco2 ve freelander araçları yeterince tanıyorum ayrıca kullandın.Yalnız arkadaşımızın aradığı araca göre tavsiyede bulundum.Her aracı istediğin araç ile kıyaslanacak illaki bir şeyler vardır ben de bilgim dahilinde kıyasladım ve de tavsiyede bulundum hala da iddaa ediyorum . Eğer sizin de tavsiyeniz varsa kendi düşüncenizi , iddaanızı ve tavsiyenizi yazınız.Benim size tavsiyem tanımadığınız insanlar hakkında bilmeden görüş bildirmeyiniz. Ayrıca sizin yazdığınız şekilde tabir etmek gerekirse forum kurallarını ve bu konularda konuşmayı bilmediğiniz ve anlamadığınız belli , sonuçta bu bir forum arkadaşımız bir konu açmış herkes kendi düşüncesini yazar başkasının görüşünü bu şekilde eleştiremez.Teşekkürler...

Discovery Seri 2 Td5 sizin ihtiyaçlarınızı yeterince karşılayacak asfalt ve arazi performansı ortalaması yüksek iyi bir araçtır. Tavsiyem sizin deneyerek karar vermeniz. Kullanıcı olarak sürüş zevki ve iç hacim rahatlığı konusunda Discovery serisinin üstüne pek araç tanımıyorum. Saygılar.

Ynt: Su discovery icin ne dersiniz?

konusu geçen araçların hepsini kullanmış biri olarak
1- disco v8 - yüksek tüketim ve vergi,, kasa ve özellikler td5 ile aynı hafta sonu hafif kamp ve etkinlikler için ideal , ağır offroad için her araç gibi hazırlamak lazım ama derti hiç bitmez aktif süspansiyon körükler ,denge sistemi hep problem uzun yolda arka koltuklarda uy
umak ve yorulmadan seyehat etmek imkansız ama dediğim gibi hafta sonu için ideal

2- grand cherokee - bitmek tükenmek bilmeyen ön takım bozulmaları ve sallantı araç içinde arkadakiler sallabaş olur fakat gidişide uzun yoluda td5 den çok daha keyifl derim ama vergi derdi ,

bunlar benim yorumlarım kullandığım araçlarla yaşamış olduğum tecrübeler tercih sizin bu arada ankarada bakmış olduğunuz v8 disconun fiyatı çok yüksek ben 2001 model fuul td5 mi 35,000 verdim 270,000 km idi üzerinde vinç port bagaj filan mt lastikler fikir olsun

ARSLAN67' Alıntı:

Kesinlikle disco daha yakışıklı duruyor (bana göre) ;D ;D yakışıklılık, güzellik biraz göreceli kavramlar değilmi sizcede?

Herkese selam;
Fotoğraftaki yakışıklı Jeep'e laptop çantalı takım elbiseli iş adamı yakışır bence. Eğer öyleyseniz yakışıklı Jeep alın derim. Değilseniz çirkini daha yakışıklı durur sizde.

Emrunlu' Alıntı:
Herkese selam;
Fotoğraftaki yakışıklı Jeep'e laptop çantalı takım elbiseli iş adamı yakışır bence. Eğer öyleyseniz yakışıklı Jeep alın derim. Değilseniz çirkini daha yakışıklı durur sizde.

Takım elbise giymekten nefret eden biri olarak neden disconun bana daha yakışıklı geldiğini şimdi anladım. ;D

usas' Alıntı:
jeep 4,7 kesinlikle harika 2001 modeller 32.000 civarı cok begeniyorum. benim anladıgım arazi anlayısı icinde yeterli olur sanırım. ancak yakıt canavarı dediler,

Disco II V8'in az yakacağını falan sanıyorsanız hayal kırıklığına uğrarsınız, LPG'li hali bile gayet can sıkıcı...

TD5 lere yonelmek lazım o halde... 2,5 motorun o kasayı tasımadıgı erken perte cıktıgı gibi soylentiler var , ne dersiniz?

bir de LPG aracım daha once olmadı, soylenilene gore ortalama bir jeep bir dolu tup ile 250 km kadar gidiyor mus, buda lpg ile gitmek isterseniz otogaz cıdan 125 km uzaklasabileceginiz anlamına geliyor, bu kısmı beni cok soguttu. deponun buyugu kucugu falan mı oluyo acaba?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,616
Kaydolan Son Üyemiz
ALISH

Çevrimiçi üyeler

Geri