Discovery 4.0 V8

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan doğaberk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,747

doğaberk

Kamp I
Merhabalar, Discovery' lere bakıyorum, forumda yazılanlardan anladığım kadarıyla V8 lerin diğer modellere göre bariz güç farkı olduğunu, keyifli olduğu. Aslında 4.0 motordan da bu anlaşılmakta. Ancak merak ettiğim önemli konulardan biri İstanbul gibi trafiği bol olan şehiride ne kadar yakar ,malumunuz hayat şartları kolay değil:smiley: Böyle bir araç illaki benim keseme hitap etmesi için illaki lpg'li kullanılacak. Bu şartlarda yoğun trafikde km' de kaç litre yakar?

Etiketler

Ynt: Discovery 4.0 V8

Ancak merak ettiğim önemli konulardan biri İstanbul gibi trafiği bol olan şehiride ne kadar yakar ,malumunuz hayat şartları kolay değil:smiley:

:D onunla işten eve evden işe gitmeyi düşünmüyorsunuz herhalde. Bunu denerseniz hayat düşündüğünüzden daha da zor olabilir ;)

eğer ki ev iş arası hergün kullanacaksanız. taksiyi tercih etmeniz sizin yararınıza olacaktır. cunku bir ara 35 lt yi görmüştüm. acı ama gerçek :smiley: ;D ;D ;D ;D ammaaa o direksiyona geçince yemişim yakıt parasını diyorsunuz oda ayrı bir konu tabi, benzinliğe gidene kadar...

merhabalar.bende almak isiyorum discovery ama karar veremiyorum.önerilernizi ısrarla bekliyorum..ayrıca bu araçla kullanıcı olarak daha ayrıntılı bilg verirseniz sevinirim.mümkünsede tel konuşabiliriz..görüşmek üzere...

Dısko şehir içi için hiçde mantıklı bir seçim değil araç güzel ama yukardada bahsedildiği gibi yakıt durumu katlanılır gibi değil (şehiriçi bahsediyorum ) şehirler arası yolda diğer araçlardan olan yakış farkı katlanılabilir ama şehiriçi binilmek için ülkemiz şartlarında cebinizi yorar(arazi için uygun modifiye ve uygun lastıkle krallar gibi gezersınız ama şehir içi için malesef ülkemiz şartlarında yakar olarak çok yorar.

2.5 Yıldır disco 1 kullanıcısıyım.hatta günlük kullanıyorum.parça bazında bir sıkıntısı yok.büyükşehirlerde usta sıkıntısı yok.sadece yakıt sıkıntısı var oda şundan dolayı kıyaslama hatası bence.herkes lpg li 1600cc binek arabalarla karşılaştırıyor ve sonuç olarak faiş bir yakıt tüketimi çıkıyor. 4.0 lt diger araçalarla karşılaştırıldıgında %10-15 lik bir fark var oda çok normal diye düşünüyorum.
Saygılarımla...

Merhaba bende 1 yildir disco 2 v8 kullaniyorum yakit yonunden esime dostuma geyik ve makara konusuda bolca oldum ama kar yagdiginda hepsi yolda kaldiginda ilk aradiklarida ben oluyorum iste ozamanda gulme sirasi bana geciyor nekadar kar olursa olsun nekadar camurda olsa tik demeden gurul gurul gidiyor iste ozaman yaktigi benzinde gazda helal olsun diyosunuz heleki yolda verdigi guven apayri ;) hatta benimkinde suan sensorlerden dolayi bir agriza var ve benzinde km de 1.600 tl yakiyor o biraz sikinti yaratmisti ama oto mekanik huseyin ustaya goturdum sali gunune teslim edicek ondan sonra gene durmak yok sizede tavsiyem bir disco almaniz :smiley:

Merhaba arkadaşlar bende dısko 1 v8 kullanıcısıyım yaklaşık bir yıl oldu olmadı kışın biraz daha fazla yakmakta yaz geldiğinde daha ölçülebilir bir hal alacağını düşünüyorum benimde tahminim 25-30 litre arası şehir içinde olacaktır ayrıca ben akışmetreyi değiştirdim yenisi ile bundan sonrada ölçüm yapmadım sağlıklı olması için yazı bekliyorum tabi bunda hava filitresi ve bujilerinde katkısının olduğunu tahmin ediyorum birde ayağınıza hakim olmak lazım eğersiz atabinmek resmen yelesinden tutun :smiley:) one life

naçizane fikrim.
istanbul trafiğinde bırakın disco kullanmayı motorsiklet bile kullanmak istemiyorum artık. topkapı-bakırköy arasını (4,5km) 1 saatte gitmekten ve senede 2 kez defender ın debriyaj merkezini değiştirmekten bıktığım için artık metro kullanıyorum. yakıt kısmı da işin cabası tabiki.

DISCO I MPI kullanıyorum. V8 yerini asla tutmaz biliyorum ama şehir içinde 0.40-0.45 arası şehirler arasında 0.35-0.40 arası yakıyor. bu arada lpglı aracım.. V8 alırsam bılıyorumkı yakıt masrafım ıkı katına cıkıcak ama olsun V8'i o güzel sesi için deger... 8)

Yeni bir discoII v8 kullanıısı olarak dikkatli gidilince 200km şehirdışı(90-150km/h aralığında) ve geri kalan 150 km İSTANBUL trafiğinde olmak üzere toplamda 350 km yolu 250 tllik 95oktan benzinle tamamladım tam sağlıklı bir ölçüm değil ama yakıt ışığından yakıtışığına bu hesaba gore 0.72tl yaktı v8 benzinli bir araç için bence makul birrakam :D

V8 kullanıcı olarak 33' MT lastiklerle şehir içi 1tl şehir dışı 0.78 kuruş yakıyorum.

bu arada LPG kullanan arkadaşlara sorum olacak, ne marka kullanıyorsunuz ve performanslarından memnun musunuz? performans derken sıkıntı çıkartıyor mu size?

Öncelikle herkese paylaştığı bilgi ve tecrübelerinden dolayıs teşekkür ederim. Söyledikleriniz ve benim de araştırmalarım ışığında bu koşullarda 300 TDi daha makul geldi. E biraz hantal yavaş belki sorunlu bile olabilir ama en azından kullanırken verdiği hissiyatı 98 yıllarından sonraki diğer marka ve model araçlarda bir ikisi dışında bulamadım. Buna ek olarak sanıyorum aracın vites oranları bir iki yeri ile ilk viteslerdeki tepkimeyi de arttırabiliyormusuz. Buda ivmelenmeyi 2,3 saniye arttırır dediler, e bunla iadere edicem artık. Sadece bir araç daha var baktığım ama onunda içi biraz dar geldi baakalım, yüzdük yüzdük kuyruna geldik. Bu arada ABS li de pek önermiyorlar o yıllardaki araçlarda. Bir de o konu var tabi:smiley:

Teşekkürler,

Doğa

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR