Discovery 4.0 V8 Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan berk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,890

berk

"DEFENDER" is the sign of the sick mind :)
Yer
kocaeli
Web
www.kodosk.org.tr
herkese merhabalar..

sıkı bir niva sahibi fun ı olmama ragmen artık kızımı degıstırmemın zamanının geldıgını dusunuyorum..
uzun suredır dıscovery dıye dusunuyordum zaten..

sımdı burda dısco ıle ılgılı bıkac sorum olcak eger yardımcı olursanız cok sevınırım ;)

1- tercıhım v8 benzınlı olcak ancak bazı ılanlarda 3,9 yazıyor bazılarında 4,0 araşarındakı fark nedır?
2- 1997-2001 tarıhlerı arasında secım yapmayı planlıyorum sız olsanız hangı tarıhler arası uretılenı secerdınız?
3-benzınlı oldugu ıcın tabıkı doğal olarak lpg taktırcam ( bunun ıcın ayrıntılı bılgı cok daha guzel olur
yıllara gore motorlarda farklılık gosterdıgı ıcın nerde yaptırabılırım hangı markanın kullanılması daha uygun olur vs..)
4-yedek parca malıyetlerı ve bakım malıyetlerı ne olur?

ılan hakkında ne dusnuyorsunuz??

http://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=4217962

cvaplarınızı sabırsızlıkla beklıyorum :smiley:

selamlar berk

Etiketler

Ynt: Discovery 4.0 V8 Hakkında

berk' Alıntı:
sıkı bir niva sahibi fun ı olmama ragmen artık kızımı degıstırmemın zamanının geldıgını dusunuyorum..
uzun suredır dıscovery dıye dusunuyordum zaten..

Berkcim V8 konusunda benden daha tecrübeli arkadaşlar yardımcı olacaktır. Ben sadece seni imana geldiğin için tebrik etmek istedim ;D

Askerlik yaramamış sana... ;D
Artık rahat edersin, İzmitte piyasa yaparken karizman çizilmez bundan sonra... :D

Berk selam
Disco I ler 91-98 arasi üretildi. Sen 95-98 arasina odaklan bence, 91-94 zaten pek bulunmuyor.
99 ve sonrasi Disco II oluyor, Disco II V8 ler de oldukça ucuz, 22-23.000 YTL ye kadar bulunuyor
ancak Disco II lerde hersey elektronik, ağır offroad ta biraz masrafli olabilir hem de vergisi senelik 1.645 YTL ama motor 4.0 litre V8 yani Range Rover lara da konulan motor Disco I de kullanılan 184HP 3.9 V8 e göre çok daha güçlü, yalnız Disco II lerin manueli de bulunmuyor
Disco I V8 lerde vergi 97 ve alti modellerde 659 YTL, 300TDI ile aynı gibi, manuelini alıp LPG yaptırınca araç yaklaşık 300TDI kadar yakacak, ilanda 4.0 Litre yazıyor ise yanlış yazılmış Disco I ler 3.9
motorun kondisyonu iyi ise hararet yapmamışsa rahat 400-500.000km. yapıyor 300TDI gibi 200.000 de tırtlamıyor :smiley:
yani sen 95-97 arası temiz bir Disco I V8 bakacaksın

VitaEsMorte' Alıntı:
Berkcim V8 konusunda benden daha tecrübeli arkadaşlar yardımcı olacaktır. Ben sadece seni imana geldiğin için tebrik etmek istedim ;D

abı benım kechı gunluk kullanımda bana cok sorun cıkarmaya basladı,daha rahat bı arac almamın zamanı geldıgını dusunuyorum :D

ilandaki araç 98 olduğu için vergisi yüksek 1645 YTL
otomatik olduğu için hem performanstan hem de yakıt tüketiminden kaybedersin hem de arazide keyifli olmaz ve masraf çıkarmaya da meyilli olur
21.000 YTL de pek ucuz değil, 16-17 ye bulursun

Deep' Alıntı:
Disco I V8 lerde vergi 97 ve alti modellerde 659 YTL, 300TDI ile aynı gibi, manuelini alıp LPG yaptırınca araç yaklaşık 300TDI kadar yakacak, ilanda 4.0 Litre yazıyor ise yanlış yazılmış Disco I ler 3.9
motorun kondisyonu iyi ise hararet yapmamışsa rahat 400-500.000km. yapıyor 300TDI gibi 200.000 de tırtlamıyor :smiley:

Yiğidim sende sanki tdi dan benzinliye doğru bir mezhep değişimi söz konusu gibi?
::smiley:

taiga' Alıntı:
Askerlik yaramamış sana... ;D
Artık rahat edersin, İzmitte piyasa yaparken karizman çizilmez bundan sonra... :D

abı bırak ne pıyasası yaa benım neden bunu almak ıstedıgım cok acık

gecen ay kardesım servısten yenı alıyor daha eve dönerken sol serıtte gıderken e-5de on tekerlerın balataları kıtlenıyor once sol tekerın sonra sag teker frenler bosalıyor e-5 de pımpon topu gıbı bı sol barıyerlere bı sag tarafa suruklenıyo neysekı kazasız belasız durabılıyo sonunda
bu arada babam da önde kendı arabasında dıkız aynasından olayı gordukten sonra bıdaha kullanmamak uzere satısa cıkarıyoruz..

çilekeş bir 300TDI kullanıcısı olarak senin de V8 i test etmeni öneririm sonra sen de isyan etmeye başlarsın yavaştan "Allahım neydi günahım" diye :smiley: eeheheheheh

VitaEsMorte' Alıntı:
Yiğidim sende sanki tdi dan benzinliye doğru bir mezhep değişimi söz konusu gibi?
::smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,855
Kayıtlı Üye Sayımız
166,650
Kaydolan Son Üyemiz
alkocburak

Çevrimiçi üyeler

Geri