Ynt: Discovery 3 Sizce Arazi İçin mi Yol İçin mi?
BolbuzJack' Alıntı:
Sıfır arazi aracı alacak olsam ilk tercihim Toyota FJ Cruiser olurdu...
Güzel bir seçim... Piyasada çok görmüyorum... Tasarımı ile de dikkat çekici. Alıcısı belli bir kitle. Sanırım standart olarak TR'de satışı yok. Özel istek üzerine getiriliyor olabilir... Zira http://www.toyotasa.com.tr/turkey-local/fiyatlistesi2.aspx adresinde satış fiyatı da açıklanmamış.
Özelliklerini biraz araştırdım. Elektronik ateşleme kontrolü, abs, ebd, power assisted variable gear steering, elektronik fren desteği, araç stabilite programı, patinaj kontrolü gibi günümüzün elektronik oyuncaklarından bu araçta da mevcut. Kaldı ki, LR3’ün (Discovery diyemiyorum, dilim varmıyor) 37,2 derecelik yaklaşım açısı ile ön tamponunu vurduğu yerde, FJ Cruiser 34 derece ile “dokunmadan geçebilirim” diyemeyecek.
Bence marka / model ya da menşei aramaktan ziyade, bir aracın araziye (1) ne kadar uygun olduğuna bakmak lazım. Reha’nın dediği doğru. Eğer amaç araziye çıkınca en az takılma ile ilerleyip, gitmek istediğimiz noktaya varabilmek ve de geri dönebilmekse, arazi koşullarından en az etkilenecek araçlara yönelmek gerekecek… Ne yazık ki ister Hindu (ex-UK), ister Japon, ister Amerikan olsun; son yıllarda üretilen tüm araçlar elektronik.
şimdilik kırılana kadar Disco 1 ile devam ediyorum. eminim çoğu arkadaş da, (markadan bağımsız) eski araçların off road için daha uygun olduğuna katılacaktır.
(1) insanların araziden anlayışları farklı. Değişik seviyeler ve amaçlar söz konusu.