Discovery 2 Genel Sorular Buraya

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan troyexplorer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 335
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 66,205
E5207AE9-43BF-4DA6-9F65-4C6FB9E7AF76.jpeg
Şaftlarda gresörlük gibi vidalar var , yağ basılıyormu bunlara?

Son düzenleme:

Etiketler

Merhaba,

Hafta sonu sanziman yaginin sogutucuya olan baglantisindaki borunun cikmasi yuzunden tum yag yola ve arabanin alt kismina bosaldi ve yolda kaldim. Cekici ile servise goturdukten sonra bu problemi www.discovery2.co.uk / Gearbox Oil Cooler Pipes adresinde gorunce cozumu de kolay oldu. Yag sol tekerlegin oraya bosaliyor ve araba biraz sag/sol savruluyor yoldaki yag yuzunden, once lastik filan patladi sandim. Neyseki hizim cok yuksek degildi. Yag bosalinca zaten sanziman calismiyor ve mecbur kenara cekiyorsunuz araci.

Ama eger yolda kalmak istemiyorsaniz bu boruyu ve baglanti yerini mutlaka kontrol ettirin hatta en bastan ya boruyu degistirin komple ya da krom kelepce ile saglamlastirin derim. Sizin de basiniza gelmesin. 9 litre sanziman yagi maliyeti, isciligi, cekici parasi, arabanin alt yikamasi/temizligi ile ugrasmayin benim gibi. :(

Kazasiz belasiz surusler dilerim,

Ferhat

Merhaba,

Hafta sonu sanziman yaginin sogutucuya olan baglantisindaki borunun cikmasi yuzunden tum yag yola ve arabanin alt kismina bosaldi ve yolda kaldim. Cekici ile servise goturdukten sonra bu problemi www.discovery2.co.uk / Gearbox Oil Cooler Pipes adresinde gorunce cozumu de kolay oldu. Yag sol tekerlegin oraya bosaliyor ve araba biraz sag/sol savruluyor yoldaki yag yuzunden, once lastik filan patladi sandim. Neyseki hizim cok yuksek degildi. Yag bosalinca zaten sanziman calismiyor ve mecbur kenara cekiyorsunuz araci.

Ama eger yolda kalmak istemiyorsaniz bu boruyu ve baglanti yerini mutlaka kontrol ettirin hatta en bastan ya boruyu degistirin komple ya da krom kelepce ile saglamlastirin derim. Sizin de basiniza gelmesin. 9 litre sanziman yagi maliyeti, isciligi, cekici parasi, arabanin alt yikamasi/temizligi ile ugrasmayin benim gibi. :(

Ferhat
Evet bu iş yıllanmaya bağlı eskimeyle araçların bu yaşında kronik sorun haline geliyor

Merhaba,

Ferhat
Presli boru zaten o. Zamanla atıyor o boru hepsinde oluyor yavaş yavaş. İşlemi de dediğin gibi çok kolay.

Merhaba,

Ferhat
Geçmiş olsun,daha kötüsü olmasın umarım.Parça numarasını tespit edebilmişmiydiniz değiştirirken?

Geçmiş olsun,daha kötüsü olmasın umarım.Parça numarasını tespit edebilmişmiydiniz değiştirirken?
Onda çok numara var orhan ya şase den baktırıcan , yada üstünde etiketleri var motor tarafında onlara bakıcan
Mesela benimki lrcatte çıkan numaralarla uyumlu değil, üstündeki etiketlerde farklı numara var

Hortum o ya. Öyle çok numaralık birşey de değil ki. Kesip biçince gayet sağlam bir şekilde oluyor. Aynısı mersinde başıma geldi. Erişimide çok kolay. Hava filtresinin kutusunu çek çıkart lap diye ulaşıyorsun. Diğer ucuna da alttan ulaşım çok rahat.

Sizde olmuşmuydu aynı sorun?
Evet. Mersinde geldi başıma. şehirler arası yolda. Araç bir anda hız kesiyor. Gaza bassanız da hızlanmıyor. Bir anda boşaltıyor şanzuman yağını yola araç.

Uçlarında presli rekor var bunların o pres yerlerinden atıyor. Henüz başınıza gelmediyse elden geçirmekte fayda var.
Bugün olmazsa yarın olacaktır. Hava filitresinin kutusunu çıkartın. Hortumu göreceksiniz. Presli olan. Onu söküp ucunu revize edebilirsiniz.

Hortumu takip edip diğer ucunu da revize edebilirsiniz ama o uç biraz daha zorlu ve zaten %90 sorunu hava filitresinin altındaki yere3n yapıyor.

Evet. Mersinde geldi başıma. şehirler arası yolda. Araç bir anda hız kesiyor. Gaza bassanız da hızlanmıyor. Bir anda boşaltıyor şanzuman yağını yola araç.

Uçlarında presli rekor var bunların o pres yerlerinden atıyor. Henüz başınıza gelmediyse elden geçirmekte fayda var.
Bugün olmazsa yarın olacaktır. Hava filitresinin kutusunu çıkartın. Hortumu göreceksiniz. Presli olan. Onu söküp ucunu revize edebilirsiniz.

Hortumu takip edip diğer ucunu da revize edebilirsiniz ama o uç biraz daha zorlu ve zaten %90 sorunu hava filitresinin altındaki yere3n yapıyor.
Sizede geçmiş olsun:smiley:.Açıklama için teşekkür.

Genelde bu gibi parçalar aslında dediğiniz gibi çok spesifik parçalar değil,araca baktım bi de forumda ki linke bakınca diğer uca ulaşmak zor(sensörün olduğu tarafa).Normal bir araç olsa hiç düşünmem,hortumcuda yaptırırım ama bu araçlarda korkulu rüya görmek,yerinden sök,tak,parçayı basacak kişinin kabiliyeti,titizliği vs.düşününce uğraşmak istemem.

Onda çok numara var orhan ya şase den baktırıcan , yada üstünde etiketleri var motor tarafında onlara bakıcan
Mesela benimki lrcatte çıkan numaralarla uyumlu değil, üstündeki etiketlerde farklı numara var
Süleyman dediğin gibi lrcatte saçma numaralar var,aynen ya şase ya üzerinden tespit edeceğim.(Sanırım,motor TD5 olsada,uzunluk,kıvrımlar vs.yok ACE li ACE'siz ,olmasına göre yıla göre değiştirmişler.Tam olarak standart değil,araya yeni ekipmanlar girmiş,çıkmış)

Genelde bu gibi parçalar aslında dediğiniz gibi çok spesifik parçalar değil,araca baktım bi de forumda ki linke bakınca diğer uca ulaşmak zor(sensörün olduğu tarafa).Normal bir araç olsa hiç düşünmem,hortumcuda yaptırırım ama bu araçlarda korkulu rüya görmek,yerinden sök,tak,parçayı basacak kişinin kabiliyeti,titizliği vs.düşününce uğraşmak istemem.
Evet diğer uç biraz sıkıntı. Dediğiniz gibi en şıkı değiştirmek. Kafanız rahat olur. Rutin bir revizyon programınız varsa ve henüz bu sorunu yaşamadıysanız bence programa alın.

Listede... (namı diğer BİTMEZ LİSTE):smiley:

Bitmezzzz Bitmezz.. Hem de Bitmez Listenin şeddelisidir şeddelisi. :tearsofjoy:

Sattım bitti listem.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR