Dıscovery 1 Direksiyon Amortisör Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan foremost Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,926

foremost

Zirve
Yer
adana
arkadaşlar dısko 1 direksiyon amortisörü değiştirmek istiyorum eskimiş iyi durumda gözükmüyor öneriniz hangi marka olur birde birden fazla takmak mantıklımı 2 adet takılı araçlar gördüm yabancı sitelerde bana bu konuda bilgi ve fikir verirmisiniz teşekkürler

Ynt: Dıscovery 1 Direksiyon Amortisör Hakkında

HD bir şey kullanabilirsin, fazla zıplatmıyorsan kendi orjinalini kullanabilirsin. Amortisör sertleşmeye başlayınca direksiyon tepkileri de sert olur tekerlerin ufak darbelerini bile hissetmeye başlıyorsun

direksiyonda sertleşti sanki gaza bastığımda bir yumuşama oluyor ancak arazıde ıken dönüşlerde ağırlaşıyor ben birde lastiklerdenmi diyorum lastiklerim 35'' 2 amortisor olayıne ne diyorsunuz bir fayda sağlıyormu bu

Direksiyon sertleşmesi amortisörden kaynaklanmaz. O ebattaki lastikler zaten sisteme yük bindirir, direksiyonu rahat çevirmenizi sağlayan da hidroliktir sistemdir. Bence ilk olarak direksiyon hidrolik pompasına bir bakım yapın kaçak var mı yok mu ondan sonra da HD amortisör takın en azından darbe mukavemeti artar. 35 ebat lastikle o aracın motor kapağını açınca motorun içini üstten göremezsiniz, kapağı açmadan aracın altından direksiyon hidrolik kutusuna bakın derim....

en başta kontrol ettiğim yerlerden birisi idi ancak depo hep aynı seviye eksiltme yok hatta fazla oldumu dışarı bile atıyor bir ihtimal kutudan şüpeleniyorum ancak onu ele alırsam bana pahalıya çıkacak gibi bu iş tamir takımı oluyormuş onu biliyorum birde HD amortisör derken neyi kastettiniz bu bir markamı veya markası nedir belirttiğiniz amortisörün teşekkürler

HD Heavy Duty yanı ağır hizmet tipi. Son zamanlarda çeşitli forumlarda gördüğüm kadarıyla Terra Firma firmasının ürünleri tutuluyor Bilstein da olabilir. Hidrolik pompa kendi içerisinde kaçırıyorsa dışarıdan bir şey göremezsiniz. Yağ sıkıştırma anında aşınmış palet/mil arasından kaçıp tahliye olur böylece güç kaybı yaşarsınız. Direksiyonu tam sağ/sol bir tarafa sonuna kadar çevirip orada tutun pompa sesini dinleyin hidrolik hortumlara bakın. Normalden değişik bir ses olabilir. Sıkıştırma anında hortumun doğal olarak çok sert olması lazım eğer hafiften yumuşaksa içeriden kaçırıyor olabilir.

bu söylemiş olduğunuz konuları bir bir deneyeceğim ayrıca sona dayandığında pompa bütün araçlarda olduğu gibi bu araçtada zorlanıyor ve sürtünme sesi gibi bir ses geliyor terra fima marka gördüm kayalarda onu alıp takmayı düşünüyorum henüz irtibata geçmedim bu denemeleri yaptiktan sonra tam kararımı vereceğim ancak amortisör kesin değiştireceğim korkum kutu içerisinde bir sorun olmasından pompoda herhangi bir sızıntı yok olsa uzun süre aynı yerde biraktım akıntı olmadı gözlemleyeceğim size bildiririm teşekkürler

http://www.mm-4x4.com/terrafirma-rtc-return-to-centre-steering-damper---defender-fitment-only-3458-p.asp

Almışken iyisini almak lazım, tavsiyem..

http://www.kayalaroto.com.tr/index.asp?p=21&r=13372&Grup1=DISCOVERY&Grup2=D%FDscovery+S1&Grup3=Direksiyon+Aksam%FD&Grup4=

bende bunu buldum kayalardan sanırım aynı parça

Kayalarda belirttiğiniz sanırım standart direksiyon amortisorü. Benim verdiğim linkteki kendiliğinden merkeze dönüyor.

TF 811, standard amortisör ama orjinal yedek parçadan daha iyi, TF 835 bir üst model

http://www.landrox4x4.com/?page=searchresults&searchterm=steering+damper

Burada böyle yazıyor. Pompa işi noldu?

halil bey linkteki amortisor burada bulunmamakta sanırım ancak yurt dışından getirtilebilir ancak bilinen bir yerde mevcut ise bakmak isterim birde merkeze dönmesi artısı neler olabilir

Dixie' Alıntı:
TF 811, standard amortisör ama orjinal yedek parçadan daha iyi, TF 835 bir üst model

http://www.landrox4x4.com/?page=searchresults&searchterm=steering+damper

Burada böyle yazıyor. Pompa işi noldu?
pompada bir sıkıntı gözlemlemedim yağ akıtmada yok pompada başka bir sıkıntı var ise bu ne olabilir yada kutuda bir sorun varsa bu nasıl oğrenilebilir acaba ayrıca hidrolik kutusunu sürekli kontrol ettim eksiltme yok

Sistemin içinde kaçak var yani yağ yeterli basıncı yapamadan kendi içerisinde tahliye oluyor. Pompanın tamir takımı varsa içinde neler var? Sadece contalar mı yoksa pompa dişlisi/paletleri de var mı? Direksiyonu sıkıştırdığınızda sürtünme sesi geliyor diyorsunuz. En sağlıklısı pompayı söküp içine bakmak aşınma ve kaçak nerede belli olur. Bir an önce yaptırmanızı tavsiye ederim, yolda giderken pompa dağılabilir iki ihtimaliniz var ya pompa valsi boşa döner ama direksiyon taş gibi olur ya da vals de sarar, kayış kopar ondan sonra devamını düşünün. :( :(

Dixie' Alıntı:
Sistemin içinde kaçak var yani yağ yeterli basıncı yapamadan kendi içerisinde tahliye oluyor. Pompanın tamir takımı varsa içinde neler var? Sadece contalar mı yoksa pompa dişlisi/paletleri de var mı? Direksiyonu sıkıştırdığınızda sürtünme sesi geliyor diyorsunuz. En sağlıklısı pompayı söküp içine bakmak aşınma ve kaçak nerede belli olur. Bir an önce yaptırmanızı tavsiye ederim, yolda giderken pompa dağılabilir iki ihtimaliniz var ya pompa valsi boşa döner ama direksiyon taş gibi olur ya da vals de sarar, kayış kopar ondan sonra devamını düşünün. :( :(
evet bu mümkün olabilir bunun içinde pompayı sökmek gerekir söküp takmak bile tuzluya mal olacağı kesin ancak sorun varsa yapılmalı diye düşünüyorum tamir takımı olayına gelirsek araştırmak lazım yenisi pompanın 600 civarı tamir takımı olarak göremedim ancak direksiyon kutusunun var tamir takımı oda ayrı bir boyut sökülmüşken onlarında değişmesi iyi olurmu yoksa hiç ellememekmi lazım

Felaket tellalı gibiyim ama anladığım kadarıyla durumunuzu şöyle izah edeyim. Hidrolik pompanın içeriden kaçırmasının sebebi aşınmış conta/palet ya da dişlilerden olur. Pompa dişli kutusunun kolay dönmesine yardımcı olur. Eğer dişli kutusu kolay dönmüyorsa pompa normal basınç yerine kendi içinde sıkıştırma yapar bu sıkıştırma da belli bir yere kadar devam eder ve en sonunda kaçak yapmaya başlar. Pompanız bu yüzden içeriden kaçırıyor. Normalden büyük ebat lastikler kullandığınızdan dolayı iç kramayer dişlilerinde zorlanma var bu yüzden de kutunun da bakıma girmesi lazım. Yamalı bohça gibi pompayı tamir edip direksiyon kutunuza bakmamak olmaz bu arada sizin rotlar ne alemde? Onlara da normalden fazla yük binmekte kontrol edin

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,978
Kayıtlı Üye Sayımız
166,730
Kaydolan Son Üyemiz
Attila Aykan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR