Dıscovery 1 Direksiyon Amortisör Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan foremost Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,238

Ynt: Dıscovery 1 Direksiyon Amortisör Hakkında

yanıyom yanıyom fadime uçağımı getirin vuuuuun ;D ;D ;D dostlar nereden nereye geldik bir amortisör ile yola koyulduk pompaydı kutuydu derken rotlara kadar indik maşallah şikayet etmiyorum söylediklerinizde sonuna kadar haklısınız madem bu işe el atacağım direksiyon ve ön düzen elden geçmeli onu anladım tek korkum pompanın arızalı olması ve tamirinin mümkün olmaması canımı sıkabilir ayrıca bunları söküp takmak ne gibi bir maliyeti olur bu konuda da akıl verin bari :D

Eliniz anahtar tutuyorsa yapılabilecekler sırasıyla şöyle
1- Pompayı yerinden sökün, ağır sanayideki bir hidrolik servisine verin onlar dağıtır toplar çalışır halde verir. Bir zaman sonra tekrar aynı sorunla karşılaşırsınız çünkü pompanız ön düzene göre yetersiz.
2- Aracınızı servise götürün, onlar dağıtır toplar ya da yenisini verir. Bir zaman sonra tekrar aynı sorunla karşılaşırsınız çünkü pompanız ön düzene göre yetersiz.

Bunu buldum alternatif bir yöntem.
http://landroverforums.com/forum/discovery-i-39/chevy-power-steering-pump-works-great-35013/

Kısaca orjinal pompanız sizin kuruluma göre yetersiz, mevcut olanından biraz daha kuvvetli bir pompa bulmanız lazım.

1. opsiyon fazla maliyetli olmayabilir eğer iç contalardan kaçırıyorsa, contalar standarttır bulunur, kapaklar hariç o da yapılır. Eğer palet/dişli/yatak/mil sorunu varsa söylerler, gidip yeni pompa almak daha akıllıcadır
2. opsiyon konusunda yorum yapamam servisten servise, tecrübeye göre değişir.

Yapmış olduğum yorum hidrolik pompa üzerine, işim gereği hidrolik üzerine biraz bilgim var o yüzden yapıyorum. Eğer iki ihtimal de size uzaksa orjinal pompa bulun takın/taktırın ama bir zaman sonra aynı sıkıntı olur bunu bilin. Eğer, pompanın içi açılmıyorsa zaten yapacak bir şey yok, gidip yenisini almak durumundasınız

Bu arada 1. opsiyonu seçer ve pompayı sökerseniz, lütfen içini merak edip açmayın olduğu gibi hidrolik pompa servisine götürün :D :D

Bu arada, rot konusunda ciddiyim eğer imkanınız varsa araçtaki rot/burç elemanlarını öğrenin. Bildiğim kadarıyla aracı bu şekilde aldınız, uygulamayı yapan her kimse bu parçaları da değiştirmiş olmalı diye tahmin etmek istiyorum.

Yaptıklarınızdan haberdar ederseniz sevinirim, pompa ve diğer aksamlar konusunda bol şans diliyorum.

sayın dixie bugün ustamla görüştüm o pompaya pek ihtimal vermiyor arızalı olsa ses yapardı bilinirdi diyor ancak aracı perşembe günü götürmeyi düşünüyorum ayrıca direksiyon tamir takımınıda hazır bulunduracağım ustanın dediği rotlar sağlam ancak lastikler düzene göre çok büyük birdahaki sefere bir küçük lastik takmamı önerdi bu durumda çok fazla iyi sonuç alabileceğimizi düşünmüyor lastiklerin durumu ortada diyor ancak yeni direksiyon amörtisörü azda olsa fayda sağlıyabilir diyor benimde şahsi görüşüm sizinki ile aynı lastikler ve ön düzen pompa geniş lastikler için yeterli değil acaba daha güçlü bir pompa bizim sorunumuzu çözebilirmi başka bir aracın pompası uyabilirmi verdiğiniz linkte adamlar başka bir pompayı uyduruyorlar sanırım çeviri düzgün yapmıyor tam olarak ne demek istediğini anlayamadım ancak başka bir pompadan bahrediyor sanırım

merhaba arkadaşlar bugün kayalardan gelen terrafirma amörtisörümüzü takmayı denedik ancak daha takmadan sorunlar baş gösterdi başları ve amörtisör uzunluğu uymuyor 2 tarafına ek parçalar uydurulmak zorunda ve amörtisör tek bir yöne itmekte yay olduğu için yaysızda olmayacağı için aparatlar yardımı ile taktıktan sonra gidişata göre ayar vermek gerekiyor bunların hepsini kayalardan bize verilen telefondaki ustam yardımcı oldu ancak bu şekilde takmak mümkünmüş başta bu usta ile görüşme imkanım olsaydı bu amortisörü getirtmezdim adanada bu işi yapabilecek ustada bulmak biraz zor yapılsa bile fayda sağlıyacağı meçul onun için hiç elletmemek astarı yüzünden pahalıya gelmesin kendi orjinal amörtisörünü alacağım artık bu gun ürünü geri gönderdim ve orjinalini istedim gitti geldi yorgunluğu yanıma kar kaldı benim pekte umudum kalmadı zaten bu şekilde kullanmaya devam edeceğim yeni gelen orjinal ön amortisörü taktıktan sonra iznenimlerini yazacağım arkadaşlar :(

Direksyon amortisoru orjinal veya standart birsey kullanin ancak ikinci bir amartisor daha on kola baglatin. Inanilmaz faydasi oluyor.
Bende iki adet var. cok basarili.

saygilar.

burak bey hayırlı günler ikinci amortisörü takmak için bir aparat gerekiyor bu aparatında fiyatı yaklaşık olarak 350 tl onu hallettikten sonra terrafirma marka amörtisör tam olarak uyumlu oluyor ayrıca bu aparatı takmak içinse hd rot kolları gerekiyor yani anlıcanız işten soğuttu bu durum beni acaba pompanın basıncını yükseltmenin bir faydası olurmu dönüşlerde daha kolaylık sağlarmı ayrıca böyle bir işlem yapılıyormu onuda bilmiyorum

Direksiyon a takilacak ikinci amortisor icin benim araca bir parca kaynattilar sadece. Vakit bulursam fotografni ceker gonderirim.
350 falan degil.
Snrasinda normal bir amartisor ise yariyor.

aynı direksiyon kutusu sorununu bende yaşadım tamire gönderdim daha beter oldu. kızdım hepsini sıfırladım .1600 tl civarı komple kutuyu ve 350 tl civarı pompayı aldım. bu arada rot amortisörlerini çiftledim.bende lastik olarak 900-16 ve şu anda 35 lik silver kullanıyorum. hiçbir sıkıntı yok

altuncu57' Alıntı:
aynı direksiyon kutusu sorununu bende yaşadım tamire gönderdim daha beter oldu. kızdım hepsini sıfırladım .1600 tl civarı komple kutuyu ve 350 tl civarı pompayı aldım. bu arada rot amortisörlerini çiftledim.bende lastik olarak 900-16 ve şu anda 35 lik silver kullanıyorum. hiçbir sıkıntı yok

Abi senin arac fena :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,838
Kayıtlı Üye Sayımız
166,939
Kaydolan Son Üyemiz
Madafak

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR