Ynt: Dıscovery 1 Direksiyon Amortisör Hakkında
Eliniz anahtar tutuyorsa yapılabilecekler sırasıyla şöyle
1- Pompayı yerinden sökün, ağır sanayideki bir hidrolik servisine verin onlar dağıtır toplar çalışır halde verir. Bir zaman sonra tekrar aynı sorunla karşılaşırsınız çünkü
pompanız ön düzene göre yetersiz.
2- Aracınızı servise götürün, onlar dağıtır toplar ya da yenisini verir. Bir zaman sonra tekrar aynı sorunla karşılaşırsınız çünkü
pompanız ön düzene göre yetersiz.
Bunu buldum alternatif bir yöntem.
http://landroverforums.com/forum/discovery-i-39/chevy-power-steering-pump-works-great-35013/
Kısaca orjinal pompanız sizin kuruluma göre yetersiz, mevcut olanından biraz daha kuvvetli bir pompa bulmanız lazım.
1. opsiyon fazla maliyetli olmayabilir eğer iç contalardan kaçırıyorsa, contalar standarttır bulunur, kapaklar hariç o da yapılır. Eğer palet/dişli/yatak/mil sorunu varsa söylerler, gidip yeni pompa almak daha akıllıcadır
2. opsiyon konusunda yorum yapamam servisten servise, tecrübeye göre değişir.
Yapmış olduğum yorum hidrolik pompa üzerine, işim gereği hidrolik üzerine biraz bilgim var o yüzden yapıyorum. Eğer iki ihtimal de size uzaksa orjinal pompa bulun takın/taktırın ama bir zaman sonra aynı sıkıntı olur bunu bilin. Eğer, pompanın içi açılmıyorsa zaten yapacak bir şey yok, gidip yenisini almak durumundasınız
Bu arada 1. opsiyonu seçer ve pompayı sökerseniz, lütfen içini merak edip açmayın olduğu gibi hidrolik pompa servisine götürün
Bu arada, rot konusunda ciddiyim eğer imkanınız varsa araçtaki rot/burç elemanlarını öğrenin. Bildiğim kadarıyla aracı bu şekilde aldınız, uygulamayı yapan her kimse bu parçaları da değiştirmiş olmalı diye tahmin etmek istiyorum.
Yaptıklarınızdan haberdar ederseniz sevinirim, pompa ve diğer aksamlar konusunda bol şans diliyorum.