Discovery 1 Alarm ECU Problemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan zrtn Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,125

zrtn

Ana Kamp
Merhaba, bana oldukça garip gelen bir sorunum vardı. Neden olduğunu anlayamamıştım ki serviste Alarm ECO'dan olabileceğini söylediler ve bir de sizlere sormak istedim. Acaba hiç anlatacaklarım gibi bir durumda karşılaşan kişiler oldu mu merak ediyorum.

Öncelikle aracım 98 model Discovery, Otomatik vites ve lpg'lidir. Problemim aracı stop edip tekrar çalıştırmayı denediğimde ortaya çıkmaya başladı. İlk çalıştırmalarda hiç bir sorun olmadan kısa sürede ateşleme oluyor ve motor çalışıyor fakat ne zaman bir markette yada benzin istasyonunda(en sık durduğumuz yer burası tabi ki, ona ne şüphe :smiley: ) veya bir sebeple arabayı kısa süreliğine stop ettirdiğim herhangi bir yerde tekrar marşa bastığımda marş motoru dönüyor ama motor ateşlemeyi alıp bir türlü çalışır konuma geçmiyor. Gariptir ki bir süre beklediğimde (yaklaşık 5 dk kadar) tekrar marşa bastığımda 1 saniyede motor tekrar çalışıyor. Marşta uzun kalsa yakıt sorunu olabilir diyeceğim ama eğer motorun çalışası varsa her zaman ki gibi marşa bastıktan 1 veya en uzun 2 saniye sonra motor çalışıyor.

Bununla da bitmiyor ki en can sıkıcı ve tehlikeli olanı da bu sanırım; yolda sakin sakin giderken birden araba stop ediyor. Çok sık yapmıyor bunu ama bir keresinde trafiğin zar zor ilerlediği tek şeritli bir yolda yaptı ki aracı tekrar çalıştırana kadar arkamdaki kalabalık ne demiştir düşünmek bile istemiyorum :-/

Bütün elektrik kablolarını kontrol ettim. Serviste genel bakımdan geçti ama orda da bir sorun çıkmadı. Ama ordaki usta sorunun Alarm ECU'dan olabileceğini söyledi. Sizlerin böyle bir durumla ilgili bir bilgisi/tecrübesi var mıdır? Ne yapmamı önerirsiniz? Bu parçayı bulmak sorun değil, yurt dışından bulunabilir ama içerisinde şifrelemenin yüklenmesi epey uğraştırıyormuş sanırım. Ne kdar tutar ne yapar serviste net birşey söylemedi. Bende çareyi bu dertten muzdarip olmuş diğer kullanıcılara sormakta buldum. Yardımlarınız/yorumlarınız için şimdiden teşekkürler..

Etiketler
Ynt: Discovery 1 Alarm ECU Problemi

Sadece benzinde kullandığınızda bu problem devam ediyor mu? Eğer denemediyseniz bunu deneyin derim. Benim araç Forester ama bende de benzer problem vardı, sorun LPG sisteminden kaynaklanıyordu.

Bundan ben de şüphelenip LPG servisine götürmüştüm arabayı ama LPG sisteminden olmayacağını söylediler. Hatta stop edip kısa süre sonra çalıştırmayı denediğimde orada da ateşleme olmadı ve sorunu görmelerine rağmen yine LPG sistemi ile ilgili değil dedi usta. Bende LPG seçeneğini çıkardım listeden. Yine aklımda söylediğiniz, denerim mutlaka. Teşekkürler.

ECU'yu değiştiren oldu mu hiç, esas onu merak ediyorum ben. Nedir ne değildir bu ECU. Doğru düzgün bilgi bulamıyorum..

Dün aracımı sadece benzinle çalıştırdım, dediğinizi denemek için ama yine seyir halindeyken motor sustu. Problem bundan kaynaklı olmadığı netleşti.

Merhaba, immobilizer motor calismaz iken devrede olan bir parca. Hareket halinde iken yapmamasi gerekir. Anil otoya ugrayin, iki anahtarinizin da senkronizasyonunu yapsinlar. Hala tekrarliyorsa, motorunuzun aku ve sasi baglantilarini kontrol ettirin. Kolay gelsin.

İzmir'de yaşıyorum. Burada Yıldızkar'a gidiyorum. Bu sorunu söylediğimde Alarm ECU'nun miyadının dolduğu sonucuna varmışlardı. Ama dediğinizi de bir kontrol ettirtirim,
teşekkürler.

Söylediğinizden sonra bir şeyi merak ettim aslında, ECU veya immobilizer olmayan bir araçla yine aynı sorun yaşandı mı? Eğer yaşandıysa sorun bunlar da değil demektir. Belki de dediğiniz gibi basit bir bağlantı gevşemesi. Gerçi kendim bütün kablo ve bağlantıları kontrol etmiştim ama belki atladığım biryerler olmuştur.

Merhaba,
Acaba probleminiz çözüldümü? yada ne durumda? Bendede aynı sorun başladıda, son durumu bildirirseniz sevinirim.
Selamlar...

97 Discovery kullanıcısıyım aynı sorun benim aracımda da vardı immobilizerı devre dışı bıraktırıp sıradan alarm kumandası taktırdım uzun zamandır sorunsuz kullanıyorum..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,638
Kaydolan Son Üyemiz
kerimov

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.