Disco vs Pajero

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan monte Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 66
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,467
Ynt: Disco vs Pajero

Senin araçta 4 kapı ama yapmaya çalışıyosun etrafta çok uzun şase pajeroyu modifiye edip çamura giren ,eğer yapılacak olan offroad sa kısa olması gerekir aracın bizim bindiğimiz araçlar ancak gönül eğlendirmeye gezmeye yarar
 

Etiketler
Ynt: Disco vs Pajero

hagurel' Alıntı:
Senin araçta 4 kapı ama yapmaya çalışıyosun etrafta çok uzun şase pajeroyu modifiye edip çamura giren ,eğer yağılacak olan offroad sa kısa olması gerekir aracın bizim bindiğimiz araçlar ancak gönül eğlendirmeye gezmeye yarar

100 inç benimkisi...
Yarın aracına koyup ölçe bilirsiniz 100 inç neresine geliyor ;) ;
Zaten ben de onu diyorum, Land Rover'ın tüm modelleri off road yapabilir...
Discovery, Range Rover ve Tabiki Defender...
Tek modeli var yapamayan o da Freelander.
Onu da niye ürettiklerini bir türlü anlamış değilim zaten....

Ama diğer markaların sadece belirli modelleri yapar bu işi, gerisi farklı amaçlar için üretilmiştir.

Mesela o kadar modifiye parçası olup; ön ve arka diferansiyeli, şanzımanı değişmeden off road yapan zj, wj gördün mü? ???
 

Ynt: Disco vs Pajero

selam arkadaşlar
tartışma amerikan ingiliz sevisine geliyor galiba . bu noktada diyecek bir sözüm var ingilizin gittiği heryere amerikan daha konforlu gider. daha ileriye girmek için amerikanın daha çok modifiye parçası vardır.
benim görüşüm tabi.
 

Ynt: Disco vs Pajero

Aslında bu İKİ MARKA'yı iki araçla MUKAYESE etmek çok yanlış olur! TEKNİK ve SÜRÜŞ+KONFOR olarak özetle bakarsak, PAJERO sadece KONFOR olarak biraz farklı ve önde olabilir.
Yedek parça ve Servis olarak incelerseniz Land Rover her zaman fark atacaktır! Son olarak; Td5 için hala Land Rover EFSANESİ demek yerinde olur
 




Ynt: Disco vs Pajero

1988 model,2500cc düz dizel motorla 3 ton kasa taşıyan,aynı zamanda da hiç bir değişiklik olmadan 35" lastik çeviren tek araç markası LAND ROVER'dır.TD5 Disco ile neler yapabileceğinizi siz düşünün. ;)
 

Ynt: Disco vs Pajero

yasakşehir07' Alıntı:
birkaç yıl öncesine kadar paris-dakar yarışları yapılıyordu ve her nedense şartlar gereği rota değiştirildi.orda birincilikleri olan landrover td5in arka arkaya yıllarca birinciolduklarını okuyordum haberlerde takip ediyordum ve günü gelince bende bir JAPON td5 sahibi olurum hayalini kuruyordum. ;)
Japon td5...??? sahip oldum ama soylarının Japon yadan geldiğini bilmiyordum.. :smiley: aynı garajda yanyana duruncamı oluıyormuş bu ..? :smiley:)
 

Ynt: Disco vs Pajero

KEMALS42' Alıntı:
Japon td5... ??? sahip oldum ama soylarının Japon yadan geldiğini bilmiyordum.. :smiley: aynı garajda yanyana duruncamı oluıyormuş bu ..?
kemal bey küçük bir göndermeydi anlayan anlar misalinden.neyse siz yine td5 ile güzel günler geçirin bizde japonlarla olan birlikteliğimize devam edelim.
 


Ynt: Disco vs Pajero

Ulan kaçırmışız muhabbeti beee :smiley: Ah be Çağrı haber versene bana geleyim deneyimlerimi ben de paylaşayım :smiley:


Bu arada soruyu soran arkadaş ne aldı? Sonuç Ne oldu?
Eğer henüz almadıysa ben kesinlikle bir öneride bulunmak istiyorum.
Kimseyi dinleme git sür ikisini de. Hangisi sana keyif veriyorsa onu satın al ;)
 




Ynt: Disco vs Pajero

sefa55' Alıntı:
Discovery 2'de arka diferansiyel kilidi var mıdır?

Discovery 2'lerde rka difransiyel kiliti fabrika çıkışı olarak asla yok. Hatta orta kilit de yok. Kullanıcılar aldıktan sonra kendileri takıyor arkaya kilitleri. Orta kiliti ise İngiltre'den tek bir firma üretiyor. Biraz maliyetli. Ama orjinal oluyor. 2000-2001 modellerde kolay takılıyor. 2002 model ve üzerinde ilave işlem gerekiyor arazi şanzımanına.
 

Ynt: Disco vs Pajero

O halde standart bir Discovery kar Off road'da 1-2 teker patinaja düşse araç kalır.
 

Ynt: Disco vs Pajero

sefa55' Alıntı:
O halde standart bir Discovery kar Off road'da 1-2 teker patinaja düşse araç kalır.


Hayır yanılıyorsunuz araç kalmaz. Discovery 2'lerde TC (Traction control) var. Patinaja düşen tekerleğe fren uygular ve bu şekilde yere basan tekere güç gider. Bu sayede dediğiniz gibi kalmaz, yürür. Ama ben ve benim gibiler yine de orta kilidi aktif hale getiriyoruz ki verim artsın. :smiley: Orta kilit aktif hale gelmesi demek ön ve arka şaftın eşit hızda dönmesi demek. Bu şekilde önde ve arkada 1'er tekerin aynı hızda dönmesini garanti ediyorsunuz.
 

Ynt: Disco vs Pajero

ben de disco 2 kullanıyorum daha evvel disco 1 vardı.arka kilit olmadan bence arazide yeterli performans elde edilemiyor.bu traction sistem olan bir disco 2 ile arka kilidi olan bir disco 1 (orta zaten standart),arasındaki arazi performansını nasıl yorumlarsınız.
 



Ynt: Disco vs Pajero

saitnuh' Alıntı:
ben de disco 2 kullanıyorum daha evvel disco 1 vardı.arka kilit olmadan bence arazide yeterli performans elde edilemiyor.bu traction sistem olan bir disco 2 ile arka kilidi olan bir disco 1 (orta zaten standart),arasındaki arazi performansını nasıl yorumlarsınız.


Sorunuzun cevabını ben kendi fikrime göre cevaplayayım. :smiley: Bence arka kilit ve orta kilitli olan DİSCO 1 veya 2, sadece TC sistemi olandan çok daha başarılı olur. Sebebine gelince TC belirli bir devirin üzerinde iptal oluyor. Disco 2'ye bence kesinlikle orta kilit eklenmeli hatta bir de arka kilit takılmalı. Ben hem orta hem arka kilit taktım Disco 2'ye. Orta ve arka kilitli bir Disco'da 3 teker eşit hızda döner. Arka 2 teker boşa düşse önde 1 teker tutar. Önde 2 teker düşse arkadaki tekerler turar. Sağ veya sol 2 teker düşse, Arka tek teker tuta. Sadece arka 2 teker ve önde 1 teker boşa düştüğünde milim ilerlemez. TC aktif olursa bir ihtimal öndeki diğer tekere güç gönderebilir.


[SIZE=78%]BEn özellkile bazen TC'yi iptal ediyorum ki gaza basınca daha hızlı tepki versin, pati çekmesini engellemesin, lastikteki çamur daha kolay boşalsın diye.[/SIZE]


Benim fikrim ve uygulamam bu şekilde.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,516
Mesajlar
1,519,159
Kayıtlı Üye Sayımız
172,175
Kaydolan Son Üyemiz
disciyolda

SON KONULAR



Geri
Üst