Disco II Td5 Bakım ve Modifikasyon

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gurkang Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 83
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,269

gurkang

Kamp II
Yer
Bursa
1998 Model Disco I 300 Tdi aracımı sattıktan sonra pişman oldum ve 2000 Model Discovery II Td5 aldım. Sezonu kaçırmış olduğum için hiç acele etmeden yavaş yavaş motor, alt aksam bakımı yapılıyor ve biraz daha sert off road için gerekli modifikasyonlar yapılıyor. Yaklaşık 2 haftadır serviste. PArçaların bir kısmı İngiltere ve Amerika'dan getirtildi. Özellikle Biz-ser'deki İsmail bey ile Recep ustanın çok büyük emekleri ve yardımları oldu. İsmail Beyin İsviçre takımındaki Camel Trophy deneyimleri çok faydalı oluyor. Neyse gelelim araca ilk yapılanlara ve yapılacaklara :smiley:

Yapılan Bakımlar:
-Bütün keçeler değişti
-Bütün plastikler yenilendi
-Şanzıman bakımı, temizliği yapıldı
-Burçlar yenilendi
-Motor açıldı bakım yapıldı
-Bazı kronik rahatsızlıkları kontrol edildi ve yenilendi. Örneğin beyine giden kabloda yağlanma olabiliyormuş, kablo yenilendi beyin açılıp bakıldı ve temizlendi
-Radyatörler söküldü kontrol edildi temizlendi
-Direksiyon kutusu bakımdan geçirildi
-Ön difransiyel söküldü, lastiklerin geçtiği yerler (ismini hatırlamıyorum) yenilendi
aklıma gelenleri ileride yazacağım

Yapılan Modifikasyonlar:
-Arka havalı sistem helezona dönüştürüldü, 2inç yükseltildi
-Ön z rot başı yerine istendiği zaman iptal edilebilen ile değiştirildi, boşa çıkan arka z rotu ile değiştirildi
-Ağır hizmet rot kolları takıldı
-Ön karter koruma, arka depo koruma
-Safari Şnorkel
-Difransiyel koruma
-İkinci akü sistemi
-Warn 9000xd vinç
-Elektrik kesme şalteri
-Ön tampon
-Arka havalı kilit
-Orta kilit aktif hale getiriliyor
-İlave 2inçlik Britpart'ın orjinal getleri geleceko onlar da ilave edilecek
-Sentetik halat takılacak
-Rock Slider takılacak
-Arka tampon takılacak
-Tepe port bagaj belki :smiley:
-Yeni yaylı 90 derece eğilebilen telsiz anteni alınıp takılacak

Aklıma geldikçe veya yeni birşey yapıldığı zaman ekleme yapacağım.

Etiketler
Ynt: Disco II Td5 Bakım ve Modifikasyon

İl halinden bir kaç foto :
[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]

IMG_20110317_175939.jpg

IMG_20110317_172447.jpg

IMG_20110317_180436.jpg

IMG_20110317_174812.jpg

Arka havalı amörtisörler çıkıp yükseltme kiti takılınca araç askıda iken ABS ve fren kabloları gerildi. Daha 2inç eklenecek ve toplamda 4inçlik yükseltme olacak. Bu düşünülerek uzatılmış ABS ve fren kabloları aldım.
[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]

Bu arada ön viraj demirlerini istediğim zaman iptal edebilmem için gerekli olan parça yurtdışından geldi.
[attachment=4]

P1040827.jpg

IMG_20110325_115320.jpg

P1040826.jpg

DSC05289.jpg

Viraj denge çubuğunu iptal eden sistem takıldı ve ön kısımdan çıkan kolu arkaya taktık. Yükseltildiği için gerilmeye neden oluyordu.

Eski hali
[attachment=1]
[attachment=2]

Takılmış Hali
[attachment=3]
[attachment=4]

IMG_20110328_133912.jpg

IMG_20110328_133905.jpg

IMG_20110330_170203.jpg

IMG_20110330_162841.jpg

IMG_20110330_173556.jpg

Disco II'lerde ACE sistemi var. Burç kiti aldığınızda ACE olmayanlar için geliyor sadece. Bunun için ön kısımdki denge kolunun burçları ayrı alınması gerekiyor.
Burçları değiştirmek isteyen arkadaşlar buna dikkat etsin :smiley: MAvi olan ACE olmayanlar için. Çöpe gidiyor. Siyah olanın yenisi ayrı olarak alınıyor.
ACE sistemi ile ilgili bir şey daha var. ACE filtresinin değişmesi lazım. Pek bulunan ve bilinen bir şey değil. Fakat güvenlik için 10 yaşındaki bir araçta kesin değişmesi lazı diye düşünüyorum. Bu nedenler sipariş verildi gelecek bakalım....
[attachment=1]
[attachment=2]

P1040847.jpg

ACE.jpg

Teşekkür ederim Umut ve Cenk hocam. Şunlar bir bitse estetik değişimlere de girişeceğim.... Yapmayı düşünenlere yol gösterebilirsek ne mutlu bize :smiley:

ACE filtresini bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu
kolay gelsin takip edelim

Teşekkürler Umut hocam,

Umut bey ben pek inanmamıştı ama internette inceleyince yabancı forumlarda değiştirilmesini öneriyorlardı. Ben de internetten satın aldım gelir 1 haftaya.

Son değişimler de bunlardı sanırım :

[attachment=1]
[attachment=2]

Volan, şanzıman indrdiler baya bi içim gitmişti :smiley:

[attachment=3]

[attachment=4]
[attachment=5]

P1040828.jpg

P1040832.jpg

IMG_20110317_172502.jpg

IMG_20110330_162722.jpg

IMG_20110319_155119.jpg

Gürkan hayırlı olsun ve kolay gelsin.

Selamlar.
Mesut

Ali, Sezgin ve Mesut abi teşekkürler.

Bugün arka kilitte bir değişikliğe gittik. Havalı kiliti iptal ettik. Detroit diff lock takmaya karar verdik. Aslında detroit elocker olsa daha iyi olurdu ama %100 ellerinde var. Bu nedenle %100 kilit olacak arka kısım.

Yavaş yavaş jant ve lastik olayına girmem lazım :smiley:

İyi akşamlar CANAVAR hazırlanıyor allah kolaylık versin bide bol para modifeye işleri malum parasız olmuyor bide vakit bizede takip etmek kalıyor kolay gelsin bol resim bide masraflarıda azda olsa yazarsanız seviniriz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,760
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.