Direksiyon Simidi Sökme

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ndogru Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,084

ndogru

Kamp II
Yer
Trabzon
Defender direksiyon simidini sökmek için pratik bir çözümü olan var mı ? 2-3 direksiyon bozdum bu yüzden , yenisi de sökmem lazım , kırmadan nasl sökeyim ? Çektirme bağlayabilecek yeri de yok gibi ...

Ynt: Direksiyon Simidi Sökme

Ben herzaman (genelde çocuklar far kolunu 2 ayda bir kırıyor o yüzden) sökmeden 3-5 dk. önce wd40 sıkıyorum. biraz sağ sol esnettiğim zaman kolayca çıkıyor.sizinki neden o kadar sıkı durumda??

Direksiyon simidini sökemediğim için değiştirmekten vazgeçtim.

DSCN2493.JPG

Aynı direksiyon bendede vardı yeni değiştirdim nezaman sökmek istesem cok rahat sökülüyordu alttan birkaç kez vurunca çıkıyor

Arazi krikosu hijack la eğrilttim yine çıkmadı , yeni direksiyondu eski tipler daha rahat çıkıyor sanırım . En sonunda motorcu usta bilek kuvvetiyle çıkardı . Tuvun kabul etmediği bir spor direksiyonum var çok da rahat sökülüyor , olmadı çektirme bağlamak mümkün , muayeneye kadar onu kullanacağım.

Direksiyounun orta Somununun sağ ve solunda yanlış hatırlamıyorsam 8 lik civata yerleri var. Buraya delikleri karşılayacak şekilde bir palaka vidalayıp sonra çektirme ile çıkaracaksınız. Sanayide tornacı veya iyi bir mekanikçi 5 dakikada söker.

nihat53' Alıntı:
Direksiyounun orta Somununun sağ ve solunda yanlış hatırlamıyorsam 8 lik civata yerleri var. Buraya delikleri karşılayacak şekilde bir palaka vidalayıp sonra çektirme ile çıkaracaksınız. Sanayide tornacı veya iyi bir mekanikçi 5 dakikada söker.
Nihat bey , o delikler eski göbekte vardı , vida havşası varmıdır yokmudur bilmiyorum bakmadım belki de plastik kaynasın diye düz deliktir. Ancak yeni tip simitlerde (Derya bey resim koymuş) bu delikler yok .

uzerındekı somunu sökun tam uc uca gelsın kı cekıcle darbe uygulayınca agzı şişmesinnn.. agır cekıcle tam ortasına vurun yalnız 1 kısıde dıreksıyonu kndıne dogru cekerken vurursanız cıkar..

fatyy_4u' Alıntı:
uzerındekı somunu sökun tam uc uca gelsın kı cekıcle darbe uygulayınca agzı şişmesinnn.. agır cekıcle tam ortasına vurun yalnız 1 kısıde dıreksıyonu kndıne dogru cekerken vurursanız cıkar..
Teşekkür ederim , en sonunda motorcu ustam aynen tarif ettiğiniz şekilde söktü .

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,903
Kayıtlı Üye Sayımız
166,703
Kaydolan Son Üyemiz
Topwebpartners1

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR