Digital Makine Tavsiyesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan operaghost Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 35
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,381

operaghost

Yeni Üye
merhabalar kafası karışmış biri olarak yardım almak istedim.
olympus fe 270 çekimlerini beğenmiş olsam da biraz araştırınca bitakım özellikleri istediğimi farkettim.

gece çekimleri iyi olan
yakınlaştıkça görüntü kalitesi bozulmayan
4x optik ve 7 ya da 8 megapiksel olması sanırım daha iyi sonuç veriyor (ama bilmediğim için fazla bi fikrim de yok zaten sıkıntıyı bu konuda duyuyorm örneğin 5 mp olan bi makine nasıl çekimler yapıyor bilemiyorum.)
hareket halindeyken kaymayan fotograflar çekebilecek
ve el titremesinin kötü çekime yol açmasına engeli olan
kendi kendine çekim yapabilen
Flaşsız iç mekân çekimlerinde ve düşük ışık koşulları altında iyi sonuçlar veren
mümkünse usb kablolu ve kendinde hafıza kartı, şarj ve pil ekipmanına sahip
270 ytlden fazlasına malolmayacak bi şey arıyorum
sanırım bana uzuun yıllar gidecek o yüzden aradıkça aradım. çok güzel kareler yakalıyorum fakat makinem yok benim o yüzden sayısı çok az kalıyor.
canon a karşı bi sempatim var bunun yanısıra a580 ve a590 a baktım fakat sanırım benim bütçemi aşıyorlar kendileri

yardımcı olursanız cidden çok makbule geçicek

Etiketler
Ynt: digital makine tavsiyesi

operaghost' Alıntı:
merhabalar kafası karışmış biri olarak yardım almak istedim.
olympus fe 270 çekimlerini beğenmiş olsam da biraz araştırınca bitakım özellikleri istediğimi farkettim.

gece çekimleri iyi olan....

yardımcı olursanız cidden çok makbule geçicek

Aradığınız tüm özellikleri barındıran bir makina bulabilmek zor, ancak sizinde değindiğiniz üzere
Canon Powershot A580
Nikon Coolpix L18 modellerini tavsiye edebilirim.

Fiyatlarıda 250-300 YTL arası değişiyor.

bugün a550 alıyodum 189 ytl'ydi.
ama bi yerde okumuştum aralık ayını bekleyin alcaksanız diye. almadım ama yanlış mı ettim doğrusu bilemiyorum :/

Merhaba operadaki hayalet:smiley: Eğer yanılıyorsam birileri beni düzeltsin ama megapiksel olayı çektiğin fotoğrafın kagıt baskısında nekadar büyütülebileceği ile alakalı ,1cm kareye düşen renk noktası sayısı sanırım.Optik zoom da görüntü kalitesi bozulmaz bu durumda sana optik zoomu yüksek bir makien tavsiye ederim.Düşük isık ta flash sız verimli sonuçlar alabileceğim makine arıyorsan Ki bu yarı profesyonel olur bence. Bahsettiğin fiyatın birazdaha üzerine çıkmalısın. 300 - 400 civarlarında bulabilirsin sanırım .Ben dijitale Sony H1 ile geçmiştim iyi sonuçlar veriyordu ve fazlada karmaşık değildi. Sanada tavsiye ederim ( ayrıca şarj lı pili ,usb bağlantısı ve dahili flası da var.) senin için ne kadar önemli bilmiyorum ama kamera çekimide yapıyor.

teşekkür ederim
ben canon a550 yi 189 ytl ye aldım bikaç gün önce.bi de ısındım çok sevimli bi makine.istediklerimin çoğu onda var,dokunmaya kıyamıyorum öyle güzel görünüyo gözüme =) gerçi henüz kayboluyorum içinde ama şarjlı pildi hafıza kartıydı şimdilik fazla uğraşamadım. çözünürlüğü ayarlama imkanı vermesi çok hoşuma gitti çünkü hafıza kartı almadım 32mb la idare edicem bi süre.

bu da ilk çekimim yani siftah oluyor o yüzden tamamen makinenin hüneri =P

flowerss_by_operaaghostt.jpg

Başarılı bir çalışma :smiley: Tebrikler görüyorum ki makinene çok ısınmışsın. Canon çok iyi bir seçim.
EE nederler bilirsin YOU CAN CANNON ):smiley::smiley:
Hafıza kartını almanı şiddetle tavsiye ederim yoksa bir kaç fotoğrafta bir yakınlarda bilgisayar ararsın :smiley::smiley:

Merhaba arkadaşlar.
Ben de artık digitale geçme zamanı gelmiş deee geçenlerdenim diye düşünüyorum.
Tavsiyeye ihtiyacım var.
Aradığım özellikler zoomunun yüksek olması ve görüntü kalitesinin düşmemesi. İç-dış ile gece-gündüz çekimleri otomatik ayarlama özelliği olan var mı bilmiyorum.Olsa süper olur.
Bir de pil ve şarjlı batarya arasında kaldım. Pili yanında taşırım o yüzden pilli olsun diye düşünüyorum. Bataryalı alırsam bi süre sonra cep telefonlarındaki gibi tükenip yenisini edinmeye çalışacağım diye düşünüyorum.
ben İstanbuldayım biraz eminönü ve doğubankda araştırdım. Bi tane panasonic gördüm. Benim fiyat olarak düşündüğümün üstünde ama çok sevimli, cam objektifli en önemli özelliğiymiş.
El titremelerini asgari düzeyde yok ettiğini söylediler, 12x zoom var. 7-8 mp idi sanırım. profesyonel makinelerin küçüğü gibi adeta. 550 ytl falanmış yerinde sordum.
Canonların da çok iyi olduğunu gördüm. Bayisinde en yüksek 10x zoom gördüm. Sony bakamadım.
Olimpus, Nikon vs vs.
Kafam karıştı. Yyardıma ihtiyacım var.
Ümmühan
İstanbul
Sevgiler.

Makinalar icin bir tavsiyem olamayacak uzgunum ama Dogubank esnafi icin,dikkatli olmanizi tavsiye ederim. Onlar herseyi derler de, kutunun icinden cikan pek oyle olmaz :smiley: Bir de artik eskisi gibi cok ozel mallar getirmiyorlar. Biraz arastirin,ayni urunu daha duzgun bir magazada ve de garantili olarak bulabilirsiniz. Birkac lira fazla odersiniz belki ama en azindan bir problemde muhattap bulursunuz. Dogubank'ta muhattap bulunmaz.

Teşekkürler Gökhan Bey.
Doğubankı uygun fiyat açısından tercih edecektim ve bunu bana yetkili bayi önermişti. Ancak ben teknoloji market tarzı dediğiniz gibi muhatap olunacak birilerini bulabileceğim bir yer düşünüyorum.
Benim asıl takıldığım konu marka ve model yavsiyesiydi. Profesyonel bir makine düşünmeyip uzun süre kullnabilecğim bir kompac digital makine tavsiyesi istemiştim.
Yeniden teşekkürler.

Doğubank ın karşısında Altınhan var. orada Irmak elektronik ..(han girişi hemen sol köşe) oraya gidin. isteklerinizi sıralayın. size en uygun makine önerilerini yapsınlar. fiyatları da tekno marketlerden çok çok daha uygun. muhatap olma kısmı ise marketteki prosedürler olmadan birebir patronla yüzyüze :smiley:
şahsen tercihim bu yönde benim hep :smiley: arkadaş doğru söylemiş. doğubank civarında her yere güvenilmez. Ama mesela son 3 makina mı aldığım yer ırmak. hiç sorun yaşamadım oradan aldığım ürünlerden. ayrıca bilgi de aldım.

Rica ederim Ummuhan Hanim, isiniz gorulsun yeter ki. Esra Hanim guzel bir adres vermis size. Altinhan esnafi Dogubank esnafi gibi degildir. Fiyatlari bazen Dogubank'tan da uygun oluyordu,tabi bu bahsettigim 6 7 sene evvel. Hayyam Pasaji'ni da kullanan arkadaslar vardi. Orasi icin de bir adres gosteren olursa, denemenizi tavsiye ederim.

Ynt: Digital Makine Tavsiyesi

Herkese selamlar. Digital ve yarı profesyonel bir fotoğraf makinesi almak istiyorum. Araştırma yaptım ancak bu konudan hiç anlamadığım için kesin bir karar veremiyorum. Sizlerin yardımıyla doğru bir karar vermek istiyorum.

Benim araştırmalarım sonucunda 2 marka 3 model arasında kaldım

1. Marka Canon

a) EOS 450D
b) EOS 500D

2. Marka Panasonic

a) FZ50

Kullanım amacım. Av meraklısı ve doğa tutkunu biri olarak canlıları ve nesneleri fotoğraflamak özellikle de uzak mesafeden yaban hayvanlarını fotoğraflamak istiyorum. Sizlerin de yardımıyla benim için en uygun (fiyat-performans) makineyi almak istiyorum. Ek olarak, amatör bir kullanıcı olduğum için alacağım makinenin profesyonellik gerektirmeden kaliteli fotoğraflar çekmesini istiyorum ;D umarım ihtiyaçlarımı doğru bir şekilde kelimelere dökebilmişimdir :D

NOT: Bu saymış olduğum makineler konusunda yanılıyor olabilirim. Yaw arkadaş sana bunlar değil şu lazımdır derseniz sevinirim. Eleştirilere sonsuz derecede açığımdır.

Saygılarımla Emre;

Ynt: Digital Makine Tavsiyesi

Valla 500D çıktıysa 500D süper olur. noise performansı yüksek isoda düşük olursa gece flaşsız fotoğraflar da çekebilirsiniz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,757
Kayıtlı Üye Sayımız
166,573
Kaydolan Son Üyemiz
isangun

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR