Digital Makine Tavsiyesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan operaghost Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 35
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,382
Ynt: Digital Makine Tavsiyesi

Evet 500D çıktı ve özellikleri diğer makinelere oranla hoş ve full HD video çekimi sağlıyor. http://www.letsgodigital.org/tr/news/articles/story_21923.html

Peki kullanım kolaylığı konusunda ne diyorsunuz? Çok fazla ayar gerektiren bir makine midi? Yoksa benim gibi körpe ve meraklı bir fotoğrafçı rahatlıkla kullanabilir mi?

Etiketler

BamBina' Alıntı:
Neden Nikon'u da düşünmüyorsunuz ? :smiley:

Selamlar,
Güzel soru, tıkandım kaldım ;D Normal Canon fotoğraf makinem var. Günlük kullanımlarda ihtiyaçlarımı karşılıyor ve fotoğraf kalitesinden de memnunum. Fazla abartmadan çok çok profesyonel bir makineyi de ziyan etmemek açısından direk olarak Canon'a yöneldim, az çok tanıdığım bir marka ne de olsa. Fotoğraf konusunda benden rütbeli bir arkadaşım da kendi makinesini (Panasonic FZ28) veya üst modelini önerdi. Dediğim gibi bu konuda pek bilgi birikimim yok ve yeterli bilgi seviyesine ulaşmak için araştırıyorum. Peki siz Nikon'un hangi modelini önerirsiz ve Canon'a oranla artıları ve eksileri nelerdir? Bilgilendirirseniz sevinirim.
Saygılarımla Emre.

Elbette Canon'la Nikon arasında çok büyük farklar yok, yani kalite açısından. İkisi de fotoğraf makinaları konusunda önde giden iki marka. Bu biraz da alışkanlık meselesidir, mesela Canon benim elime uymuyor. Bir kaç sene önce, günlük kullanım için bir Canon S3 makinam vardı, gündüzleri çok güzel fotoğraflar çekiyordu ama, gece çekimi sıfırdı. Ama, sanırım bu S3 için özel bir durumdu.

Bir de Nikon'un renkleri daha güzeldir. :smiley:

Nikon'dan D300 derim... En kısa zamanda benim de alacağım makinadır.

Emre Bey, aynı kategorideki makinalar kullanım kolaylıkları ve menüleri dışında, aşağı yukarı aynı özellikleri sunuyor.
Size tavsiyem, öncelikle DSLR, SLR-Like, Kompakt makine arasında seçim yapmak. Daha sonra seçtiğiniz makineler ile çekilmiş bir kaç fotoğraf inceleyip, hangisinin renk ve netliklerinin sizi daha çok tatmin ettiğine karar vermek gerekir.

DSLR makinalar kompakt makinalara göre daha hacimli ve hassas makinalar olduğu için av sırasında taşımak sıkıntı yaratabilir. Belki tercihinizi SLR-Like yada kompakt makinalar arasından yapabilirsiniz. Bir yandan da uzak mesafaden yaban hayvanı fotoğraflamayı göz önünde bulundurursak, bunun için minimum 200mm'lik bir lense ihtiyacınız olacak, DSLR alacaksanız lens opsiyonlarınıda düşünmeniz gerekir. Ancak FZ50 çok iyi dijital yakınlaştırma yapabilen SLR-Like bir makinadır.

Seçim çok zor farkındayım, ama hepsini aynı anda sunabilen bir makine yok maalesef :smiley:

bende Berk e katılıyorum. SLR-like bir makina sizin hayatınızı kolaylaştırır. gayet de güzel performans alırsınız.
benim DSLR makinem tüm ekipmanı ile sırt çantasında 10 kg civarı sanırım. Av sırasında böyle ekstra bir ekipman sizi çok zorlar.

SLR olarak ben Sony H5'i de tavsiye edebilirim.

Sony H3'ü 2 yıl kadar kullandım ve çok memnundum, sonrasında H5 çıktı, almadım ama kullanan arkadaşlardan duyduklarım hep olumluydu.

Dağda üzerimizde taşıdığımız en ufak fazlalık bile ilerleyen dakikalarda dağın şartlarında dolayı çok sıkıntı yaratabiliyor. Bu sebepten ötürü de yanımda hem kamera hem fotoğraf makinesi hem de diğer teçhizatlarımı taşımamak adına EOS 500D yi düşünüyordum ancak bana istediğimi sunamayacaksa 10 saat yanımda gezdirmenin bir anlamı olmayacaktır. Gerçekten de çok zor bir seçim olacak. FZ50'nin video çekim kalitesi sizce yeterli midir ya da ikisini birden rüyamda görüp en iyi şartta ikisinden birini mi yapmalıyım? ;D

FZ50 VGA (640 x 480 piksel) formatında video kaydı yapar, nispeten yeterli sayılsada, herkesin tahmin edebileceği üzere HD'dan çok daha kötü bir formattır.

BamBina' Alıntı:
SLR olarak ben Sony H5'i de tavsiye edebilirim.

Sony H3'ü 2 yıl kadar kullandım ve çok memnundum, sonrasında H5 çıktı, almadım ama kullanan arkadaşlardan duyduklarım hep olumluydu.

H5 olabilir kullanıcıları beğeniyle bahsediyor. Peki bu gövdeye lens (Uzak çekim) ne almalıyım ?

İşte kötü tarafı o... :smiley: Gövdeye lens ekleyemiyorsunuz.

http://www.dpreview.com/reviews/sonyh5/

H5 SLR-Like bir makinadır. Lens değişimine olanak vermez.

Sony gövde düşünürseniz, lens önerileri:

Sony 18-250 mm F3.5-6.3

20255

Geniş açıdan telefotoya kadar yüksek güçlü 14x zoom aralığı, 27–375mm odak uzaklığı aralığına denk 35mm odak uzaklığı sunar
Hafif, taşınabilir gövde içerisinde çok yüksek zoom aralığı
APS-C boyutlu sensör için en iyi duruma getirilmiş DT tasarımı, hafiflik ve gelişmiş taşınabilirlik sağlar
Objektif yapılandırması: 13 grupta 16 parça

Sony 18-200 mm F3.5-6.3

3853

35 mm biçiminde 27-300 mm'ye eşit uzaklığa sahip çok yönlü 11x yüksek büyütmeli zoom mesafesi - geniş açılı ve telefoto uygulamaları için ideal
Gelişmiş taşınabilirlik için kompakt DT tasarımı
Mükemmel odak dışı efekti için dairesel diyafram açıklığı
Asferik objektif parçaları ve ED cam tüm odak uzaklıklarında olağanüstü netlik sunar

Sony 70-400mm F4-5.6 G SSM

30048

Geniş odak uzaklığı aralığına sahip çok yüksek kaliteli G Serisi telefoto zoom objektifi
Yüksek torklu SSM (Süper Sonik dalga Motoru) kullanan sorunsuz ve sessiz AF işlemi
Net, keskin kenardan kenara tanım ve düşük renk bulanıklığı için Ekstra Düşük Dağıtma (ED) özellikli cam parçaları ile G Serisi optikler
Odaklama modu anahtarı, odaklama mesafesi sınırlayıcı ve üç odaklama tutma düğmesiyle kolay kullanım

Sony 70-300mm F4.5-5.6 G SSM

Sony%2070-300mm%20G%20280.jpg

Geniş odak uzaklığı aralığına sahip çok yüksek kaliteli G Serisi telefoto zoom objektifi
Yüksek torklu SSM (Süper Sonik dalga Motoru) kullanan sorunsuz ve sessiz AF işlemi
Net, keskin kenardan kenara tanım ve düşük renk bulanıklığı için Ekstra Düşük Dağıtma (ED) özellikli cam parçaları ile G Serisi optikler

Odaklama tutma düğmesi ve odak mesafesi sınırlayıcı özelliği ile rahat kullanım

SLR-Like Makinalar:

Panasonic FZ-28

* 10.1 Megapixel
* 18x geniş-açı Zoom Lens
* 2.7" LCD Ekran
* MEGA O.I.S. Titreşim Önleme
* RAW formatında kayıt
* Akıllı otomatik mod
* HD Video Kayıt & Çıkış

panasonic-lumix-dmc-fz28.jpg

Kodak Easyshere Z980

* 12MP
* 24x Optik Zoom
* 2.5" LCD Ekran
* Titreşim önleyici sistem
* ISO 64-1600
* ISO 3200/6400
* AA Pillerle çalışma

kodak_z980.jpg

Canon SX10 is

* 1/2.3” boyutlu ccd algılayıcı ile 10 milyon piksel kayıt
* digic iv imaj işlemcisi
* 35mm formatında 28 - 560 mm{f2.8-f5.7}'ye eşdeğer 11 gruptan 13 elemanlı objektif
* 0cm'den netlik
* 9 noktalı netlik sistemi
* iso80-1600 hassasiyet aralığı
* 15 – 1/3200 sn enstantane aralığı
* 2,5" lcd ekran
* 580gr pilsiz ağırlık

canon-powershot-sx10-is-has-20x-zoom.jpg

Sony Cyber-shot DSC-HX1

* 9.1 Megapixel
* 3" LCD
* 20x Optik Zoom
* Titreşim önleme
* HD Video Kaydı
* Panorama Modu

sony-cybershot-dsc-hx1.jpg

Fujifilm FinePix S100fs

* 11.1 Megapiksel CCD Sensör
* 14.3x Geniş açı Zoom Lens
* 2.5" Lcd ekran
* ikili titreşim önleme
* Yüz tanıma
* Yüksek iso hassasiyeti (ISO 10000)

fujifilm-finepix-s100fs.jpg

Sony H3'ün video çekim kalitesi çok mükemmel değildi ama, sıradan çekimler için idare ediyordu. Tabi H5'i kullanmadığım için, yazan teknik özelliklerden başka farkı bilmiyorum.

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Kafamda tam olarak netleşmeye başladı. Panasonic FZ-28 veya Panasonic FZ-50 almayı düşünüyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,758
Kayıtlı Üye Sayımız
166,574
Kaydolan Son Üyemiz
Murat_Anıl

SON MESAJLAR

SON KONULAR