Diferansiyel Kilit Sistemleri Hakkında ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Evren UYANIK Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 52
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 44,762
Ynt: Diferansiyel Kilit Sistemleri Hakkında ?..

Alfonse' Alıntı:
İlave bilgi vereyim naçizane;
"Tekerlekler patinaja düştükten sonra çekişi diğer tarafa aktaran bir mekanizma olduğu için" "pek off-road'a yönelik Olmayan" ???
viscous coupling;
gene pek off road' a yönelik olmayan Jeep markasının tüm cherokee modellerinin np247 v.s. kodlu pek off-road'a yönelik olmayan aktarma şanzmanlarında yıllardır kullanılmakta...

Bu konuyu uzatmak istemiyorum. Zira sizin dediğiniz gibi ben de ısrar ediyormuşum gibi olacak, iddialaşıyormuş gibi yanlış anlaşılmak istemiyorum. Ben internette okuduğum yerli yabancı yazılardan ve izlediğim bazı videolardan bu bilgileri edinmiştim. Bu konulara merakım olduğu için uzun yıllardır estikçe internette bir şeyler araştırıyorum, bilgi ediniyorum. Okuduğuma göre viscous iki taraf arasında hız farkı oluştuğunda kilitleniyor. Bunu yaparken de mekanik LSD gibi anında yapamıyor, iki taraf arasında bir süre ve belirgin şekilde hız farkı olması gerekiyor. Atıyorum tekerleklerden biri 1-2 saniye boyunca patinaj çekince ancak ısınıp kilitleniyor gibi. Bu da off-road'da kumda çamurda vb. ortamlarda dezavantaj yaratıyor "diye biliyorum". Bu viscous'un istek anında da kilitlenebilmesi için arada hız farkı olmasa da ayrı bir mekanizmayla ısı üretilip kilitlenme etkisi yaratanları da varmış diye okumuştum. İçeriden düğmeye basıldığında kilitlenmesi için. Okuduğum bu yazılardan bazıları belki yanlıştır, belki ben yanlış anlamışımdır, belki de doğrudur ama siz beni yanlış anlamışsınızdır, ya da sizin bahsettiğiniz araçlardaki sistem benim bahsettiğimden farklıdır. Çok bilinmeyenli denkleme döndüğü için konuyu kapatsak daha sağlıklı olacak sanırım ;)

Alfonse' Alıntı:
Güzel İzmir'e selamlar sevgiler.....
:smiley: Kumru olsa da yesek :smiley: Bostanlı'da olsaktasahilde V8' le gezsek :smiley:

Her zaman beklerim. Ama V8'le sahilde gezmek yetmez, Karagöl'e çıkıp mangal yapmadan bırakmam ;D

Etiketler

Bu konuları konuşurken eskiden incelediğim bir kaynak aklıma geldi. www.awd.ee, sizin de ilginizi çekebilir, oldukça fazla bilgi var sitede. http://www.awdwiki.com/en/videos/ adresli sayfasında da örnek teşkil edecek videolar mevcut. Konuyla direk ilişkili iki tanesini buraya da ekliyorum. ESP yeterli olmuyor derken kastettiğim buydu. Benim arabadaki durum da budur.

http://www.youtube.com/watch?v=Lb1BKdlvYBk

http://www.youtube.com/watch?v=43pOscLxz2M

Bu Cherokee'lerin bazılarının arkasında Limited yazıyor. Bu yazı araçta LSD olduğu anlamına mı geliyor, yoksa donanım seviyesi gibi başka bir şey de sadece isim benzerliği mi?

Bu Cherokee'lerin bazılarının arkasında Limited yazıyor. Bu yazı araçta LSD olduğu anlamına mı geliyor, yoksa donanım seviyesi gibi başka bir şey de sadece isim benzerliği mi?

Cherokee'leri bilmiyorum ama bu tabir genelde sınırlı sayıda üretilen ürünler için kullanılır. "Limited Edition" anlamındadır muhtemelen.

Bildiğim kadarıyla;
Jeep'in "Limited" modelleri bir donanım seviyesini ifade ediyor. Bu donanım seviyesi de SANIRIM en üst DEĞİL.
"Overland" hem daha üst bir donanım seviyesini hem de araziye uygun donanım içerdiğini ifade ediyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,815
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
gamini22

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR